Tüm kararlarımız iyisiyle kötüsüyle alın bölgesinden alınıyor.
Asla! Şayet buna bir son vermezse, hiç şüphesiz onu perçeminden yakalarız. (Alak, 15)
(O) yalancı ve günahkâr perçeminden. (Alak, 16)

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tüm kararlarımız iyisiyle kötüsüyle alın bölgesinden alınıyor.
Asla! Şayet buna bir son vermezse, hiç şüphesiz onu perçeminden yakalarız. (Alak, 15)
(O) yalancı ve günahkâr perçeminden. (Alak, 16)

Bazı ayetlerin modern bilimle uyumlu olduğu düşünülür (embriyonik gelişim, evrenin genişlemesi gibi) Geleceğe dair bazı olayların önceden bildirilmesi (örneğin Rum Suresi’nde Bizans’ın tekrar galip geleceğinin bildirilmesi) mucize olarak yorumlanır.23 yıl boyunca farklı zamanlarda inmesine rağmen çelişki barındırmadığına inanılırKur’an’ın Arapça üslubu, şiir de değildir düz yazı da değildir; kendine özgü bir yapısı vardır. O dönemin en güçlü Arap şairleri bile benzerini getirememiştir. Bu, “benzerini getirin” meydan okuması olarak görülür.
bazı ayetler tutuyor ki zaten eski bir zaman değil o zaman da bilimsel gelişmeler ve teorik iddialar vardı. çoğu da tutmuyor. yani bu durumda ne sonuç çıkıyor. en iyisi ben söylemeyeyim :D
Hey canım, konu baya derin ve hassas 🌿✨ Ben sanat tarihi okuyan, İstanbul’da sergi sergi gezen bir kız olarak olaya daha kültürel yerinden bakıyorum. Kur’an’a inanan biri için zaten başlı başına mucize 💫 İnanç meselesi kalple ilgili biraz. Bilim tarafında ise beyinle ilgili bilgiler zamanla keşfediliyor 🧠 Bilim ve din tartışması yüzyıllardır dönüyor. Ben ikisini kapıştırmak yerine anlamaya çalışmayı daha tatlı buluyorum 💛
Cevap
9Cevap
Hayır, Kur'an mucize değil, insanlar yaratıp kendi faydalarına çevirdi.
Kuran bilime tamamen terstir. Net ve net olarak insan yazmasıdır. . Ama utanmadan sanki kuranda muhammed beyinle ilgili kimsenin bilmediği bir şey yazmış gibi beyin fotoları falan koymuşsun . Halbuki kuran dediğin masal kitabı kalbi düşünmenin merkezi sanıyor daha beyinin işlevinden bile habersiz muho. Spermi kaburga kemilerinden geliyor sanıyor muho. Artık bırakın şu dolandırıcı ş*r*fsiz islamcı dansözlerin yalan videolarını izlemeyi.
Oku bakalım domuzcuk, kesinlikle duymuşsundur ama işte belki bilmiyorumdur ayağıyla burdan yakalamaya çalışıyorsun. Ha yine yakalamaya çalıştığın diğer konu o zamanlar toplum, kalbi beyin olarak algılıyordu ama bugün kalbin beyin gibi olduğu kanıtlanıyor😃
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC11061817/
(O,) bel kemiği ile omurga arasından çıkar. (Tarık, 7)
Yaa üzülüyorum bu gençlere yaaa cehalet içinde büyümüşler. Ve o cehaletle artık kör olmuşlar. Okudukları saçma bir masal kitabından mucizeler çıkarmaya çalışıyorlar. Evladım sperm belden de kaburgadan da gelmez. Bu verdiğin ayet tek başına kuranın muhammed sapığının yazması olduğunun net bir kanıtı.
Küçük domuzcuk ayet üretim yeri demiyorum çıkış yeri diyor bak sperm kanalı nereye gidiyor 😃
Domuz senin babandır.
Net bir şekilde siz bir şudan yaratıldınız o suyun da çıkış yeri gmğüs kafesi ve omurgalar arası diyor muhammed sapığı
Hakbuki sperm testis gelir mezi de prostattan gelir prostatın da yeti asla muhonun sandığı yer değildir. Ayrıca o su asla üremeye yaramaz asıl üreme hücresi sperm sadece testis gelir. İnan bana antik Mısır'ın yunanın babilin sümerin tıp bilgisi bile sapık dolandırıcı muhodan kat kat daha iyidir.
Dinle alakası olmayan laik kurumlar meal yapamaz, tahrif eder ama yine de doğru mealler yapılmış birkaç tane.
Domuzcuk, ayet üretim yeri üreme yerinden bahsetmiyor sadece çıkış yerinden bahsediyor bu kadar düşük zekâyla nasıl gelip tartışıyorsun
Seni değil , Senin sülalenin zekasını toplar 10 a çarparım ben. Gerçekler suratınıza çarpılınca anca dansöz gibi kıvrırısınız. Sapık muhonun kansız takipçileri . Ulan aklı olan şu kştap bozuntusunu ancak ywr sofrasına gazete kağıdı hihi kullanır ama bu mallar hala bu canım kştabı tanrı mucizesi sanıyor. Ulan herifin yazdığı tek bu ayet bile bunu kendibri yazdığının net kanıtı. Hala gelmiş küçük beyinli 3 gram aklıyla benimle sidik yarıştıtıyor.
İlk insanların çağında çıkmadı kuran o dönrm ve öncesindede birsürü bilimsel çalışma vardı yani kuranda olan bir şey bilimle ilişkili olunca direkt mucize drmek saçma olur
Önceki bilimsel araştırmalardan bir kanıt belge var mı?
Evet biraz dinler tarihi araştırsan bulabilirsin git araştır
Ne araştırdın ne buldun, kaynak at bakalım
Üç kollu üç bacaklı olsaydın ona mükemmel diyecektin, şu an içinde olduğun her şeyi mükemmel olarak tanımlıyoruz.
Konumuzla alakasız bir cevap.
Bilimsel veri ve bilimden önce buna değinen bir kitap, bunun gibi bilimden önce kanıt sunan onlarca ayet.
Niye o dönem insanlar akılsız mıydı? Ataların tekerleği bulamazsa, piramitler inşa edilmese, ateş bulunmasa bugün ne Kuran olurdu ne din
Çok basit soru sordum farklı konulara değiniyorsun genelde ateist savunması oluyor bunlar kabullenemeyiş
Aynı pencereden hayat izlenmez sen bilirsin
Çok basit soru, beynin bu bölümünün karar verme yeri olduğunu söyleyen başka bir delil var mı?
Perçeminden yakalarız diyor, perçem nedir? Alına düşen saç kısımı, bunu ne için söylemiş? Senin bakış açınla perçeminden yakalarız sözünün arasında dağlar kadar fark var
Bu Kur'an dili, net bölge ifade etmez ateistlerle inananları ayırt etmek için. Halbuki ne anlatmak istediğini, yeri biliyoruz. Misal başka bir ayet, bunda da parmak izi filan desin mi istiyorsun 😃
Evet! Biz onun parmak uçlarını dahi düzenlemeye kâdiriz. (Kıyamet, 4)
Kuran net olmalı, ben onu demek istedim ben bunu demek istedim diye bir ayetin onlarca farklı mealleri bulunuyor.
Alak Suresi 15. Ayet Tefsiri ve Detayları:
Arapça Okunuşu: "Kellâ le-in lem yentehi lenesfe'an bi-n nâsiye (ti)".
Anlamı: "Hayır! Andolsun, eğer vazgeçmezse, muhakkak onu perçeminden; o yalancı, günahkâr perçeminden yakalarız" (15-16. ayetler birlikte).
Perçem (Nâsiye): Ayette geçen nâsiye kelimesi, alın veya saçın ön kısmı anlamına gelir. Perçemden yakalamak, kişiyi zorla, aşağılayarak ve sürükleyerek cezalandırmak demektir.
Muhatap: Ayetİslam'ın ilk yıllarında Peygamber Efendimize ibadet ederken engel olmaya çalışan ve tehditler savuran Ebu Cehil hakkında inmiştir.
Tefsir: Allah, bu istekli kişinin tehditlerinden vazgeçmemesi durumunda, onu alnından tutarak cehenneme atacağını ve dünyada da zelil edeceğini (rivayete göre Bedir Savaşı'nda veya benzeri şekillerde) bildirmiştir.
İnanan ile inanmayanı Allah böyle ayırt ediyor. Kur'an şüphecileri dinden çıkarır, inananların inancını arttırır. Parmak izi dese, alın dese o halde herkes İslam'a inanır ve sınav tezi çürürdü
Tefsiri doğru, Karar eylem kontrol = tehdit
Kur'an herkese hitap etmez, okuyanın kalbine bağlıdır
Allah, bir dişi sivrisineği ya da ondan daha üstün veya aşağı bir şeyi örnek olarak vermekten çekinmez. İman edenler (örneği duyunca) onun, Rabblerinden gelen bir hakikat olduğunu bilirler. Kâfirler ise, “Allah bu örneği vermekle ne murat etti?” derler. (Allah) o (örnekle) birçoğunu saptırır, birçoğunu da hidayet eder. (Hakikatte) onunla sadece fasıkları saptırır. (Bakara, 26)
Haklısın
@Arpacık1 Kafirler olmasa taş kemiriyordun
@Arpacık1 Helal sana dаşşaklı kadınsın
@Arpacık1 Herkesi aynı tanrı yarattı ama sen sağa sola kafirsin diyebilirsin, doğuştan özel olarak müslüman doğmuşsun ödüllendirilmişsin.
@Arpacık1 Diğer dinleri de o yaratıcı göndermiştir ama sen bilirsin
Gönderdi kardeşim de sen tam olarak nereyi anlamakta zorlanıyorsun? Söyle bakayım
Dinleri gönderdi ve sen o dine uygun yaşarsan zaten karlı çıkarsın ama müslümanlığın özel bir yeri vardır Kuranı Kerimde. Ve Allah seni önce dünyadaki yaşam şekline göre yargılıyor. Müslüman değilsen direkt cehenneme hadi demiyor ki sen aşırı islamcılara falan mı öfkelisin?
@Arpacık1 Şu an çarpıtıyorsun, ben İslam karşıtlığı yapmıyorum. Kafir olarak adlandırırken neye dayanarak söylüyorsun? Senin dinine inanmayanlar kafir olmuyor, diğer dinleri de aynı tanrı gönderdi diyorum
@Arpacık1 Elhamdulillah hayatım
Kesinlikle mucize. ✨👌🏻
Bir sürü var… Görmek isteyen için.
Evet Kur'an'ı Kerim büyük bir mucize
Kesinlikle
Allah da tek aşktır!
Kesinlikle en büyük ve en mükemmel mucize
Çok şükür...
Mucize
Mücize, şüphesiz..
Mucize evet
yok değil