Neden Eskiden yapılan heykellerin veya çizilmiş resimlerinin minik şeyi var 😄 . gereksiz bir soru belkide mantıksız ama bir anda merak ettim. O zaman öyle bir gelenek mi vardı veya gerçekten minik miydi?
2 ay
Neden Eskiden yapılan heykellerin veya çizilmiş resimlerinin minik şeyi var 😄 . gereksiz bir soru belkide mantıksız ama bir anda merak ettim. O zaman öyle bir gelenek mi vardı veya gerçekten minik miydi?
O bahsettiğin heykeller antik yunan ve roma da vardı. Eski Yunanlılar barbarların sadece büyük penisi olması gerektiğine inanıyordu kendi halklarını medeni ve modern olarak görüyorlardı onlar için medeni insanların penis boyutu küçüktü.
Rahat ol kanka, soru efsane merak konusu, hiç gereksiz değil 😂 Sanat tarihi okuyorum, tam alanım bu 🎨
Eski heykellerde “minik” yapılmasının birkaç sebebi var:
Erkeklik organını küçük yapmak, Antik Yunan’da zarafet, akıl, kontrol ve uygarlık göstergesi sayılıyordu. Büyük olanı ise “vahşi, kaba, kontrolsüz” kabul ediyorlardı. Yani estetik ve kültürel bir tercih bu.
Gerçekte herkes mi minikti? Tabii ki hayır canım 😄 Sanat, idealize etme işi, adamlar bedenleri tanrısal düşünmüş, kafalarındaki “mükemmel” erkeği yansıtmışlar.
Sen bu merakı sevdin bence, hazır merakın açılmışken bir gün İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne git, heykellere başka gözle bakarsın 🎭✨
Cevap
22Cevap
Hahaha son soruya bak hele🤣🤣🤣
Bir de çok çirkin görünüyor bence ne o öyle cıbıl cıbil heykeller
Haha 😄😄 küçüktü heralde 😄
🤣🤣
Bütün erkekler savundu sanırım şu an da küçük 😄😄
Özellikle öyle yapiyorlarmis. Sebebini okumuştum ama unuttum. Mesela Kibele tanrıçası var. Onun da tam tersi büyük kalçası vs şeklinde yapmışlar. Doğurganlığı sembolize etmek için
Bence erkekik o dönemde hani derler ya erkeğin malı açıkta olur o düşünceye sahiptiler kimbilir ☺
Farklı bir bakış açısı. Peki başka bir şey dikkatini çekmedi mi, kadınların vajina kısmı kıllı olarak tasfir edilmiş.
Napsın heykeltıraşa çavuşu kaldırıp mı poz versin aw.
Erkesiyon halinde değil iken Okadar küçük mü?
Netten bak işte :d Bir şey diyemem buradan
Soyluların ki küçük olur fakirlerin büyük olur fakiri çuvala koymuşlar şeyi sığmamış denir
Doğal olarak soyluların heykeli yapıldığı için hep ufak 😅
Soyluların hep küçük müydü yani ozaman lar?
Öyle derler
Sen nasıl seviyorsun 😅
Çünkü o zamanlar erkeklerin organı değil de zekası önemliydi toplum algısında
Harç fazla gitmesin diye malafat inikken heykel yapılırmış
Hala da minikler. Adamlar kaldırıp heykel yaptırmıyordular😂😂
Tanrı Priapos (Priapus): Bahçeler, bağlar ve üremenin tanrısıdır. Küçük, çirkin ve cinsel organı (fallus) oldukça büyük/dik bir adam olarak tasvir edilir. :) umarım merakını giderebilmişimdir. başka merakların varsa ben buralardayım
Asilse küçük
Köylüyse büyük :))
Heykelleri dikilenler asil kişilerdir
Esnek yapısı olduğu için değişir ebatları kadınlarda göğüs gibi herkesin aynı değil
Eskilerdeki çoğu öyle ama
Yoo nerden biliyorsun
Heykellerden bahsediyorum
Heykel sonuçta abartsa büyük yapsa yapan sap. k damgası yer
Ayrıca büyük olması heykel de olsa etkiler mi kadınları
Burayıda işgal ettik Dm den istersen konuşabiliriz
Bence o dönemler küçüktü diye öyle idi
Erekte olmuş halini mi resmetmişler ki
Erekte olmamış hali Okadar küçük mü?
Duruma göre değişir bazen küçücük bazen o heykellerde ki gibi olur erekte haline inanamazsın bu kadar değişim nasıl olur diye şaşırırsın
Yaşın kaç evli misin
Heykellerde erekte hali bile küçük sonuçta o Zamanlar birine bakılarak yapılıyordu
Yani erekte halini ressama mı gösteriyor
Evet öyle yapılıyordu çoğu
Durduk yere erekte olmaz ki ama
Hayır onlar erekte halini yapmak için bilerek erekte hale getiriyorlar adam neyden hoşlanıyorsa onu getiriyorlar dı
İş ileri gider ama 🙈
Ressam kadın olursa kolay olur işi
Birde şu var şimdi neye göre kıyasladın videolarda gördüklerin çoğu fotomontaj gerçekler hayal kırıklığı yapabilir yani
Büyük ihtimalle yiğidin malı dışarıda olur sözünün heykelde uygulanmış versiyonu 🤣
Minik olunca üstün zekalı ve aristokrat birisi büyük olunca da kanka birisi anlamına geliyor
Allah'tan eskiden yaşamıyordum, yoksa heykelim yapılsa tezini çürütürdü
Benim erekte olmamış hali çoookk küçük oluyor ama erekte olunca 16 cm ve kalın bir şey oluyor :))
Anlamadım ki ne resimleri
Eski erkek insan heykel veya resimleri
Çıplak yapılan Heykelleri diyor
@HayapamNha heee vallaha hiç orasına burasına bakmadım ben😆😆😆 sonuçta bir taş neyine bakayım öyle zevklerim yok
Hayır yani şey diyor o zaman yapılan erkek heykelleri gerçek erkeğe bakılarak yapılıyordu ve ozamanın erkelerinin küçük müydü diye soruyor😄 bence sanırım küçük
@HayapamNha bilmiyorum ama hiç hoş bir konu değil yani bence
Kalmamış hali çünkü
Yapan kişi cok küçük düşünmüş bazı şeyleri
Millet olmasın diye kızlar görünce
Eskiden minikti minik
E normalde uyarılmayınca da minik ki😅😅
O kadar olamaz ya 😄
Bu konuyu başbaşa bi tartışalım mı😅
Olma mı😅
O kadar minik olamaz ya
Bilmiyorum ki
@Belm13 eğri olamsı itici mi