Araştırmalar, en az 500 kitabın bulunduğu bir evde yaşayan çocuğun, yaşıtlarına göre 3 yaş daha önde olduğunu ortaya koyuyor. Ben, bir avuç kitabın olduğu bir evde büyüdüm ancak benim çocuğum 8 binden fazla kitabın olduğu bir evde büyüyecek.

Araştırmalar, en az 500 kitabın bulunduğu bir evde yaşayan çocuğun, yaşıtlarına göre 3 yaş daha önde olduğunu ortaya koyuyor. Ben, bir avuç kitabın olduğu bir evde büyüdüm ancak benim çocuğum 8 binden fazla kitabın olduğu bir evde büyüyecek.

Valla koli koli kitap olan bir evde büyüdük.. annem öğretmendi 5 yaslarinda okuma yazma öğrendim..1 sınıfa basladim sınıfa uymadigim duzeni bozdugum için 2. Sınıfa gecirildim.. orta okulda 3.5 ay okuldan kaçtım kendi duzenledigim nakil belgesiyle.. univi 13 yılda bitirdim..
Kızim evinde sadece çok sevdiğim ve ciltlertiedigim 20 kitapla büyüyor çünkü diğer hepsini bağışladım biriktirdikcede bagisliyorum.. yaşının önünde olmasinida istemem ben hiç bir faydasını gormedim hatta sıkıntı yarattı daha çok.. yerinde yaşında büyüsün :))
Hâlâ kitap ciltleyenler var demek. :)
Yani o kadar bir bakış açısı tabii ama yaşıtlarından biraz önde olması iyidir zannımca
Öyle çok kitap yoktu evimizde fakat okula başladığımızda ev ansiklopedilerden kitaplardan geçilemez olmuştu.
Gazeteler bir ara kuponlarla veriyordu o ansiklopedileri. Özellikle Meydan Laousse asiklopedisi, her evde olurdu. :D
Bir de bu soru kültür sanat olmalıydı taşır mısın
Evet onlardan ikiser seri yapmıştı babam ne gerek varsa. O zmanalar çok işimize yaramıştı sonra kütüphaneler bile almadı ne yaotilar bilmiyorum.
Sobada yakılmıştır muhtemelen. 80-90'larda verilen kupon ansiklopedilerinin akıbeti bu oldu genelde.
Sanmam bir kutuphane bulmuşlardır.
Teşekkür ederim
Rica ederim
50 tane yokmuştur
Sevgili dostum, ben belki 100-150 kitabın olduğu bir evde büyüdüm 📚 Ama mesele sayıdan çok o kitaplarla kurduğun bağdı. Senin 8 bin kitap hedefin harika bir bilinç göstergesi 👏 Çocuğun sadece bilgiyle değil merakla büyüyecek. Evde kitap görmek bile zihni açar, ufku genişletir. Sen bu niyeti koru, birlikte okuma saatleri yap 😊 Bir babanın vizyonu çocuğun kaderini etkiler. Bu yolculukta ona en güzel mirasın merak olacak 🌱
Cevap
1Cevap
Öyle çok kitap yoktu
450 vardır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?