Sizce Hristiyanlar neden biz isa'ya Tapıyoruz demiyorlar?

Geçenlerde Ortodoks mezhebinden bir papazın röportajını izledim. Adam dedi ki. Biz İsa'yı Tanrı olarak görüyoruz. Tanrı ete kemiğe büründü İsa olarak göründü. Birinci konsül de İsa'nın Tanrı olduğu açıklandı biz ilk 5 konsüle inanıyoruz ilk 5 konsülde de İsa'nın Tanrı olduğu Hristiyanlık iman esasları her şey açıklandı bu 5 konsülde. Diğer konsüller Katoliklerin kendi konsülleri biz onlara inanmadığımız için farkımız ortaya çıktı. Yani ilk 5 konsülden sonra diğer konsüller de kılık kıyafet, papazın konumu evliliği, ibadetlerde ayin şekli falan belirlendi. Biz onlara inanmadığımız için biz de farklılık oluştu. Onlar diğer konsüller de kendi farkını çıkardılar diyor. Ama ilk 5 konsüle inanıyoruz burada da Tanrı İsa'dır. İmanımız 5 konsül deki gibidir. İman olarak aynıyız farkımız yok ibadet şekli, papazın kıyafeti. Evliliği papanın mevkisi gibi ufak mezhepsel farkımız var ama İsa Tanrı'dır diyor. Sonra ben Katolik kilisesine gittim. Türkçe bilen Fransız bir papaza sordum dedim ki. İsa Tanrı mı? Evet diyemedi. Hayır diyemedi. Onun yerine İsa Tanrı'nın ruhudur. Dedi. Evet mi evet de demiyor. Hayır da demiyor. Evet dese ben Hristiyan olamam. Hayır dese dinden çıkar o yüzden kıvırdı. Tanrı'nın ruhudur dedi. Zaten Kur'an söylüyor İsa-i ruhullah diyor. Ama ben daha sonra filmlerde Fransız filmleri olsun dizileri olsun. İlahileri olsun. Bunların dualarında bile Meryem ana'ya Tanrı'nın annesi dediklerini. İsa'ya Tanrı dediklerini duydum gördüm. Neden ülkemizde gizliyorlar. Ortodokslar gibi söylesinler biz İsa'ya taparız desinler.. ama misyonerlik faaliyetleri var. Hristiyanlık yayılsın diye bence gizliyorlar sizce neden gizliyorlar. Şu an birinci konsüle inanan tüm Hristiyan mezheplerinde İsa Tanrı'dır. Sadece Protestan mezhebi kendi arasında bölünür onun bir bölümü Tanrı İsa'dır. Bazı Protestan mezheplerinde İsa melek gibi bişey. Yehova şahitleri örneğin. Mormonlar ben sordum türktü. O dedi Tanrı İsa değil ama yalan mı bilmem ona bile güvenmedim. Belki kendi de bilmiyor. Bu arada papaz İsa Tanrı değildir deseydi dinden çıkardı ona göre şirk çünkü İsa Tanrı değildir demek dinden çıkarır onu 😄😆😅

Tepki almamak için. Allah'a şirk koştular demesinler diye demiyorlar
Öyle dese kimse hristiyan olmaz oyüzden öyle diyor
Korkuyorlar bence inançlarını gizleyip sevimli görünmek istiyorlar
Belkide gerçekten İsa'nın tanrı olmadığını düşünüyorlar
Onlar da bilmiyorlar neye inandıklarını
Yeterli bilgiye sahip değiller ondandır
Hayır gerçek inancı öyle ama neden hayır demedi anlamadim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
4 ay
Amerika'nın İsrail'de ne gibi bir jeopolitik çıkarları olabilir? Harita bilgin var mı Amerika'nın nerede olduğunu. İsrailin nerede olduğunu biliyor musun? İsrail Nüfusu, İstanbul kadar bile değil. Yüz ölçümü de öyle. Dünya nüfusu 9 milyar iken. Yahudi nüfusu Türkiye'deki Alevi nüfusunun yarısı kadar 😆😄😅 bu kadar nüfus dünya zengini olsa bile devlet zenginden alır fakire verir isterse Yahudilerin malına el koyar. Amerika'nın nüfusu 500 milyon. Toplasan 1 milyon yahudi ya var ya yok. İstese m
Sizce Hristiyanlar neden biz isa'ya Tapıyoruz demiyorlar?