4 ayYok baba biliyorlar hatta ben hristiyanlarla ateizm konuşurken sizin tanrı dediğiniz adamı çarmaha gerip damını dizine indirdiler tanrılığı neredeymiş bunun aq dediğimde hâlâ istikrarlı bir şekilde yinede tanrı vs vs deyip durdular 😂😂
135 Yorumla- 4 ay
O, Tanrı'nın bize uzanan eliydi, O'ndan ne kadar uzakta olursak olalım, cehennemin derinliklerine kadar inerek bizi oradan çekip çıkarmak ve Kendisiyle uzlaştırmak için. Böylece, Tanrı'nın Sözü bedenlenmişoldu ve tövbe için vaftiz edildi ve Şeytan tarafındanayartıldı ve çarmıha gerildi, ölümde, cehennemde, bizimle birlikte, tüm bunları sefil halimizde bizimle olmak için yaptı.
- 4 ay
hangi hristiyanla konuştun?
Soran4 ayBence sevimli görünmek için İsa Tanrı dir demiyorlar. İsa tanrıdır dese oha çüş derim. Oyüzden okullarda öğretilen isanin peygamberligine inananlar. Hristiyanlar diye öğretildi çünkü çocukken sevimli görelim diye. Büyüdük hristiyan ile tanıştık isa peygamber değil dediler hristiyanlar. Sordum nedir. Mesihtir. Lan kuran diyor isa Mesih tir diye. Amaç sevimli görünmek
- 4 ay
Gerçek şu ki, İsa, en başından beri Tanrı'nın planının bir parçası olarak çarmıha gerilerek yeryüzünde yaşamaya gönderildi
- 4 ay
kime şirin görünmek için sence dünyada bir din hükmediyor ise hristiyanlıgın rakibimi var?
- 4 ay
zaten tanrının planı en başında belli tevrat (eskiahit) incil toplamı kitabı mukaddes tüm bunlara hakim olan biri isanın neden çarmıha gerildigini anlar
Soran4 ay@murillopanama ben Katolik kilisesine gittim ordaki papazla konuştum. Kitabi mukaddesi okudum. Sen Malaki bölümünün son ayetine bakar mısın orada son ayette ne yaziyor? İlyas geliyor yaziyor. O ayeti bana tercüme eder misin? Ben diyorum ki orada İsa geliyor yazmaliydi. Bu yahudiler değiştirdi bu ayeti. Zaten bu ayetten sonra hemen yeni ahit geliyor. Matta markos falan bu eski ahitin en son ayeti. Bu ayetten sonra eski ahit bitiyor yeni ahit başlıyor... Orada ya Muhammed geliyor yazıyordu değiştirdiler ya da İsa geliyor yazıyordu değiştirdiler değiştirildiği belli. İlyas zaten gelmis ne diye bidaha gelecek ölmüş gitmis. Müslümanlara göre İlyas hızır aleyhisselam gibi hep yaşıyor her an her yerde. Yardima muhtaç olans yardim ediyor. Sen son ayeti bana tercüme eder misin soruma cevab lütfen
- 4 ay
malaki diye bir şey yok incilde hemen link at kanıtla?
- 4 ay
İlyas bizim gibi bir insandı" (Yakup 5:17
- 4 ay
"İşte, büyük ve korkunç RAB günü gelmeden önce size Peygamber İlyas'ı göndereceğim. O, babaların yüreklerini çocuklarına, çocukların yüreklerini babalarına çevirecek. Yoksa gelip ülkeyi lanetle çarparım." Malaki 4:5-6
- 4 ay
burdan ne çıkarttın sen eger ilyası saklamadıysak muhammedi neden saklayalım eger varsa tabi?
Soran4 ay@murillopanama yaw ilyasi saklamadiniz da. Güzel kardeşim. İlyas malakiden önce yaşadı. Malakiden bin yıl önce yaşadı öldü gitti. Malaki bin yil sonra geldi. İlyas gelecem diyor. İlyas ölmüş bin yıl geçmiş neden birdaha gelsin. Gelmediyse ne zaman gelecek. Burada kıyamet kopmadan Muhammed gelecek olmadin mi? ya da İsa gelecek. Çünkü son eski ahit kitabı son ayet bu bundan sonra direk matta yeni ahit geliyor. Bundan sonra başka bir syet ya da kitap yok. Eski ahit bitiyor. Yeni ahit bu cümle üzerine başlıyor. İsa geliyor yazmaliydi sonra da matta başlamalıydi. İlyas ne alaka ölmüş gitmiş bin yıl önce neden bidaha gelecek. İlyas İsa mı. Göğe yükseldi bidaha gelsin
Soran4 ayDedin ki. Yahudiler ile hristiyanlar düşmandır. Kurana göre onlar birbirlerinin dostudur mesela Amerika'nın israili desteklemesii gibi bu ayette örnek. Ayrıca Yahudiler hep hristiyan ülkelerinde yaşadı. Büyük sürgünden sonra Avrupa'ya göç etti. Onlarin kitabini ellerinden alıp zorla alıp ayetleri değiştirmiş olabilirler mi? ya da hahamlarla anlaşıp kitapları değiştirmiş olabilirler mi? Tanrı sözüdür tanrı sözünü değiştirmez. Lan olum. Elinizdeki kitap tanrı sözü değil kul yazısı tarih kitabi gibi birinin anlattığı yazi. Matta Markos Luka yuhanna pavlus petrusun yazıları bunlar. Allah mi yazdi pavlusun yazisi değiştirilir. Markosun yazini siler ekler. Kurani ekleyemez çünkü Kur'an tanrı sozu. Kurani dinleyince tanrı konuşması gibi geliyir. İncili okuyunca birinin yazısı gibi geliyor. İyiki zamanında okumuşum ezberledim de ayet falan ama sen okumadin ordan burdan yazı bulup kopyala yapıştır yapıyorsun. Okusan koskoca Malaki bölümünü inkar etmezdin. Okumadin Demek'ki
- 4 ay
Ya kardeşim siz ikiniz kafayı yemişsinizde bilhassa soruyu soran kardeş ben hristiyanı savunmuyorum ama şunu demeden edemeyeceğim kutsal metinlerin tarihsel gelişimine ve içeriğine baktığımızda her şeyin insan elinden çıktığına dair izler her yerdedir kuran hristiyan ve yahudi ilişkileri hakkında yorum yaparken kendi dönemiyle sınırlı bir perspektif sunar oysa tarih boyunca bu iki grup arasındaki ilişki her zaman dostane değildi orta çağ avrupasında yahudilerin maruz kaldığı pogromlar ve dışlanmalar bunun en büyük kanıtıdır bugün gördüğümüz siyasi ittifaklar teolojik bir kardeşlikten ziyade tamamen modern jeopolitik çıkarlara dayanıyor metinlerin değişmesi meselesine gelirsek zaten hiçbir kitap gökten bir bütün halinde inmedi kuranda buna dahil hristiyan metinlerinin yani matta markos luka ve yuhanna gibi isimlerin kaleminden çıkan yazıların insan anlatısı gibi durması seninde fark ettiğin gibi onların aslında birer biyografi ve mektup derlemesi olmasından kaynaklanıyor pavlus’un mektupları kilise kurmaya çalışan bir adamın talimatlarıdır ve evet insan yazısı olduğu için üzerinde her türlü editoryal müdahale yapılabilir ancak aynı durum kuran içinde geçerlidir kuran’ın üslubunun farklı olması onun bir tanrı tarafından söylendiğini değil o dönemin arap edebiyatı ve seci geleneğiyle yoğrulmuş bir hitabet sanatının ürünü olduğunu gösterir kuran’ın toplanma sürecine ve farklı kıraatlere baktığımızda onun da korunmuş bir levha değil tarihsel bir süreçten geçmiş bir metin olduğunu görürüz
Soran4 ayKuranda insan elinden çıkmış bir şey yok. Allah Muhammed ile konuştu ayet indirdi. Oda ceylan derilerine yazdirdi. Ebubekir devlet kurup basa geçince bugünkü kitap sekline soktu. Hiç harf eklemedi ve çıkartmadı. Kuran Allah'ın konuşması gibi Allah benimle konuşuyor hissediyorum bunun edebiyatla ne alakası var şiir mi yaziyor orada. Ozaman onun benzeri bir süre meydana getirsinler kuran edebiyatsa. Bugün edebiyat daha ilerde eskiye göre. Onların kitabi biyografi ve tarih kitabi. Bizim kitap Allah kelamı ama en kafayi kıran benim o benim kitabım tanrı sözü dedi. O kafayı kırmış olmuyor. Ben kendi kitabim tanrı sözü diyince ben kırmış oluyorum. Hangimiz daha çok kafayı kirdik sana göre ben. Neden çünkü islam dusmanisin. Hristiyan savunuyorsun ama müslümana dusmansin. Hristiyana düşman olsana tarih kitabina allah sözü diyor. Biyografi yazmışlar bumu sllah sözü. Benim kitabim Allah'ın konuşması gibi okuyunca tanrı benimle konuşuyor hissediyorum o nerede hissediyor bunu. Tarih kitabını okuyunca mi tanrı konuşuyor hissediyor
Soran4 ayİsa öldükten sonra. İsa'nın havarileri. Matta yuhanna ve havarisinin havarisi markosla Luka. Bunlar incili yazıyorlar ve diyorlar ki isa babasız doğdu falan. Tamamda siz İsa'nın doğumunu gördünüz mü? Hepsinin yaşı isadan genç. İsadan sonra doğanlar İsa'nın babasiz doğduğunu yazmış. Kurana inanmasan buna inanmazdim. Sen dinsizsin ya. Müslümanla hristiyan tartışınca. Kimseyi savunmuyorum ama müslüman kafayi kırdı demişsin ya. İçindeki şeytandan dolayı böyle yoksa mantıklı dusunseydin hristiyani elestirirdin. Hristiyan diyor kitabim allah kelamı diye. Tarih kitabi biyografi kitabi Allah sözü olmuş.. bende Kur'an allah sözü dedim. Hitabi böyle diye. Sende dedin ki edebiyts öyleydi sen kafayı kirdin. Neden ben kafayı kirdim da hristiyan kırmadı. Odaha canım ozaman. Ben bir dinsiz olsaydım en çok hristiyanliga karsi olurdum çünkü hic mantıklı tarafı yok. Sma allah hsk olduğu için şeytan var olduğu için dinimiz gerçek din olduğu için dünya islama karşı islam yalnız tek. Bütün dinler islam düşmanı biz kimseye düşman değiliz herkes bize düşman. Sebebi biz Allah yoluyuz siz şeytan yolusunuz. burada. Da anlıyorum İslamiyet haktır
- 4 ay
hristiyan metinlerinin tutarsızlığı konusunda haklısın incil yazarlarının isa'nın doğumuna tanıklık etmediği ve anlatıların yıllar sonra efsaneleşerek kağıda döküldüğü tarihsel bir gerçekliktir ancak bir hatanın başka bir hatayı doğrulamadığını anlaman gerekir senin kuran için kurduğun mantık hristiyanın incil için kurduğu mantıkla aynı zeminde ilerliyor ikiniz de kendi kitabınızın üslubuna bakıp bu insan üstü diyorsunuz oysa bu sadece edebi bir beğeni ve kültürel bir aidiyet meselesidir islamın yalnız kalması ya da herkesin ona karşı olması onun haklı olduğunu değil sadece modern dünyanın seküler değerleriyle en çok çatışan doktrin olduğunu gösterir bir fikrin çok düşmanının olması o fikri doğru kılmaz sadece o fikrin çevresiyle olan uyumsuzluğunu kanıtlar şeytan kavramı ise zihninin açıklayamadığı ya da kabul etmek istemediği aykırı fikirleri ötekileştirmek için kullandığın bir savunma mekanizmasından ibaret yani ortada bir savaş yok sadece rasyonel akıl ile dogmatik inanç arasında bir uçurum var şimdi senin hak olarak gördüğün o sistemin içindeki şiddet ve nefret unsurlarına gelelim tevbe suresi 5 ayet gibi metinlerde müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün denmesi ya da nisa 34 gibi ayetlerde kadına yönelik fiziksel müdahaleye yol açan ifadeler evrensel bir ahlakın değil o dönemin kabile hukukunun yansımalarıdır gerçek bir yaratıcı neden kendi yarattığı kulları arasında bu kadar keskin bir nefret dili kullansın veya neden inancı bir savaş meydanına çevirsin barış dini iddiası tarih boyunca dinden çıkanın öldürülmesi gerektiği ya da cihat kavramıyla yan yana yürümüştür bu çelişkiler sistemin ilahi değil tamamen insan yapısı ve o günün siyasi ihtiyaçlarına göre şekillenmiş bir güç aracı olduğunu kanıtlar kısacası hristiyanlık tarihsel bir biyografi kurgusudur islam ise o kurguyu daha disiplinli ve siyasi bir otoriteye dönüştürmüş halidir ikisi de kanıt sunmak yerine itaat bekler.
Soran4 ayKuranda ki ayetleri biyerden görmüş ezberlemis bir iki cümle o cümle üzerinden yorum yapıyorsun. Cümlenin başı var sonu var. Bilmiyorsun. Okumadin çünkü Kur'an falan. Dinlemedin de. Tarafsız bir insan olsaydın kuraninds çelişkilerine verdiği cevapları arastirirdin. Kuran'da öldürün emri bir olaydan dolayı belli birileri hakkında söylenmiş. Ona bakarsan Nuh peygamber beddua etti diye Allah bütün insanları suda boğdu. Sen İslam'da ki ayetleri kirpip önünü arkasını kesip çelişki diye bana yazarsan bende madem okadar çelişki vardı neden tüm dünya en doğudan en batıya müslüman oldu diye sorarım. Hz Muhammed peygamber olduğunu söyledi peki oğlu ya da soyundan gelen birisi devlet başına geçti mi? Kim devlete geçti Ebubekir o kötü size göre Ömer osman. Sonra Ali iki sene yönetiyor iç savaşlar oldu hep hiç dışarıda toprak genislemedi o dönem. Sonrasi emeviler. Yani yezit soyu. 12 imamdan biri devlet başına geçti de İslami mi yaydi. Hayır. Ehlibeyt öldürülmüş. Peygamber soyu linc edilmiş ama islam silahla yayılmış mantıklı yezit soyu İslam'a hizmet etti heryeri musluman yaptı dimi. Sence.
Soran4 ayHz Muhammed soyundan gelen hiç kimse bir ülkenin yönetici krallığını padişahlığıni yapmadı... Hz Muhammed vefat edince Ebubekir geçti. Diyebilirdi Muhammed öldü peygamber benim derdi. Kim o arkadaşı sadece size göre Ali'nin hakkini yemiş falan. Zalim biriyse kendini peygamber gösterseydi. Sonra Ömer osman. Bunlar kim? Kız almış kız vermiş kişiler Muhammed'in oğlu değiller. Onlar derdi peygamber benim. Peygamber öldü bana geçti. Neden onun dinini 15000 yıl surdursunler bu kadar zalimse? Ondan sonra yezit muaviye ve onun soyu ülkeyi yönetti. Ondan sonra Abbasiler 12 imamı hapse atti zehirledi. Abbasiler kim deseydi ben peygamberim diye. Ne derdi var müslüman oldular. Başka din secselerdi. Zorla Müslüman oldularsa Muhammed ölünce tekrar eski dine geçerdi. 300 yıl Hindistan'da müslümanlar yönetti neden orayı müslüman yapmadı? Neden balkanlar müslüman olmadı? Neden Avrupa'da İslam yayılmadi. İspanya müslüman di Endülüs emevi devleti kuruldu. Bugün neden müslüman yok. O gün neden müslüman. Çelişkiler dolu
Soran4 ayEllerinde ki Matta Markos Luka yuhanna incillerinde bile çelişkiler var. Bir ayet diğerine uymuyor. Bir ayette bin kişiyi doyurdu diyor diğer ayette 5 bin kişiyi diyor. Ellerindeki kitaplar çelişkili. Bunun dışında bir sürü inciller yazıldı. Defalarca konsül toplandı. Bütün papazlar bir araya geldi incilleri getirdi. İncilde papa oynamalar yaptı. Defalarca hristiyan akidesi değişti. Defalarca hristiyanlik tahribata uğradı. Kanıt istiyor. Peki benim kanıtım konsül leriniz. Sizin kanıtıniz nedir? Kur'an'ın değiştirildiğine kanıt nedir? Hz Osman'nin sehit edilirken kuran okuduğu ve o Kur'an'ın üzerinde kan lekesinin halen kaldığı kitap bugünkü kitapla karsilastirildiginda ayetlerin hepsinin harfi harfine aynı olduğu görüldü. Ama bakıyoruz incillerde eski ayetler Şu an ki ayetlerden çok farklı bir sürü inciller var hepsinde çelişkiler var. Burdaki çelişkilerden ben bu kitabın değiştirildiğini söylüyorum. Peki sen. Kuran daki öldürün tarzi emirlere. Çağ dışı diyorsun da incildeki emirleri neden görmüyorsun? Eski ahit okudun mu? orada daha kaba şeyler yazıyor onu neden elestirmiyorsun da Kur'an'ı elestiriyorsun. Sana bir link atcam onu izle. Eski ahitten soru soruyor bu Kur'an mı incil mi diyor. Kurandir diyorlar incil. Çıkıyor sende benim videolari izle bir. Madem tarafsız araştırmacısin. Araştır öğren. Ama sen körü körüne islam düşmanı ben hissettim. İzlemezsin bunuda. Kendi incilleri tevratlari çağ disi seyler yazaeken sorun yok bizde yazinca sorun var
Soran4 ayAgnostic diomintin bir videosunu gönderdim agnostik adamı dinle ozaman. Bu adam türk
- 4 ay
Bakara193'te fitne kalmayıp din allahın oluncaya kadar savaşın denmesi veya tevbe 5 ve 29'daki o sert ültimatomlar evrensel bir barış dilinden ziyade siyasi bir hakimiyet kurma çabası enfal 12'de boyunların vurulması emri ve muhammed 4. ayetteki savaş taktikleri bir yaratıcının zamansız kelamından çok bir komutanın askeri stratejilerine benzer nisa 89'da yüz çevirenleri yakalayıp öldürün ifadeside inancın özgür iradeyle değil toplumsal bir sadakat ve korku mekanizmasıyla ayakta tutulduğunu kanıtlar eğer bu metinler gerçekten tüm insanlığa ve tüm zamanlara hitap etseydi 7. yüzyılın kabile savaşlarının kanlı detaylarına bu kadar saplanıp kalmazdı diğer dinlere baktığında'da aynı örüntüyü görürsün antik mısırda amon ra için binlerce yıl kurbanlar kesildi sümerde marduk için tapınaklar inşa edildi ve o insanlarda en az bugünküler kadar inançlarına bağlıydı bir fikrin binlerce yıl sürmesi veya milyonlarca takipçisinin olması o fikrin doğru olduğunu değil insanın bilinmezlik karşısındaki sığınma ihtiyacını ve toplumsal aidiyet güdüsünü kanıtlar cemel vakası ise senin bahsettiğin o ilahi korunma iddiasını kökten sarsan bir ibret vesikasıdır peygamberin en yakın arkadaşları ve eşi iktidar hırsı için karşı karşıya gelmiş binlerce müslüman birbirini katletmiştir eğer bu din insanları yücelten ve ilahi bir adaletle yönetilen bir sistem olsaydı daha ilk nesilde bu kadar büyük bir kan davasına ve siyasi bölünmeye dönüşmezdi ehlibeytin tasfiye edilmesi ve halifelik makamının bir saltanat aracına dönüşmesi dinin aslında bir maneviyat yolu değil bir devlet yönetme ve kitleleri kontrol etme aygıtı olduğunu açıkça gösteriyor
- 4 ay
nuh tufanındaki o toplu yıkım hikayesi ise sümer mitolojisindeki gılgamış destanından değiştirilmiş şekilde devşirilmiş bir korku unsurudur fakat gerçekte böyle bir olay yaşanmamıştır ve zaten allahın sabırsızlığı ile çelişiyor ahireti beklerken dayanamayıp dünyada imtihana müdahale etmiş oluyor kısacası ne hristiyanlığın o biyografik kurgusu ne de islamın bu askeri ve siyasi disiplini insan aklının ve bilimin karşısında durabilir hepsi kendi döneminin sosyolojik ihtiyaçlarına göre şekillenmiş insan yapısı sistemler
- 4 ay
Ben hayalhanem denilen dansözleri din tüccarlarını dinlemem okudum araştırdım sana yazdım ailenin yaşı sahîh hadislerde 9 iken onu kaynaksız kıvırmalarla 18-19 yapan kardeşim itibar edende beyin yoktur tıpkı kuranda beyin hiç geçmemesi gibi
Soran4 ayBen senle tartışmiycam. Peygamberime. Elestiriyle başlar küfür eder gibi bişey sezdim. Var cevablar var ama ben cevab vermem sen istersen artırır öğrenirsin. Ben daha bişey söylemem. Sen cevablari araştır elestirmek yerine. Bu sorular soruldu âlimlere alimler bu senin söylediğin şeylere cevab verdi git onlari dinle bak ne cevab vermişler.
- 4 ay
Ben araştırdığım için sana kasnak kasnak yazdım hepsini senin benle tartışacak kapasitende bilginde yok olsaydı bu terör dininin müdafaa edilecek mevcutiyeti olmayacağını bilirdin
Soran4 ayBen sana cevab vermem. Seninle tartışmam. Varsa merakın elestirin bu eleştirilere cevablar verildi. İnternetten araştır bu elestirilere ne cevabımız var öğren. Her sorunun ve her elestirinin bir cevabi var bunu sen ara bul. Benden değil vaktim kiymetli birde beni adam yerine koymazsin. O yüzden beni boş ver
- 4 ay
Sen anca bu malları izle böyle ajanstan topladıklarını daha ateizmin bile ne olduğunu bilmeyen cahil tayfayla yaptıkları pestenkerani röportajları izleyerek müslüman ol bu kadar basıyor kafan
Soran4 ayBak senin söylediğin şeylere cevabı o verdiğim linkdeki sayfa cevablamis. Öğrenmek isteyen öğrenir. Anlamak isteyen anlar. Benim bişey bilmediğim doğru sen araştır sen öğren ozaman madem çok bilgiliysen müslümanlar ne cevab veriyor araştır bunu da. Dinime küfür ve hakaret ederek kanun suçu işleme hakkında dava açılır. Sen boş ver beni. Cevab istiyorsan cevabi internette var diyorum. Ben cevabi bilirim ama söylemem sen kendin ara bul.
- 4 ay
Ben bunları izlemeyi bırakalı yıllar oldu dayı şimdi sıra sende biraz araştırmakla şu denyoların sizin gibi denyoları nasıl kumaşına oturttuğunu daha iyi anlarsın ben bu hırbolardan biriyle Instagramda sustu kaldı ancak sizin gibileri cahilleri traş eder bunlar
Soran4 ayBak ben terbiyeli bir üslupla konuşuyorum ama sen şeytan gibi konusuyorsun. Burdan da anlıyorum ki İslam haktır. Neyse ben kötüyüm cahilim falan kabul. Neyse o sen ben meselesi değil. Kisinin dini duygularına hakaretten dava mi açalım sana. Mahkeme de yalvarırsin sonra bu yazdiklarini delil diye sunarim. İslam'a terör dini dedi kanıtı bu derim. Hapis yersin milleti birbirine düşürme kişinin dini duygularına hakaretten ceza mi almak istiyorsunuz? Sen git araştır öğren dedim link verdim. Anca haksret edersin bana ben hakaret edilecek bişey demedim sana düşüncemi söyledim seninle tartışmadim. Senin inancını elestirmedim. ya da inanmanı. Ben katoligi elestirdim sen de beni. Demekki İslam hakmış burdan da anladım
- 4 ay
Ya dayı git önce şu yazdıklarımı oku parmağım koptu sana yazacağım az saygın olsun sonra gel yorum yap bana şu videolardakilerin hiç biri gerçeklerle örülmüş şeylerde değil
En İyi Cevaplar
4 ayOnlar da biliyor yaptıklarını amac putperest gibi görünmemek
12 Yorumla
Soran4 ayEic seçicem bu yorumu. Teşekkürler içinden geçeni söyledin
- 4 ay
Teşekkür ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Hristiyan ilahiyatı tam bir kafa yakma bölümü kanka 😂 Ama anlattığın sahne çok tanıdık, burada kilise görevlileri genelde net “İsa Tanrı’dır” demekten kaçınabiliyor.
Ben ankette “Tepki almamak için. Allah'a şirk koştular demesinler diye demiyorlar” şıkkını seçerdim. Türkiye’de tepki çekmemek, daha yumuşak anlatmak için “Tanrı’nın ruhu” gibi daha kabul edilebilir cümlelere kaçıyorlar 🎭📖✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
4 ayİnsan eli değmiş bozulmnuş bir din her şeye tapabilir sonuçta lakin bir ölüden medet ummak çağ dışı bir harekettir
11 Yorumla
Soran4 ayİlk cümleye katılıyorum destekliyorum helal olsun bu ilk cümlende. Son cümlen kendi düşüncen ona tartışmaya giremem bu saatte
"Ete kemiğe büründüm... Mahmut olarak göründüm" diyen yok mu bu ülkede.
03 Yorumla
Soran4 ay😆😆😅 olmaz olur mu.. ete kemiğe büründüm Ali olarak göründüm diyen de var ülkemde. Aliye tapanda var Ali Allah'tır diyen , 20 kişiyle tanıştım Antakyalı Nusayri
Soran4 ayTamam
Sanane adamların inancın dan
03 Yorumla
Soran4 ayBen araştırmacı biriyim araştırıyorum her inanca saygı duyuyorum ama sahtekarlığa saygı duymuyorum. Yalana yani. Hinduistler ineğe tapardi. Şimdi şirin görünmek için tapmiyoruz kutsal varlik sayiyoruz diyorlar. Hristiyanlar da böyle tapiyorlar ama şirin görünmek için tapmıyoruz Kutsal sayiyoruz. Dürüstçe inancını söyleyene lafim yok. Yalana lafım var. Ortodokslar dürüst. Katolikler yalancı.
Soran4 ayAynen öyle
Gizli Üye(45 üstü)4 aybizi bagalamaz ne düşündükleri ya da yaptiklari
00 Yorumla
4 ayyoo ben söylüyorum isa tanrı?
046 Yorumla
Soran4 ayGörüşüne bişey diyemem. İnsana saygimiz var. Her inanca saygiyla yaklasirim... merak ettim. Hangi dinden ve mezhepdensin?
- 4 ay
katolik
Soran4 ayTamam brocum. Ben senin papazınla konuştum İsa Tanrı mı dedim. Tanrı demedi. Evet deseydi ya. Neden evet demedi. Ne biçim papaz bu? Fransa'dan getirdiniz bide. Maaşı hem devletten Türkiye'den hem fransadan maaşlı. Haftada bir gün ibadet edip diğer günler napıyor bu papazıniz? Ben olsam ek iş yapar para kazanır pazar günü tatilde papazlik yapar cift maaşla geçinirdim 😆😅
- 4 ay
ben Türk oglu Türküm her papaz benim papazım olmuyor cübbelinin her dedigi seni baglıyormu
- 4 ay
bizde tüm hayatını hergün tanrıya adarsın yaptıgın herşeyi her işi onunla yaptıgını bilirsin haftafa bir gün toplu ibadet yapılması diger günlerde yapılmaması anlamına gelmez tanrıyla aran hep iyi olmalı
- 4 ay
ayrıca bir papazın hayatı beni ilgilendirmiyor ama kendim için pazar günü dışında neler yaptıgımı açıklayabilirim istersen?
Soran4 ayNeler yapiyorsun kardeşim ayrica eski ahitte malaki diye bir bölüm var birazdan link atarım o sorunun altına. Kendin okumadin kitabi mukaddesi
Soran4 ay- 4 ay
ben senin ne demek istedigini anlamıyorum muhammed vardı çıkarttınız diyorsun kanıtın ne kanıtın?
- 4 ay
senin söyledigin aynen şuna benziyor? babamı sen öldürdün sen diyorsunki kanıtın ne ben diyorumki öylee sakladınız bu gerçegi _aynen bu
- 4 ay
tamam ne dedin sen şimdi ilyas var zaten?
- 4 ay
vaftizci yahya ilyası bildiriyor zaten?
Soran4 ayYaw kardeşim İlyas bölümü edki ahitte yok mu? İlyas eski peygamber değil mi? Vaftizci yahya nerede bildircek ilyasi. Vaftizci İsa'yi bildirir. Kardeşim bak. Senin dini bilgin eksik. Kendi dinini bilmiyorsun onu da geçtim sen dinden çıktın. Hristiyan değilsin artık çünkü kendi kitabını inkar ettin. Müslümanlar kurandan birşeyi inkar etse dinden çıkar sende eski ahitte yazan şeyi koskoca kitabi yani ayette değil kitabi inkar ediyorsun. Sen dinden çıktın senin ilmin bana yetişmez boş yapıyorsun seninle ne konuscaksam inkar edeceksin. Malaki kitabını inkar ettiğin gibi.,.. sen ilyasin ne zaman yaşadığını kitabın İlyas bölümünün kaçıncı bölüm olduğunu. Eski ahitte kitaplarin bir zamana göre sıralaması olduğunu. Yani yaradılış bölümünden başlar. Çölde sayım yasanın tekrarı seklinde malakide biter. Sonra matta markos luka yuhanna. Elçilerin işleri. Mektuplar diye devam eder. Bu siralama zamana göredir. Zamanla gelen peygamberler kendi kitaplarını devam niteliğinde eklediler. Sen her ayeti her kitabi inkar edersen ben nasıl anlascam... Şimdi bişey söylüycem onu da inkar edeceksin. Link isteyeceksin. Linki kendin bul beni uğraştırma gerekirse bulur atarım okumamissin kendi kitabini. Ben okudum link attim. Aziz pavlus mektubunda ne yazdı? Hepimizin tanrısı İsa Mesihin tanrısı dedi. Demek'ki İsa Tanrı değil. İsa Tanrı olsaydi neden İsa'nın tanrısı desin. İsa Tanrı değil mi ki İsa'nın tanrısı diyor. Kitabiniz komple çelişki. Tecavüzcü papazlariniz. Ve gunah işlemez kutsal ruhu almış dediğiniz papa ve eski papalar bunlar içinden zalimler var. Kadının biri papa olmuş idam edilmis. Sizin tarihiniz cirkeflik dolu 😅😆 papalar kutsal ruhu aldi günah işlemez teziniz çöktü. Ayrıca elçilerin işleri bölümünde son ayet mutlu sonu anlatır gibi. Pavlusun sonu güzel geçti gibi anlatıyor. Ama siz idam edildi cesedi Vatikan da diyip orayı kutsal mabet yaptınız
- 4 ay
vaftizci sayı nede bildirsin isa bize ögre peygamber degilki ilyası bildirecek tabi
- 4 ay
sen şimdi papaz oldun birde beni aforozmu ediyorsun eger ben hristiyan degilsem derdim ne benim neden hristiyanım diyeyim
- 4 ay
tecavüzcü papazlara gelince bu bir dini bir din adamlıgı statüsünü baglıyorsa sizin şeyhleriniz hocalarınızdada pedofil tecavüzcü insalar var
- 4 ay
siz hakaret etmeden tartışamıyormusunuz
- 4 ay
aziz pavlusu bizmi öldürdük?
Soran4 ayKardeşim. Kitabini inkar eden dinden çıkar. Ben kuran ayetini inkar ettiğimde o ayet yok dediğimde dinden çıkıyorsam. Sende malaki kitabi yok öyle ayet yok dersen dinden çıkarsın benden link istiyorsun. Kendi linkini kendin bul. Bidaha benden link isteme. Kendi kitabının ayetini koskoca kitabi tümünü inkar etme. Sen tümünü inkar ettin. Öyle kitap yok dedin. Çünkü bilmiyorsun kitabini. Vaftizci yahya İsa'yi vaftiz etti. Kitapta peygamber malaki. Peygamber İsa'yi ya da Muhammedi bildiriyor. Ama kitabı değiştirmişler İlyas geliyir yazmışlar hani nerde İlyas nerede geldi ne zaman geldi İlyas zaten öldü gitti bidaha İlyas geliyor mantıklı mi sence? Orada Muhammed geliyor yazıyordu. Hristiyanlar ve Yahudiler el ele verip değiştirdiler İlyas geliyor yazdılar. Halbuki İlyas çoktan ölmüştü. Bin yıl önceki peygamber geliyor yazmasi doğru mu sence? Geliyor sa neden gelmedi 3 bin yıldır? Orada İlyas geliyor yaziyor ama İlyas gelmiyor. İsa geliyor Muhammed geliyor İlyas nerde? Sen karistiriyorsun. Vaftizci yahya diyorsun. Onu karıştırma şimdi konumuz o değil laf kalabalığı yaparak konuyu dağıtma. Vaftizci yahya kim dedi. Konusu nerden açıldı neden bunu çıkardın ben sana vaftizci dedim mi? Vaftizci İsa'yi vaftiz etti. İşte tanrı kuzusu dedi. Konumuz bu değil konumuz Malaki
- 4 ay
yav sanane benim dinimden dinden çıkmamdan senin derdin ne diyorsunki orada muhamemd yazıyordu hristiyan ve yahudiler degiştirdi? kanıtın ne kanıtım babamıda sen öldürdün diyorum ben şimdi aynı şey
- 4 ay
bu arada yahud ve hristiyanlar tarih boyunca düşman isayı imparatora onlar şikayet etti sizin teori baştan aşagı saçmalık kendinize bir dünya kurmuşsunuz iftira üzerinden yaşıyorsunuz
- 4 ay
kanıtın ne kanıtın?
- 4 ay
Çünkü Yahya'nın "gelecek olan İlyas" olması bir kehanetin yerine getirilmesiydi.
"İşte, büyük ve korkunç RAB günü gelmeden önce size Peygamber İlyas'ı göndereceğim. O, babaların yüreklerini çocuklarına, çocukların yüreklerini babalarına çevirecek. Yoksa gelip ülkeyi lanetle çarparım - 4 ay
Bu kehanet aynı zamanda bazı Yahudilerin İsa'yı çarmıhta alay etmelerinin de nedeniydi:
"Yaklaşık dokuzuncu saatte İsa yüksek sesle, 'Eli, Eli, lema sabaktani?' yani, 'Tanrım, Tanrım, beni neden terk ettin?' diye bağırdı. Orada bulunanlardan bazıları bunu duyunca, 'Bu adam İlyas'ı çağırıyor' dediler. Diğerleri ise, 'Durun, İlyas gelip onu kurtaracak mı görelim' dediler." Matta 27:46-47, 49 - 4 ay
sa'nın İlyas'ı gelip onu kurtarması için çağırdığını söylüyorlar, ancak 1. İsa'nın söylediği bu değil ve 2. "İlyas'ın gelişi" zaten gerçekleşmişti.
Soran4 ayKanıtım orada İlyas geliyor cümlesi saçma ve yanlış... İlyas kim İlyas neden gelsin bidaha? Orada İsa geliyor yazsaydı herkes hristiyan olacaktı. Oyüzden değiştirdiler. Muhammed geliyor yazsaydı herkes müslüman olacaktı değiştirdiler. İlyas geliyor cümlesi saçma bir cümle değil mi? Ayrıca biz kendi imamlarimix şeyhlerimiz için gunahsizdir diye bişey demiyoruz. Ama izledim Ortodoks adam. Papazlarimiz Kutsal ruhu aldi onlar yalan söylemez onlar günahsız dedi. Katolik de illahaki vardır bu inanç koskoca papa sonuçta Ortodokslar bile normal klise papazıni kutsal günahsız kabul ederken katolik neden kendi papazıni hele vatikan papasini günahsız kabul etmesin
- 4 ay
ya sen aptalmısın karrdeşim islam tanrının baştan beri bir planı var diyorum bir teoloji var islam bunların tam tersini söylüyor o dönemde insanlar islam diye bir dinin var oldugundan bile haberi yok
- 4 ay
tamam siz imamlarınız şeyhlerinze öyle demiyorsunuz biz diyoruz ne anlama gelir bu?
Soran4 ayİlyas kimdir? Ozaman sana soruyorum sence kim? Allah mi? Muhammed mi? İlyas kim bana ilyasin kim olduğunu söyle. Bakalım senin fikrin nasil? Orada Muhammed diyirdu da İlyas diye değiştirdinix. Kanıtım ne mi. Kanıtım konsülleriniz. Kanıtım Kur'an. Kuran diyir kitaplarını degistirdiler diye. Sen soruma cevab ber İlyas nedir? Kimdir? Neden İsa tanriysa neden tanrim tanrim desin. Neden ilyas desin kendi kendini kurtaramadi mi
- 4 ay
onların bu kutsallıga erişmedigini anlamına gelir
- 4 ay
ilyas konusunu açıkladım ya sana?
- 4 ay
İlyas, Kral Ahab'ın hükümdarlığı döneminde İsrail'in kuzey krallığına gönderilen Yahve'nin bir peygamberiydi. Mucizevi güç gösterileri ve sert gerçekleri içeren kehanetleriyle İlyas, halkı Baal tapınmasından Tanrı ile olan ahit ilişkilerine geri döndürmeye çalıştı.
- 4 ay
kanıtn kuranmı? benm kanıtımda incil çünkümorada tanrının sözü degiştirilemez dinide degiştirilemez diyor sence kanıtmı bu senin söyledigin?
- 4 ay
diyorumki sana babamı sen öldürdün bana diyorsunki kanıtın nedir bende diyorumki annem söyledi? sence bu kanıtmı
- 4 ay
neden kendini kurtaramadı sorusunu gerçketen bilerimi sordun bilmiyorum çünkü cevabı kurtardı zaten isa tanrının vücut bulmuş halidir oglu gibidir isa sadece biz insanların çektigi acıyı deneyimledi tanrı bizi o kadar çok sevdiki biricik oglunu isayı dünyaya verdi oda baştan beri planlandıgı gibi çarmıha gerildi biz insanoglu onu çamıhta acı çkerken gördü ama o tanrının yanında
- 4 ay
Neden" terk edilmeye gönderme yapıyor. Daha çok "Tanrı tarafından terk edilmek neden ölmenin bir parçası olmak zorunda?" ve daha az "beni neden öldürüyorsun?" gibi.
Tanrı'dan ayrılmak istemiyordu, bu ifade ölmekte olduğu kısımla ilgili değildi. İlk bakışta, Tanrı'nın onu terk etmiş olması gerektiği için bunun çok kötü hissettirdiğinden şikayet ediyormuş gibi geliyor, ancak fedakarlık hakkında şikayet etmiyor. - 4 ay
buda tanrım beni neden terk ettin dedi ya onun cevabı
Soran4 ayGüzel kardeşim bak sen halen cevab veremedin. Ben hepsine cevab vercem ama sen soruma cevab vermek yerine başka soruyla geldin konu dağıldı. Konumuz şu konumuzu hatırlatayım. Konu. Eski ahitte ki. Malaki kitabinda son ayet son cümle. Birak şimdi laf kalabalığı yapıp bana yeni ahitten örnek gösterip gelmeyi. Kitabinizin değiştiğini her şekilde ispat ederim tüm dünya biliyor bu elinizdeki kitap değişmiş. Bunun ispatını başka yorumlarda yaparım şimdi de yapacağım ama konuya cevab ver. Eski ahit Malaki kitabinda İlyas geliyor cümlesi. Bu cümle ne anlama geliyor. Neden İlyas bir daha gelsin. Eski bir topluluğa peygamber olarak gelen ve mucizeler gösterip ölen bir adam neden Malaki kitabinda kendinden bin yıl sonra İlyas geliyor denilsin? Adam ölmüş bin yıl geçmiş İlyas geliyor diyor. Mucize göstermesi normal eski peygamberlerde zaten mucize var. Buna cevab ver ben diğer yorumda senin kitabın niçin değişti söylüycem
Soran4 ayİncil. Grekçe yazıldı ve eski ibranice yazıldı. şu an bu diller konuşulan bir dil değil unutulmuş bir dil. şu an İsa yaşasaydı dilini hiç kimse anlayamazdi unutuldu bu dil. Kitaba gelince. Bu kitap elinizdeki incil yeni ahit. Allah kelamı değil. Matta Markos Luka yuhanna ve pavlus petrusun yazıları. Bunlar İsa'nın havarileri yazdi elinizdeki kitabi ve bu kitap İsa'nın hayati ve sözleri üzerine. Doğrudan Allah'ın sözü bir kitap değil. Kurans bakarsan Allah'ın konuşması gibidir ayetler. Kuran dinlediğimde sanki Allah konuşuyor gibi yazıldı. Allah'ın hitabi kuran incile gelince tarih kitabi gibi birilerinin yazdığı tarihçi kitabi gibi elinizdeki eski ahitte tarih kitabi gibi. Bu kitaplar bazi peygamber yazıları dahil zamanla mana yüklendi. Meal yanina yazildi. Başka dillere çevrildi orada meal ve mana eklendi. Kitap özünü kaybetti. Yani ilk çıktığı gibi hali kaybetti İsa'nın havarileri de incile ekleme yaptılar meal eklediler mana yüklediler. Daha sonra ki konsüller de bütün dünya papazlari toplandi ellerindeki incili topladilar. Birlikte incilleri incelediler içlerinden ayet çıkardılar. Sen kanıt istiyorsun buna. Kanıtı şu. Birinci konsül de İsa'nın tanrı olduğu kanısına varıldı. Bunu inkar eden aforoz edildi bu bilgiyi ben yabancı kaynaklardan öğrendim ilk konsüle inkar eden karşı çıkan birini. Madem inançta Birlik var neden ilk konsül de karara itiraz eden var. Daha sonra iznik konsülunde adamin kemikleri topraktan çıktı adamı öldürmüşler sonra gömmüşler oraya. Hz Muhammed peygamber olduğunu açıklayınca orta Doğu hep hristiyandi. Buralar hep bizansindi. Akın akın müslüman oluyorlardi. Müslümanlık ilerlemesin diye ayetleri çıkardılar kanit ne dersen kanıtım mantığım yani. Benim mantığıma İsa'nın tanrıligi uymuyor. Diğer yorumda buna deyincem tanrının planına. Yorum uzun olunca gonderilmiyor
Soran4 ayTanrının planı hz Muhammed idi. Onu alemlere rahmet olarak yaratti. Tüm peygamberlere onu bildirdi onu övdü peygamber malaki de ondan bahsetti. İsa da bahsetti. İsaya gelince. Kuran diyor ki. Biz İsa'yi mucize olarak yarattik. Ve İsa'yi öldürmediler. Onu şikayet edeni İsaya benzettik onu astılar İsa göğe yükseldi. Ve kıyamete yakın geri gelecek. Sizin inanciniza göre İsa dayak yedi. Yüzüne tükürdüler. Dövdüler çarmıha asıp gebertiler. Sonra dirildi sonra göğe yükseldi ileride birdaha gelecek. Ya bu adam bizim gunahimiz için öldü dirildiyse neden bidaha gelecek? Ne alaka yani. Bizim günahımız için ölüyorsa hristiyan olmamıza gerek de yok. Hepimiz bağışlandık ozaman. Herkes için çarmıha gerilmedi mi? Onun zamanında ona inanan kaç kişi vardı da onlar için idam edildi? Elçilerin işleri diyor. Elçi Arapçada resul demektir. Farsça da peygamber demek. Peygamberin işleri kitabinda nebiler. Nebi ne demek araştır bu nebiler İsa'nın müzesini yayıyor neden. Çünkü nebi. Çünkü kendisinden önceki peygambere inanan bir peygamber. Kitap gelmeyen seriat din. gelmeyen bir peygamber. Tabiki İsa'yi anlatacak mujdeyi yayacak. Onlar peygamber. Madem İsa Tanrı neden ondan önce peygamber geldi. Neden ondan sonra da geliyor? 2 bin yıldır neden peygamber gelmedi. Mucize göstermedi? En son ki peygamber kim? Yahudilerde son peygamber Malaki sizde son peygamber kim şu an. Mucizesi var mı yok?
- 4 ay
yine kanıt yok tanrının planında muhammed yok
Soran4 aySen ilyasi anlattın ya. İlyas öldükten sonra yıllar geçiyor belki bin yıl belki 500 yıl ondan sonra Malaki diyor ki İlyas geliyor... Bu mantıklı mı? İlyas dirilecek mi? Ne. Anlamda İlyas gelecek sen onu söyle bir., İlyas çoktan ölmüş malaki zamanında İlyas yok. Malakiden sonra da İlyas yok. Siz yeni ahite de İlyas gelecek yazdiniz. Hani nerde ne zaman gelecek. Siz kendi kitabinizi değiştirdiniz kanit ne kanit papaniz tüm kitapları toplar ve ekleme çıkartma yapar bunlar tanrı sözü değil ki bunlar mattanin yazıları mattanin yazisi. Neden değişmesin.
Soran4 ayEski ahitte de yeni ahitte de Muhammed var. Sana link atarım biraz izle Allah'ını seviyorsan izle. Ben senin kitabi Mukaddesi okuduysam sende bir dakkalik videoyu izlemelisin
Soran4 ayHamada-2-7-9 da bütün milletlere peygamber geleceği bildiriliyor onu oku bir sen eski ahitte çok ca dile getirildi Muhammed. Sen o videoyu izle sonra gel. Sonuna kadar izle ama
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne