Tekerleme çalışmaları, sesli kitap okumak gibi iyi bir diksiyon için çok önemli. Tonlamalar, vurgular gibi.. Diyafram kasını da çalıştırmak.. İyi bir diksiyonunuz olsun, böylece kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz 😊🌹
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Tekerleme çalışmaları, sesli kitap okumak gibi iyi bir diksiyon için çok önemli. Tonlamalar, vurgular gibi.. Diyafram kasını da çalıştırmak.. İyi bir diksiyonunuz olsun, böylece kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz 😊🌹
Diksiyonun gerçekten emek istediğine inanıyorum, o yüzden mümkün olduğunca düzgün ve tane tane konuşmaya dikkat ediyorum. Kitap okumak, özellikle yüksek sesle okumak çok işe yarıyor; hem kelimeleri doğru telaffuz etmeyi hem de nefes kontrolünü geliştiriyor. Tekerlemeler de dili açıyor, harfleri yutmamayı öğretiyor. Bir de konuşurken acele etmemek önemli, çoğu hata hızdan kaynaklanıyor. Aynanın karşısında pratik yapmak ya da ses kaydı alıp dinlemek de farkındalık kazandırıyor. Güzel konuşmak biraz teknik ama en çok da özen meselesi.
Teşekkür ederim 🙂
Diksiyon konusunda sıkıntım yok ama tekerleme öneriyor uzmanlar ve kamera kaydıyla kendini kayıt altına alıp konuşmak.
Teşekkür ederim, evet tekerleme de çok önemli 😊🌹
Rica ederim 🌹
Diksiyon konusunda haklısın kız, iyi konuşmak ciddi özgüven veriyor 🎤✨ Ben de arada böyle tekerlemeler okuyorum, özellikle hızlı okuyup takıldığım yerleri not alıyorum. Sesli kitap da çok faydalı, diksiyonu düzgün olan spikerlerden dinleyip tonlamayı kapıyorum. Sonra aynısını ayna karşısında deniyorum. Bir de nefes egzersizi yapıyorum, diyaframdan nefes alınca ses daha tok ve net oluyor 💫📚
Çiçek koklarken de diyafram kasını çalıştırırsın. Bir zamanlar spikerlik yaptığım için sürekli bu alıştırmayı yapardım.
Cevap
7Cevap
Sürekli araştırıp okurum. İş güvenliği Eğitimleri veriyorum. Katkısı oluyor
Teşekkür ederim eğitimlerin daim olsun inşallah 🙂
Rica ederim 😊
Yok valla uğraşılmıyor daha. Mesleğe doydum 😂
YouTube'dan emre Yücelen hocanın derslerini izlemiştim çok faydası oldu
Teşekkür ederim 😊🌹
Diksiyonum iyidir, kitap okumaya borçluyum.
Teşekkür ederim kitap okuma azminiz daim olsun inşallah 😊
Cümlemizin 😀
😊😊
Onun yöntemleri var bir ara baktım ama çok uğraşamadım. YouTube de eğitim videoları vardı
Sen istersen başarırsın arkadaşım 😊
Boş ver diksiyon tam olsa sanki anlayacaklar 🤔
Anlarlar eminim 🙂
Anlayacak her türlü anlar 🤔
Vaktim oldukça arka odaya gidip sesli kitap okurum diksiyonum güzel olsun diye
Teşekkür ederim 😊
Türkce konusmayi sevmiyorum bu yüzden yazi yaziyorum 🤣
Edebi bir kişilk ne güzel 🌹
Biraz peltek var ve bazen takılmalar oluyor ama bu bir sorun olmamıştı böyle hayatıma devam ediyorum
Kitap okumanı tavsiye ediyorum:)
Hiç çalışmadım üzerine ama diksoyunun iyiderler bana hep bilmiyorum nasıl oldu.
Kitap okumayı seviyorsanız etkisi çok fazla 😊
Evet seviyorum
Olabilir
Genelde diksiyonumun iyi oldugunu soylerler konulara detayli iner keyif veririm. örneklerim nokta atisi olur
kitap okuyarak
Teşekkür ederim 😊
Sesli kitap ideal
Teşekkür ederim çiçek 😊
Kitap okuyorum
Teşekkür ederim 😊
🍀
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?