"Kitaplar, inanmak için değil; sorgulamak için vardır" der Umberto Eco.
Sizin okurken etkisi altında kalıp, hayatı sorguladığınız bir kitap oldu mu?
Birde bana akıcı bir kitap önerir misiniz 😪

"Kitaplar, inanmak için değil; sorgulamak için vardır" der Umberto Eco.
Sizin okurken etkisi altında kalıp, hayatı sorguladığınız bir kitap oldu mu?
Birde bana akıcı bir kitap önerir misiniz 😪
Okuduğum kitaplar bana hayatı sorgulatacak seviyede kitaplar değildi bence. O kadar ileri seviye bir kitap daha okumadım. Hayat bir kitaba indirgenecek kadar basit değil ama bazı konuları sorgulatan kitaplar var. Mesela Beyaz gemi kitabı.
Bir dinazorun anıları gibi bir kitap okumuştum ortaokulda. Sonra yazarını merak ettim araştırdım kadın ölmüş, emekli profesör. Dedim ki ben ölmüş kadını mı dinledim geceleri :)) hayat ne acayip demiştim
Ona bakarsan dünyanın en iyi romanlarını yazan yazarların çoğu ölü :)) napalım okumayalım mı :))
Alla alla merak ettim kitabı:))
Mine Urgan🥹
Bildiğim yazarlardan :)
Kadın dert çekecek biri değil ama neyse :))
Kadının dili sivri. Atmışlardır.
martin eden
Kitabın sonunda sessiz bşr çığlık atmıştım
otobiyografi olduğunu bilmeden okuyup, en sonunda senin gibi olduktan sonra çakmıştım olayı
Çok severek okuduğum bir kitap olmadı benim için. Ama kitabın sonu gerçekten sarsmıştı beni. Belki yazarın diğer kitaplarına şans vermek gerekir.
Jack London iyidir, diğer kitaplarına da şans verirsen pişman olmazsın, Adem’den önce adlı kitabı da mükemmeldir
Suç ve ceza çok etkilemişti * çok küçükken okudum hayatı sorgulayacak yaşta değildim. Bülbülü Öldürmek, Bin Muhteşem Güneş ve Uçurtma Avcısı bunlar da etkisinden kurtulamadığım ve insanları sorguladığım kitaplardır.
Khaled Hosseini kitapları çok güzeldir gerçekten de.
Benim için hayatı en çok sorgulatan kitap Stefan Zweig – Satranç oldu, minik kitabın içinde kocaman bir zihin savaşı var resmen 🎭 Okuması da aşırı akıcı, bir oturuşta bitiyor.
Bir de André Aciman – Adınla Çağır Beni var, duygular, zaman, pişmanlık… İçini hafif yakıp düşündürüyor 🥺🎶 Fotoğraftaki kediyle birlikte okursan felsefeye doyarsın bu arada, çok tatlı kare olmuş. 📖🐱💛
Cevap
11Cevap
Suç ve ceza, Yüzüklerin efendisi.
Yüzüklerin efendisi =♡
♡
Okuduğum kitaplar çoğunlukla psikoloji üzerine olduğundan dolayı okuduğumda da sorguladığım çok şey oluyor. Bunları kısa maddeler halinde yazabilirim.
Eric Fromm – Sevme Sanatı
Aşk, bağlanma ve yalnızlık psikolojisini sade ama derin anlatır.
“Sevmek bir duygu mu, yoksa bir beceri mi?” diye düşündürür.
Irvin D. Yalom – Nietzsche Ağladığında
Psikoloji + felsefe karışımı.
İnsan neden acı çeker, özgürlükten neden korkar gibi sorulara çok derin girer.
"Sorular çoğalınca, cevaplara ne oluyor" diye İnsan sormadan duramıyor :)

Bu kitap
Karşıma çıkmıştı bir yerde bu kitap ama nerde🤔
İnternetten alabiliyosun
Sanırım ordan gözüme ilişmişti
Olabilir oku güzel kitap
Yeni kitap sipariş verdim. Sonrası için olabilir
Olabilir ben bu yazarın değişiyorum kitabını sipariş ettim
İyi okumalar 😌
Teşekkürler hanımefendi 😘😘😘
1984, gazap üzümleri, bin muhteşem güneş, Nietzsche ağladığında, shantaram
Orta Zekalılar Cenneti
canımsın cenneti de var mı🙄 yoksa onun bizzat simülasyonunu mu yaşıyoruz?
G*riz*kalılar 🙄
Yok o farklı onlar farklı
Gr. z. kalı: Zekâsı çok düşükmüş gibi davranan, aptal, anlayışı kıt kişi
Orta Zekalılar: düşünsel tembel, sorgulamayan, vasatlığa razı, bencil egosunu tatmin eden, gördüğüyle değil duyduğuyla hareket eden,
kamusal alanda uygunsuz davranışlarda bulunmayı, içki içmeyi, çağdaşlık olarak betimleyen, kendinden bi haber etrafını cahil olmakla suçlayan, köyünden çıkmış şehire yerleşmiş ama ne şehirli olabilmiş ne de köylü kalabilimiş, avrupada yaşayan ama ne avrupalı olabilmiş ne de türk kalabilimiş tipler için kullanılan bir metafor.
Hmm anladım teşekkürler 😐
Rica
Kuran, hayatı en çok sorgulatan kitap.
Ama o kutsal kitap🙄onun dışında var mı
Bena her kitap hayatı sorgulatır ama Kuran bilimin en üst mertebesi, meselâ ben sadece kreliçe karıncanın dişi olduğunu zannederdim ama Kuran "dişi bir larıncanın Süleymanın ordusunun geldiğni haber verdiğni söyler, o tarihtennunun bilinmesi neredeyse mkansızken bu gün öğreniyorum li, sadece dişi kaeıncalar yuvanın dışına çıkar. Çok anlattım bir çiğnem et oarçası" diye tabir edilen embriyo, muhteşem bir anlatım, biz o çiğnem et parçasını 20. yüzyılda gördük. Daha neler var.
Doğrudur:)
Okuyorum ya🙄
Haa ben normal roman okuyorum🙄
Ne diyordun🙄
Allah birgün fırsat verir inşallah 🙄
Okuduğum hiçbir kitap bana hayatı sorgulatmadi
Kuranı kerim 🤲
yüzüklerin efendisi
Şu an için 1984
Aeden diye bi kitap
O çok güzeldi gerçekten. Şimdi azra kohenin gör beni kitabıı aldım o da tarihi biraz biraz ağır ama o da güzel
Ondan haberim yok fi çi pi ve aedeni okudum
ör beni de cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarını anlatıyor biraz ağır br kitap ama bilirsin azra kohen bilgi dolu yazıyor. İlgini çektiyse oku
Okurum tabii, ağır olsun güzel oluyor ama konuları aldım listeme okuyacağım teşekkür ederim
Ne demekk
Kavgam
Beyaz Diş
Kur'an
Mai ve siyah
Beyaz Leke.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?