Çizemiyorum ya lakin çizmeyi çok isterdim, çizebilmeyi..
Ben yazabiliyorum, yani ikisi arasında yazabiliyorum lakin bazı yazdıklarımı itiraf etmeliyim ki kendimde beğenmiyorum lakin bazı yazdıklarıma hayret ediyorum,''yahu bunu ben mi yazdım''diye kikir kikir gülüyorum. Kendimi ifade edemediğim dönemlerde bile öğretmen bir teyze bana yazarlık hususunda mahire olduğumu söylemişti , sadece o öğretmen de değil yazarlığımın iyi olduğunu söyleyenler oldu lakin ben kendimi daha çok okuyucu olarak görüyorum , yazmak her yiğidin harcı değil , zor iş yazmak, ciddi bir hayal gücü gerekiyor, yazdıklarını hissetmen, yaşaman gerekiyor. Ben daha çok okuyucuyum bence, hissedererek okurum, yaşayarak okurum, ağlayarak. Ve geveze olmak gerekiyor yazabilmek için, sanki gevezelik var kı, hayal dünyamda geniş, detaycıyım da, sanki bu vasıflarım da yazar olabilirim düşüncesini uyandırdı şimdi ben de. Yazarlardan da kendimi Sabahattin Ali'ye yakın görüyorum🥰 Onun ''İçimizdeki Şeytan'' kitabını okuduğum vakit, kendisiyle aynı düşündüğümü gördüm kimi yerlerde. Hiç tanımadığım, sohbetimin geçmediği bu insanla ben nasıl aynı düşüncelerde oluyorum, bahtiyar da oldum doğrusu ☺️
Bu arada okuyarak tanıdım kendimi, ifade edebildim kendimi, tabii ki yazarak da keşfettim kendimi, lan ben böyle miyim diye hayretler ettim kendime yazdıklarımı okuyunca , kendimin kendimden haberi yokmuş, yazınca insan kendini saklamadan yazıyor ve bu durumda kendisini keşfetmesini sağlıyor. Yazmak da çok şey kattı bana, kendimi duydum yazdıkça, kendimi terk eden ben kendimle yakınlaştım, gördüm kendimi, yakaladım lakin çizmekle uzaktan yakından ilişkim bulunmamakta , gördüğümü çizebilmeyi nasıl çok isterdim🫠Tıpatıp aynısını lakin olmuyor işte, ne yapalım, bize de hayran kalmak düşüyor çizim yeteneği olanlara. Çizebilsem ve çizdiğim şey bir halta benzese seve seve bırakırdım da, seni mi kıracağım lakin çizemiyorum, ancak çiçek falan çizerim, isterdim ki Türkan Şoray'ı çizeyim şuraya bırakayım, şenlenelim :D Neyse idare edeniz :))
soluksuz okudum Bende öyle okumaya başladığım zaman kendimi tanımaya başladım hislerimi sevdiğim şeyleri beni öfkelendiren şeyleri korkutan şeyleri kitaplarla keşfettim en son okumaya başladığım kitabı da bu yüzden yarım bırakmak zorunda kalmıştım ağır gelmişti hissetiklerim çünkü velhasıl siz güzel yazmışsınız kendinizi baya iyi ifade etmişsiniz tebrik ederim:)
yazarım, yazmayı severim. şu an yazmaya devam ettiğim kitapta "İnsanlar iki şeyin icadı konusunda yanıldı. İlki yazı, ikincisi ise para. İnsanlar yazıyı bulmadı veya keşfetmedi. Kalemi de icat etmedi. Kalem hep vardı. Sadece şekli farklıydı." şeklinde bir fikrimi yazmıştım bir karakter aracılığıyla. Eski kaya resimleri petrogramlar aslında insanlara bir şey anlatmaya çalışıyordu. bir yazı çeşidiydi. resim de eğer bir şey anlatmaya çalışıyorsa yazı çeşidi sayılabilir, mesela minyatür sanatı öyledir.
Çok tatlı olmuş, mini Tweety’nin özgüveni benden yüksek şu an 😂🩷 Ben çizer değil yazar tayfayım daha çok, stickman seviyesinde takılıyorum ama defterim şiir, öykü, skeç taslaklarıyla dolu 🎭✍️ Sen bu çizimi renklendirmişsin, ben de kelimeleri renklendiriyorum diyelim. Bir gün sen çiz, ben hikayesini yazalım, ortak sergi açarız kız 😎🎨📚
Çocukluğuyum bir çok kişinin çok daha fazlasıyım bir kuştan masum ve saf, uzağım kirden pastan. Gözlerim sevinç taşır kanatlarım umut ama yenmez bu kuşun eti slyvester beni unut 😀