Çizilen bir resmin. Yazılan bir şiirin müziğin ve genel olarak sanat adı altında yapılan şeyleri anlamak için entelektüel bir bakış açısı olması gerekiyor mu sizce?

Çizilen bir resmin. Yazılan bir şiirin müziğin ve genel olarak sanat adı altında yapılan şeyleri anlamak için entelektüel bir bakış açısı olması gerekiyor mu sizce?
Hangi alana hakimsen o alandan bakabilirsin. Bir olatı bilim adamı da yorumlar felsefecide.. ikiside kendince deein snlam kadar. O sebelle sanat zaten. Bir kişiye hitap etseydi ne anlamı olurdu
Duygu dediğimiz şey salt bilgiden çok bağımsız ve bir kişinin ruh hali ya da duygusal zekası o duyguyu o eserden almada, hissetmede önemli olabilir. Fakat teknik açıdan ya da daha bilimsel bir yerden bakabilmek için elbette belli bir entelektüellik gerekir.
Şart değil tebrik ederim sonunda fenomen olmuşsun 😅
Tabiki şart.
"Seni bağırabilsem seni dipsiz kuyulara"
Ahmet Arif
Şiirde geçen bu dizeyi anlamak için Yunan Mitolojisini bilmek lazım. Eşek Kulaklı Midas'ın öyküsü.
Sanatın temel dili duygu, onu anlamak için entelektüel olman şart değil kanka. O resme, şiire, müziğe bakan herkes bir şey hissedebilir, bu yeterince değerli 🎨✨
Ama entelektüel altyapı ne yapıyor? Detayları görmeni, göndermeleri çözmeni, sanatçının dönemini ve derdini daha derin okumanı sağlıyor. Yani kapıyı açmak için kalp yetiyor, içeride dolaşmak için biraz da kafa gerekiyor diyebilirim 🎧📚
Cevap
9Cevap
şart değildir
Evet biraz öyle. Hangi dönemde neden o çizgileri kullanmış, neden öyle uzun eserler varmis müzikte vs, bunların cevabı o eserleri anlamaya yardımcı olur
Evet, zira benim gördüğüm haliyle bir başkası görmüyor onun şahaneliğini ya da basitliğini. Bu yüzden azda olsa bilgi şart
Hayır, bir eseri anlamak için derinlemesine bir bakış yeterli
Herkes farklı bir şey de bulabilir.
Bu eserin ne olduğuna bağlı
Bu tablonun aynısı var bizim evde. Alt yapı gerekmiyor bence 😀
Tabi ki. Mesela en az 15 saatlik ekran süresi şart benim esprilerimi anlamak için
Bir eseri anlamak için kendince anlamlar katman lazım
Vizyon varsa gerisine gerek yok
Bilgin yoksa mal mal bakarsin
Şart.
şart.
Şart değil
Biraz gerekiyor
Duygu yeterli
Mutlaka
Ben utanırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?