Gücünü kime karşı kullanacağı belli olmayan kontrolsüz bir erkek kızları her zaman korkutur. Savaş sanatı öğrenip kavgacilik özelliğini sakinleştirmeye bilmeyen bir erkek potansiyel risktir. Bizim ülkemizde kendi öfkesine hakim olamayan insanlarla dolu hapishaneler
Ama genelde hicbir savas sanati stil bilen erkek birine zarar vermez neden hicbir sporcunun dovuscunun birine zarar verdigini gormuyoruz yapamiycakları icin degil dengeledikelri icin kendilerini ben birine rastegele dokununca bille sinire geliyor okadar alısmısım ki mesela ama yapmam
Hayır, değil: Kadınlar arasında, ülke gündemi nedeniyle, savunma sanatlarıyla uğraşan erkeklere daha temkinli yaklaşmaya başlamış olanlar olabilir ama hâlâ çoğunlukla ürkütücü değil, güvendehissettiren bir izlenim verdiğini düşünüyorum. Ben, daha çok da ülke gündemi nedeniyle, kadın olarak fonksiyonel kick-box dersleri alıyorken; birlikte olduğum adamın da, gerek kalırsa, tehlike arz edene karşı kontrollü güç uygulayabilmesini tabii bekliyorum. Bu yeteneği nasıl kazandığı, benim için çok da önemli değil ama savunma sanatlarıyla ilgilendiği için böyle bir yetenek geliştirmiş olması, onun için de daha az kaygı duymamı sağlayacağı için olumlu baktığım ve onu desteklediğim bir uğraşı olur.
9 yasından beri ugrasan biri olarak kick boks cok cacık bi spordur kadının kendini korumasında az kalır sana bullabilirsen Bjj öneririm full yerde geciyor ve genelde affedersin tacizimsi durunlarda yerde geciyor yerde kırma savunma vs vs sporudur
Ona da bir bakarım ama aldığım dersler tam "kick-boks" değil zaten. Fonksiyonel kick-boks olarak geçiyor, başka savunma sanatı dallarıyla kombine olarak kişiye özel tasarlanmış programla çalıştırıyor hoca. Memnunum da ama eleştirisini yapabilecek düzeyde donanımım yok henüz. Barbaros Özeller'den ders alıyorum, bilmiyorum tanıdığın biri mi.
Kick boks geciyorsa bir ise yaramaz gerci sana saldıran biri bilmiyorsa bir ihtimal söyle düsün bilen biri seni mesela direk yere ceker salıyorum bilmedigin yerde ne sansın olabilir
Brezilyan Jiu-Jitsu duydum aslında ben, şimdi bakınca hatırladım ama hiç bulaşmamamın nedeni, birkaç hafta judo denemiştim ben, hiç benlik değil. Ona yeteneğim de yok zaten ve bildiğin güreş gibi😅 Anatomik olarak da uygun olduğumu düşünmüyorum. BJJ'yi de judoya benzetmiştim araştırdığım kadarıyla, ondan hiç daha fazla durmadım üstünde ama daha farklı diyorsan, bakarım yine. Savunma sanatlarında kendime güvendiğim neredeyse tek nokta, reflekslerim.
Savaş sporları çalışan erkek bence ürkütücü değil, tam tersi çekici bile olabiliyor kanka 😄 Ama olay spor değil, senin enerjin. Sürekli kavga modundaysan kızlar kaçar, sakin ve kendine güvenen bir tavrın varsa baya artı puan.
Korumacı, disiplinli, saygılıysan çoğu kızın hoşuna gider. Profil “MMA manyağı psikopat” değil de “sporunu yapan chill çocuk” olursa sorun yok 😎🥋