Selaamm 💖
Kitap hediye edebilmek için, insan bildiği bir kitabı hediye etmesi daha mı doğrudur?
Hani sonuçta iyi mi yoksa kötü mü bilemez dimi.. Birde sonrasında üzerine konuşmak istenincede hiç bi fikri olmamasıda garip olmaz mı? 📚

Selaamm 💖
Kitap hediye edebilmek için, insan bildiği bir kitabı hediye etmesi daha mı doğrudur?
Hani sonuçta iyi mi yoksa kötü mü bilemez dimi.. Birde sonrasında üzerine konuşmak istenincede hiç bi fikri olmamasıda garip olmaz mı? 📚

Bence tam tersi, insan bilmediği kitaptan 2 tane alıp birini hediye etmeli ve "ben de okuyim, daha sonra kitap hakkında konuşalım" der. Şahsen kitap okuyan biri olsaydım, doğal olarak çevremde de kitap okuyanlar olurdu ve bu şekilde yapardım, hem sohbet açısından iyi olurdu hem de kitap daha anlamlı olmuş olurdu. BENCE.
Eveeeett bu harika bir fikir iki tane alıp beraber okumaya başlamak 🤩
Alacağım hediyeyi önce ben beğenmeliyim. Beğenenilmem için bilmem gerekir. İçime sinmesi lazım. Gönül rahatlığıyla hediyemi takdim etmezsem, o hediyenin bir anlamı kalmaz.
Kitap hediye edeceksem, daha önce okuduğum ve beğendiğim, kütüphanemden bir kitap hediye ederim. Hem ben okumuşum, her sayfayı çevirmişim, belki ufak notlar almışım, sözlerin altını çizmişim... Bence böylesi daha anlamlı olabilirdi.
Kişinin kendi okuduğun kitabı hediye etmek mii.. Bu çoook değerli fakat bunu anlayacak insan olur mu bilemem.. Sonra dedikodular çıkar eski kitap hediye etti falanlar filanlar jdjdj
Ruhumuzun denk olduğu kişilerle karşılaştırsın hayat 💫
Ben kitaplarıma gözüm gibi bakarım. Asla eskimezler. Elbette insanlar dedikodu etmeye bayılır. Olabilir. 🤷🏻♂️
Amann amann karşılaştırmasın, en azından beni. Kutsal yalnızlığımın bozulmasını istemem. 😀
Hayat size güzel fırsatlar versin. Fırsatları değerlendirme imkanı versin. 😇
Pazardan armut seçer gibi kapağına bakıp seçmediyse, kitap hakkındaki eleştiri ve yorumları okuduysa, ön araştırma yaptıysa okumadan da hediye edebilir bence 😀
Ahaha bazı kapaklar çok cezbedici 🫢
Haklısın hanım’cım ön araştırma yapmak gerekiyor bu doğru olur..
Elbette, türü sana hitap etmiyordur ama karşı tarafın en sevdiği türdür. Bu yüzden önemli olan kitabı verdiğin kişinin sevmesi ise, hediye edilir
Okumadığı kitabı hediye eder mi kız? Eder tabii. 🙈 Ama bence iki yol var: Ya çok güvendiğin bir yazarın kitabını alırsın, ya da hediye edeceğin kişinin zevkine göre seçersin. Üzerine konuşmak istersen de “sen okuduktan sonra ben de okuyacağım, mini kitap kulübü yaparız” dersin, tatlı bahanen hazır. 🎁📚✨
Cevap
9Cevap
Edebilir evet. bende aldığım kıyafeti denemeden direk hediye ediyorum. bence önemli olan düşünmek. beğenmek zorunda değil
Yaa ahah kıyafet farklı tabi ki 😅
:D
Hayatımda nadiren hediye etmişsemde bazı şeyleri.. bunların içinde okumadığım kitaplarda vardı... Umarım cok kötü değillerdir ahaha... sırça köşk, camdaki kız ve iki şehrin hikayesiydi...
Baya hediye etmişsin kitap, ne kadar güzelll.. Ehehe bende okumadım onları fakat güzel seçimler..
Ne kadar çok Psi ahaha o kadar çok “o” eklemişsin ki bi 10 senesi vardır diye düşünüyorum 😀
Kitap okumayı seven birileri ise sanmıyorum sıkıldıklarını, he sevmeyen biri ise durum farklı olabilir ahah
O iyimiş daha 🧚♀️
Ahaha aa o neden?
Bu yorumu sonradan gördüm kesişti 🙇♀️
Evet “da geçti” yorumu yani ben hemen pat diye sormuş bulundum “neden” diye ahaha
Oluuuurrrr canın sıkıldığında anlat dinleyiveriyim ehehe
Yooo sanmıyorum sıkılmaz 🤗
Ne demekkk
Bence de bildiğini hediye etmesi en doğrusu ama bir de kişinin zevklerini biliyorsa ona göre de davranabilir
Dimii..
Edilebilir fakat ben okumadığım içeriğini bilmediğim bir kitabı etmem kendi adıma
Dimi.. Bende öyle düşündüm.. Şimdi içeriğini bilmiyorsam biraz risklidir..
Birde kitapla bağ kurmuş olmam karşı tarafada geçer gibi hissediyorum..
Çok daha değerli gibi.. Derinlemesine düşünüyorum sanırım 🙇♀️
Çooook iyi anlıyorum bende bende öyleyimm 🫂
Kitap karşı tarfın beğenebileceği kitapsa hediye edilebilir bence illa alanın okumuş olmasına gerek yok
Evet doğru 🙏
Edilebilir tabi. Öyle ilk eline geçen kitabı alıp hediye etmezsin sonuçta. Biraz araştırırsın özellikle sevdiği tür ya da sevdiği yazar/şair varsa ona göre seçer alırsın.
Karşı taraf talep etmiyor ise okumadığım kitabı hediye etmem..
Ederim , sevmem ki ahahah
Kitap mı sevmiyorsun? 🫢
Evetttt , sağlığa zararlı. Gözleri bozuyor
Yoksa okurdum yani ahahah
Nası gözleri bozuyor yav ahah
Yakından okuyunca gözlerin uff oluyor 😂
Az uzaktan okuyuver ehehe
Uykum geliyor 😪
Eh be ne diyeyim kahve iç öncesinde ya da okumayıver olsuuunn 😀
Sade olsun , yanına lokumda alayım
☕️ 🍫 📕
Lokum kalmamış bitter çikolata gönderiyoruz sana ehehe afiyet olsun, iyi okumalar 🧚♀️
Ben gideyim filmini izleyeyim en iyisi 😂
https://youtu.be/B0zki3BIcdI?si=UqwRPlzPjpdNY6Fj
Buyrunuz, iyi dinlemeler 🥳😌
Aşk olsun , kırıldım bak
Filmide var fakat izleyecek bir sayfa bulamadım ben henüz, sen bulursun belki 😅
Çit etti bak
bence etmemeli o zaman hediyenin anlamı kalmaz
Edebilir belki kendi zevkine göre değil, hediye aldığı kişinin zevkine göre almıştır mesela.
Edebilir, konusu araştırıp gayette edebilir.
Niye edemesin ki bence edebilir
Edebilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?