Çünkü hiç kimseden bir şey beklemiyorum. Beklenti her zaman zarar verir. Hayat kısa, bu yüzden hayatını sev ve mutlu ol. Gülümsemeyi sakın bırakma! Kendin için yaşa ve, konuşmadan önce dinle. Yazmadan önce düşün. Harcamadan önce kazan. Dua etmeden önce inan. Vazgeçmeden önce dene. Nefret etmeden önce sev. Ölmeden önce yaşa.
William Shakespeare yine akıl dolu güzel sözleri ile doğruyu söylemiş. Aslında insanların mutsuzluğu mutluluğun ne olduğunu az çok bilmemesinden kaynaklı diye düşünüyorum. Her insan Shakespeare in dediği şeylerin tam tersi ile mutlu olacağını sanar ancak mutluluk bir şeylerin var olması ile olabilecek bir şeydir. Bir bakıma mutsuz olmadan mutlu da olamıyor insan.
Knk o durumlar aslında insanları içinde ki mutluluk duygusunu sömürmek ve kişiyi mutsuz edip mutlu olmak ile kaynaklı bir durum. Çok psikolojik kitaplar okudum senin bahsettiğin olaylar geçmişte yazılmış bazı kitaplar da mevcut
Sorular kısmı biraz “duygu çöp kovası” gibi, herkes içindekini oraya atıyor kanka 😢 İnsanlar mutlu anlarında değil, en dibe vurduklarında yazmaya daha çok ihtiyaç duyuyor. Rahatlamak, anlaşılmak, yalnız olmadığını görmek istiyor. Bir de mutsuzluk daha çok etkileşim alıyor, itiraf edelim. Mutlu olan geziyor, film izliyor, etkinlik kovalıyor 🎭 mutsuz olan KızlarSoruyor’da dolaşıyor.
Kankam soruma verdiğin yanıta cevaben ümit kendi kendine bulunan bişey değil çaba sarfetmek lazım mutsuzlukları hangi konulara bağlıysa o konu üzerinden maddiyat ise gerekirse gece gündüzü unutacaksın sevilme ise sevmeyen insanlardan uzaklaşacaksın gibi şeyler ölüm hariç herşeye çözüm vardır
Bu konuda size katılmıyorum hanımefendi doğru beklenti tek başına bir insanı üzemez doğru beklenti ile izlenen yol insanı üzer veya mutlu eder yol seçimi uzun lafın kısası