Merhaba arkadaşlar. Ben üni okuyorum ve 100 kişilik sınıfın önünde ingilizce konuşup kendimi tanıtacağım ve sevdiğim bi hobim var tekli ıslak mendilleri biriktiriyorum. Yani girdiğim her restauranttan alırım. Bunu da söyleyecektim ama annem ve abim ikisi bi yandan gülünç buldu ve alay konusu olursun dediler. Acaba haklılar mı komik bi koleksiyon mu? Sizce sınıf önünde söylemesem mi? My hobby is collecting wet wipes from restaurant. Şeklinde söyleyecektim.
Sınıf önünde ingilizce kendimi tanıtırken tekli ıslak mendil koleksiyonum var dersem gülünç duruma mı düşerim?
Bundan utanmamayı öğrenmek için de yap o sunumu. Böyle orijinal ve farklı şeylerden utanmayan kişiler diğerlerinden çok daha çabuk ve çok daha fazla kalite katar kendine. Onlardan ol.
0
3 Yorumla
Soran
5 ay
Ben de öyleydim de hem burada hem çevremde herkes komik buluyor. Anlaşılan pek risk almaya gerek yok temel şekilde yazıyorum bu mu üniversite seviyesinde demiş birisi birde bunu ezberleyeceğim ben yani sanki her üni bitirenin müthiş ingilizcesi var
Daha gösterişli yazıyorum yapmacık diyorlar belki de haklılar. Hiç risk almamaya karar verdim hem zaten ezberleyeceğim için ne kadar temel o kadar az risk o kadar iyi. Belki sonraki hafta okurum bilmiyorum. Ama türkiyede futbol gibi şeyler hariç hiçbir şey hobi olarak görülmüyor
Bu şekilde biraz komik olabilir ama ailem ve arkadaşlarımla yaptığım güzel buluşmalardan kalan özel anları hatırlatan ıslak mendillerin koleksiyonunu yapıyorum dersen daha etkileyici olabilir
0
7 Yorumla
Soran
5 ay
Ama bunu ingilizce söyleyeceğim ve ezberleyebileceğim bi şey olması gerek. Yani nu cümleyi büyük ihtimalle unuturum çok kararsız kaldım ya sanırım söylemeyeveğim
zaten büyük ihtimalle sınıf arkadaşlarından çoğu anlayamaz cümleyi. Takılma o kadar. Bu arada ben İngilizce öğretmeniyim. Sınıfta birisi böyle bir şey söylese koleksiyon yapmak ne güzel falan derdim cevap olarak
Ya bence de ama annemle abim ikisi bi yandan yok dedi millet dalga geçer dedi sınıfta ağlarsın dedi zaten baskıdan dolayı özgüven sorunum var daha da kötü oldum. Tam söylemeyeyim diye çıkarttım cümleyi ama içten içe söylemek de istiyorum çünkü çok özgül bi şey.
Hayır, bence kesinlikle gülünç duruma düşmezsin! 👍 Hatta bu seni farklı ve yaratıcı kılar. O kadar sıradan hobiler varken, senin bahsettiğin şey çok ilginç. Kim sınıfta "wow ne kadar enteresan bir koleksiyon" diye düşünmez ki? İngilizce tanıtım yapan biri olarak dikkat çekmek isteyeceğin bir detay olur, tam tersi seni ilgi odağı yapabilir. Anlat, ama eğlenceli bir şekilde söyle. Mesela "I've started this unique hobby because every restaurant has its own vibe” tarzı bir şey söyleyip bu farklı hobini sevimli bir şekilde anlatabilirsin. Sınıfta da havalı olursun, benden söylemesi! 🎉
Yukarıdaki ingilizce öğretmeni "I collect wet wipes that serve as special mementos from beautiful gatherings I've shared with my family and friends." Şeklinde söyle dedi. Sence yeterli mi
Evet yabancı bir ülkede yasasan ilginc bulunurdu ama bizim ülkede futbol ve siyaset dışındaki her şey hobi dışında kalıyor maalesef
0
6 Yorumla
Cevap sahibi
5 ay
Birde üniversite seviyesinde biri olarak İngilizcenin ilkokul seviyesinde olduğunu görüyorum bu konuya odaklan ve kendini geliştirmek için bir şeyler yap ne bölüm okursan oku İngilizce elde var bir. Herhangi bir konuda araştırma yapacak olsam İngilizce bildin mı iş kolaylaşır
Ya ben hemşire olacağım de kesinlikle devlette çalışmak istiyorum o yüzden ingilizcenin bana öyle aşırı katkısı yok sevdiğim için fransızca öğreniyorum sadece. Bu arada karar verdim söylemeyeceğim. Belki başka sefere
Bu arada cümlem mi kötüydü yani haftaya da konuşacağız belki o zaman söylerim "I collect wet wipes that serve as special mementos from beautiful gatherings I've shared with my family and friends." Sence bu nasıl söylemek istersem
Benim İngilizcede mükemmel değil ancak okuduğum ilk cümle de üniversite seviyesinde değil. Bence bölüm olarak bakma hayatın geneli ve kendi kişisel ilerlemen olarak bak meseleye.
Yabancı dilin hiç zararı olduğunu görmedim. İngilizce konusunu da bir düşün. Fransızlar kaç milyon İngilizce bilen insan sayısı kaç milyon diye bakarsan olaya daha farklı olur hastane her memleketten insanın geldiği bir yer mesleki anlamda dil. bilmek. her zaman iyidir