Montesquıeu " İran Mektupları"
Francis Bacon " Yeni Atlantis"
Tabiki sizin önerilerinizide yazdım sıra ile bakıp okuyacağım
son bir yıldır aldığım kitaplardan resmen bir Pisa Kulesi yaptım😅🥳 ama nedense bir şey eksik gibi hissediyorum bu gün kitapçıya gidip raflardaki hemen hemen bütün kitapları elleyip kokusunu dokusunu falan hissedip seçim yapacağım😊

Robin Sharma – Sen Ölünce Kim Ağlar? kitabı, insanın hayatını gerçekten dolu dolu yaşayıp yaşamadığını sorgulatan, kısa ama etkili metinlerden oluşan bir kişisel gelişim kitabı. Roman gibi başı sonu olan bir hikâye anlatmaz; daha çok günlük hayatta fark etmeden ertelediğimiz değerler, ilişkiler, korkular ve pişmanlıklar üzerine düşündürür. Sharma kitap boyunca şu sorunun etrafında dolaşır: “Bugün ölsem, arkamda ne bırakıyorum, kimin hayatına dokundum, gerçekten yaşamış sayılır mıyım?”
Kitapta başarı, para ya da statüden çok; iyi bir insan olmak, anlamlı ilişkiler kurmak, korkulara rağmen cesur davranmak ve kendi iç sesini dinlemek ön plana çıkar. Okurken sık sık durup “Ben bunu yapıyor muyum?” diye düşünüyorsun. Dili sade, öğretici ama yukarıdan bakan bir havası yok. Birçok bölüm kısa dersler gibi; hayatın telaşı içinde unutulan küçük ama önemli şeyleri hatırlatıyor.
Sen Ölünce Kim Ağlar? özellikle hayatta bir şeylerin eksik olduğunu hisseden, ama adını koyamayan insanlara iyi geliyor. Bitirdiğinde “her şey değişti” demeyebilirsin ama bazı şeyleri daha net görmeye başladığını fark ediyorsun. Bu yüzden tekrar tekrar açılıp okunabilen bir kitap.
Çok iyi anlatmılsın dikkatimi çekti, bakıcam bu gün bu kitaba varsa kitapçıda , teşekkür ederim🌺
3 kere okudum.
👏👏👏
Oruc aruoba, "ile " kitabı. Kendisi Türkiye lnin Nicesi olarak adlandirabilecegim bir filozof, sanırım vefat etti ( çok büyük bir kayıp) kitabında temeli ask ve sevgi olan bir lişkinin ( sevgililik), ilişki dinamiklarini başlangıç, askbve sevginin gelişmesi, büyümesi ve sonuda bir tarafta bitmesine rağmen diğer tarafta bu duyguların devam etmesi ama sonuçta lilskinin bitmesi üzerine yaşama dinamiklari filozofu ve gerçeklik yöntemiyle anlatması.. Bence muhteşem bir eser ve içinde herkese dair şeyle var aslında kitabın tamamı sensin, benim, diğeri, her normal insan ve insanın ilişkide yaşadıkları. Unutma ayriliklarda oluşan duydularda, o ilişkiye dahildir
Teşekkür edeyim, not aldım, bakayım bu gğn bu kitabada🌺
Kapıdaki Düşman- Andrew Wheatcroft
2. Viyana kuşatmasının öncesini ve sonrasını Avrupalı bakış açısı ile incelemenize imkan veren bu kitabı önerebilirim size.
Teşekkür ederim
Sol ayağım kitabı
Özet.. bir çocuğun vücut olarak engelli doğması hiç bir şekilde zihninde bir hasar yok resimler çizerek adını iyi yerlere taşıyor bunu da sol ayağı ile yapıyor muhteşem bir motivasyon kitabı
Bakayım bunada sağol🌺
Güzel bir kitaptır
Merhaba tatlım! Eğer biraz ruhunu besleyecek ya da seni düşüncelere sürükleyecek bir kitap arıyorsan, Haruki Murakami’nin “1Q84”ünü öneririm. Düşünsene, paralel evrenler, takıntılı bir aşk hikayesi ve hafif felsefik alt metinlerle birlikte tam bir keşmekeş! 🍂 Hikaye, Aomame ve Tengo isimli iki karakterin, iki farklı gerçeklikte geçen yollarını kesiştiriyor. Büyülü bir atmosferde kaybolmaya hazırsan, tam sana göre bir seçim! 📖✨
Sapiens: A Brief History of Humankind by Yuval Noah Harari
Why it’s great:
Sapiens is a sweeping, engaging exploration of the history of the human species — not just what happened, but why it mattered. Harari takes you from the emergence of Homo sapiens in Africa, through the Cognitive Revolution, Agricultural Revolution, and scientific and industrial revolutions, all the way to the present day. Rather than just listing events, the book examines the ideas, myths, and systems — like religion, money, and political order — that shape how humans organize societies and find meaning.
Cevap
20Cevap
Bu sabah bir idam mahkumunun son günü adlı kitaba başladım gayet güzel. Jean cristophe grange tüm kitaplarını seviyorum ama siyah kanı tavsiye edebilirim.
Onun tyatrosu vardı çok güzeşdi ya
İdam mahkumunun son günü mü
Yazarı grange değilde victor hugo olmasın. Grange polisiye yazar, bu kitap hugo nun muhteşem dramasından biridir.
Grange'ın siyah kan kitabından söz ediyorum zaten. Okuduğum kitap kimeait biliyorum
Afedersin yanlış anlamış olmalıyım.
İnsanlık hali önemli değil
🙏👏
Bu arada grange bin kızıl nehir kitabı benim favorim. Polisiye seviyorsanız Maxime chattam- kötü ruh kitabını çok tavsiye ederim.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim
@sineklertanrısııı bence baika yerde mi sohbet etsrniz🤷♀️
Kusura bakmayın @Leviathan_S. Sohbet yok zaten bir yanlış anlaşılma vardı düzelttik. Anlayışınız için teşekkür ederim
Alamut-Vladimir Bartol.
Kitap Hasan Sabbah ve fedailerini anlatıyor. İnsanları cennet vaadiyle zekice bir şekilde kandırıp kendisine ölümüne sadık fedailer yetiştirme aşamalarını ve düşmanlarının aklıyla nasıl alay ettiğini roman şeklinde sürükleyici bir anlatımla yazıyor.
Tarih. iyim ben kafi derecede biliyorum onları
Çok güzel bir söz vardır.. Aklında halen okumadığını düşündüğün bir Kitap varsa O; Kitabı sen yazmalısın" bu söz bana 3 kitap yazma ilhamı vermişdi
Ne üzerine kitqp yazdınız
Ve Çeliğe Su Verildi - Nikolay Ostrovski
Sovyet devrimini ve bireysel direnişi anlatıyor. Etkileyici bir kitap. Otobiyografi tarzında.
O dönemleri biliyorum tarihçi oldupum için ama edebiyata yansımasını görmek adına olabilir. Vars akitapçıda bakayım bunada, teşekkürler🌺
Konusu ilgi çekici geliyor. Tarihi anlatan roman tarzı kitaplar her zaman ilgimi çekmiştir.
Herkes her kitabı okumaz. Herkesin ilgi alanları ve merak ettikleri farklıdır. Ben mesela macera severim. Polisiye sevmem. Gibi.
Evet ama bir öner bakalım belki severim
Okuduğum en iyi kitap sefiller ve Hayvan çiftliğiydi
sefiler güzledide yazar bizi görse daha iyisi çıkar
İkisinide okudum🌺
Elleyip mi seçecen 😂 karpuz mu bu 😂😂
Karamazov kardeşleri oku 😂
Ooo pavloviç nerelerdeydin ya kaç zamandır yoktun he.. elleyip seçiyorum ben hissiyat geçişi olsun diye
Telepatik özelliklerin olduğunu bilseydim çok önceden açardım antenimi 😃
Valla merak ettim
Bağlantı kurulamadı 😅
Neyse antenlerin bozuk senin. Eski tv ler gibi biraz tepene vurmak lazımki güzgğn çejesin😅
Ceryan gitti ben nabim 😂
Oo sende yaşlandın demekki, artık sorulara yetişemiyorsun , baksana bir ayağın çukuarda zaten 😅 şimdi birde ceryan işi.
Ölürsem kabrime gelme istemem 😂😂
Çöl çiçeği oldukça
Yaşamak iki kitapta akıcı kitaplardı okurken keyif alacaksın eminim
Bakayım bunlara. Teşekkür ederim🌺
kokusu dokusunu elleyerek hissedip öyle alman çok değerli
Hemen yanlış yerlere yorma patron bak bozuşuruz
Senin kalbin fesat 🤣🤣🤣
''Etkili insanların 7 alışkanlığı'' güzel bir kişisel gelişim kitabıdır tavsiye ederim.
Okudum onu, güzeldi evet🌺
Kısmen az bilinen bir kitaptan bahsedeyim sana. Shantaram. Amerikalı bir mahkumun şans eseri kaçtığı hindistanda yaşadıkları ve bunların kahramanımızı değiştirmesi sürecine tanıklık ediyoruz. Bir ansiklopedi büyüklüğündeki bu kitap akıp giderken okuyucusunu duygudan duyguya geçiriyor…
Jack London - Beyaz Diş
Jack London'un en tanınan eseridir. Tabi kızıl veba ve Martin Eden kitapları da ünlü ama En ünlüsü Beyaz Diş.
Özellikle Türk Rap camiası için Jack London'un tek kitabı beyaz diştir. Hidra Mahlaslı rapçinin attığı diss sonrası tüm zümre tarafından duyulmuştur.
İçerik olarak Bir Kurdun yaşam öyküsü anlatılıyor. Yaşadığı zorluklar sirke düşmesi dövüştürülmesi falan.
Şeker portakalı güzel bir kitap ~
İlber ortaylı - insan neyle yaşar kitabı güzel. Yaşın 18 -20 yaş arasındaysan oku , seni egitebilir , geliştirebilir.
George o. Hayvan çiftligi kitabı güzel ama anlayabilmek için biraz zekan olması gerek .
Albert c. Yabancı kitabı güzel
Sabahattin ali ( kitapları güzel hepsi )
Franz k. -dönüşüm kitabı güzel
(Orhan Pamuk kitapları güzel )
Yabancı isimki kitap hariç dier hepsini okudum🌺
Ben bu söyledigim kitapları 18 yaşımda full okudum.
Başka öneri veriyim mi
Çok iyi. Maşalkah. Aldım kendime güncellemede yazdım. Bitirince soru açarım ozaman yazarsın
Gazap Üzümleri. Halkın yaşadığı yoksulluğu anlatıyor. John Steinbeck'in kitapları ayrı güzel zaten
Ahh enfes nir kitaptı gerçekten tadı damağımda kaldı🌺
Oscar Wild önemsiz bir kadın. Kitabın ana fikri: Wilde, erkeklerin affedildiği, kadınların ise damgalandığı adaletsiz toplumsal düzeni eleştirir. “Önemsiz” denilen kadının aslında en güçlü ve ahlaklı kişi olduğunu gösterir.
Portakal Ağacını Okuyabilirsin ya da Esra Ezmecinin Kitapları
Okudum zeze beni çok üzdü.. esra'nınd avar kitapları süt lekesind ebıraktım baydı hep aynı şeyler
Kitap çok zaman az, her türden kitabın iyisini okumak lazım.
Oblamov, 150 sayfa boyunca yataktan çıkamayan Oblamov'un hikayesi.
Şiddetle tavsiye ederim.
Sıkılıyor o tarz, yeraltından notlar okumuştum , reamen kitaptan içeriye girip adamın yakasına yapılasım vardı " ulan bişeyler yap artık" diye😅
O zaman sen Ahmet Ümit tarzı kitaplar oku.
:)
Stefan Zweig da olur.
Zweig sevmiyorum insanı uçurumun kıyusına götürüyor, deli adam
Zaten kendi de intihar ediyor ama ben çook severim onun hikayelerini.
Okumuyommm ben.
Oku iyidir okumak
Vaktim yokki
Ne tür okursun ona göre
Bir alanla kendimi sınırlandırmıyorum
Halide edip adıvar-sinekli bakkal okudunuz mu
Okudum evet, güzeldi
Ahmet ümit/Beyoğlu’nun en güzel abisi ya da Osman Aysu-leoparın izleri önericem okuduysanız başka da önerebilirim
Ahmet ümit öneren çok oldu hayatımda sanırö biraz polisiye, bakabilirim ona ilki hangisiyse, sabırım onun seri halind rkitapları
Seri değil hepsi ayrı konu
Ben seri biliyordum, bakayım ohald ebir tane deneyeyim beğenirsem okurum diperlerinide
Önerdiğim güzeldir ama başka kapaklar ya da özetler dikkatinizi çekerse ona yönelirsiniz fakat bazı kitapları var sıkıcı ve hiç ilerlemez almadan önce bence yine soru açın 🙂
Tamamdır 🌺👍
Ne tür seviyorsun?
Kendimi bir türle kısıtlamak istemiyorum
Dostoyevski’den Kumarbaz okuyun kesinlikle
Okudum onu aaa
Evet
Güzel kitap değil mi?
Evet başlarda sıkılmıştım ne yalan söyleyeyim ama iyi gitti. Aynı hissi vadideki zambak kitabındad ayaşamıştım
Ne tarz sevdiğni belirtseydin keşke
Öner sen bi bakalım
Nar Ağacı oludun mu
Okumadım
Tavsiye ederim
Kitap ile pek aram olmadı önerim yok maalesef..
Olsun🤷♀️
Köpek Kalbi;hipofiz ve er bezini bir köpeğe nakledilmesiyle olaylar başlar.
OBLOMOV : Bi boka yaramayan ipe sapa gelmez laflarla zaman geçiren oksijen düşmanı tileri anlatıyor.
Monte Kristo kontu
Okudum
Yaa peki anne kararina
Okudum onuda
Pekii sefiller
Onları okudum hep
Sarah jio kitapları
Yok onları okumadım
Onlarda çok güzeldi
Simyacı
Okudum onuda
Dur düşünmem lazım