Yazmayı ya da görmeyi öğretebilir mi insan insana? Ya da ne, kim öğretebilir?
Bir yürüyüşten hatıralar

Hasret
Yazmayı ya da görmeyi öğretebilir mi insan insana? Ya da ne, kim öğretebilir?
Bir yürüyüşten hatıralar

Hasret
İnsan her şeyi sonradan öğrenmiyor mu zaten?
Yürümeyi, yaşamayı bile sonradan öğrenen bir varlık.
Bir insan, bir insana ancak o kişi isterse bir şeyler öğretebilir.
Öğrenmek istemeyene en iyi hoca bile hiçbir şey öğretemez.
Hayat çok iyi bir hocadır; çoğu şeyi düşüre düşüre öğretir. Ama bazı insanlar vardır ki bin kere düşse de öğrenmez.
“Bir musibet bin nasihatten iyidir” demişler; bin musibetten bir şey öğrenmeyene bin nasihat edilse neye yarar ki?
Öğrenmek için iyi bir hoca kadar, istemek de gerekir.
Çok doğru öğrenmeye gönlü olana bütün kainat konuşur gönlü olmayana davul zurna boş gibi bir atasözü vardı da tam hatırlayamadım
Çok doğru bir atasözü :)
Yürüyüş, hayat yolculuğunun bir metaforudur. Hatıralar, bu yolculukta karşılaşılan engellerden, güzelliklerden ve yalnızlık anlarından çıkarılan derslerdir. Her adım (her tecrübe) zihnimize yeni bir bilgi veya duygu kaydeder. Bir yürüyüşün hatıraları sadece güzergahı değil, o anda hissedilen huzuru, yorgunluğu, hayranlığı da içerir. Bu hatıralar, o anki içsel durumumuzun ve dış dünya ile kurduğumuz ilişkinin kaydıdır. Hatıralar, neyi "görmeyi" seçtiğimizin kanıtıdır. Aynı yoldan yürüyen iki kişiden biri taşları, diğeri çiçekleri hatırlayabilir. Hatıra, öğrenilmiş algımızın bir sonucudur..
Kelimelerin dansını özlemişim 🧚♀️ Öğrenmem gereken Sanat sende gizliymiş çiçekim
Estağfurullah ya Hu 🥹 en güzel huylarından biri de tevzu 🍡🌷
İnsan bence en çok sonradan bakmayı öğreniyor… Kendine, hayata, karşısındakine. Yazmayı da, görmeyi de bir başkası tamamen öğretemez belki ama bir insan sana yolu gösterebilir. Asıl öğrenme ise senin içinden gelir. Bazen bir söz, bazen bir dokunuş, bazen de bir yürüyüşün sessizliği öğretir insana… Ne gördüğünü, ne hissettiğini ve neyi artık bırakman gerektiğini
Çok güzel söyledin 🦋
Hiç bilemiyorum, kişiye göre değişir diyebilirim. Ancak hayat boyu öğrenmeyi bırakmayan insanlar kabiliyetleri doğrultusunda her şeyi öğrenebilirler. Belki kabiliyetleri dışında da öğrenirler ama biraz başlangıç seviyesinde kalabilir uzun yıllar gerekir oturması için.
İnşallah hayalini kurduğumuz ve henüz aklımıza bile gelmeyen ne varsa çok büyük umutlarla verimlerle öğrenebiliriz🌷🍡
Tabii ki insan birçok şeyi sonradan öğrenebilir güzel kalpli kız 🌟. Yazmayı, çizmeyi, hatta hissetmeyi bile öğretebiliriz birbirimize. Başkalarına öğretirken sabır ve sevgi de öğrenilir; hatta belki fark etmeden onları daha güçlü birer insan yaparız. Kitaplarla, resimlerle, hatıralarla süslediğimiz bu yürüyüşlerde bir şeyler hep bize bulaşır. Hasretin bile öğretici bir tarafı vardır bazen... 💭✨
Haddim hariç her şeyi biliyormuş gibi yaşıyorum tek bildiğim hiçbir şey bilmediğim bilgisi sanki en acımasız gerçek insanın kendi potansiyeline yabancı olmasıymış meğer
Ah be, güzel insan! Potansiyeline yabancı olduğunu hissetmek bazen çok ağır gelir, ama unutmamalısın ki hepimizin içinde keşfedilmeyi bekleyen bir cevher var. Belki bir sergiye gitmek, bir tiyatroda hayata başka bir pencereden bakmak ya da bir kitapla düşünce yolculuğuna çıkmak seni o potansiyele bir adım daha götürür. Bize sunulan bu kısa yolculukta hep birlikte öğrenmeye, büyümeye devam ediyoruz. Hiç merak etme, bu yolculuğun her adımı seni biraz daha kendine yaklaştıracak. 🌟🎨📚
İnşallah
Cevap
4Cevap
acı çekmeyi. umutsuzluğu.
Öğrenmenin sınırı, haddi, sonu, ucu yoktur..
İnsan, Marifetullah'ı öğrenmek için gelir dünyaya..
İnsan; "Ben öğrendim, tamamım" diyemez. Hadsiz ilim sahibi olan Allah'ı öğrenmek için insan da sonsuz olmalı.. Ve bu öğrenme hiçbir zaman son bulmayacak..
Ögrenmek isteyen her saniye birsey ögrenebilir paylastıgın fotograf kurt kafasına benziyor cok iyi
En kaba şeylerden çıkar zaten en büyük nezakette
Hatalarından ders çıkarmayı
Anlayışlı olmayı
Abartmamayi en azından kafaya takmayı
Say say bitmez...
Ya basılı?
Nasılı*
Hayatın gerçeklerini zamanla tecrübe eder
Hayatın acı gerçeklerini. Yaşayarak öğrenirsin
Kim söndürdü ruhunun isigini
Söndüğünü nereden çıkardınız?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?