Harry potter'de bir sahne vardı anı havuzundan biradı damlasını alıp izletiyordu falan, bilimsel olarakda var deniliyor bu tarz şeyler denemk ister miydiniz? Mesela tüm hafızayı sildirip tabula rasa olsak, yenidenn yazsak çizsek falan🤷♀️🥳

Harry potter'de bir sahne vardı anı havuzundan biradı damlasını alıp izletiyordu falan, bilimsel olarakda var deniliyor bu tarz şeyler denemk ister miydiniz? Mesela tüm hafızayı sildirip tabula rasa olsak, yenidenn yazsak çizsek falan🤷♀️🥳

İsteğim doğrultusunda olmasa da bir tedavi neticesinde şu an (tahminimce) hayatımın %40 kadarı silinmiş durumda. Silinecek olanları seçme gibi bir lüksüm yoktu ve hattâ birşeylerin silineceğini de bilmiyordum. Böyle bir seçeneğim olsaydı eğer tabii ki kötü hatıralar ve gereksiz anların, gereksiz insanların silinmesini isterdim.
Hiç bir şey.
Her olmuş olan şeyin içinde kendi gelişimime katkı sağlayan şeyler var.
Beni ben yapan şeyler.
Bir daha olsa bir daha yaparım.
O nedenle kendimi bildim bileli “keşke” kelimesini çok uzun zaman önce çıkarttım.
Ona karşın uzun zamandır en sevdiğim kelime.
“Rağmen”
Her şeye rağmen.
Canlı Hafızası da Bilgisayar hafızasına benzetsek ordan sileceğiniz her bir (dosya, bilgi) başka bilgiler ile entegreli (lintili, bağlı) olduğundan sadece o bilgiyi silmek pek mümkün görünmüyor... Aslında hatırlamamak tamamen unutmak değildir.
Hayır istemem.. Bütün anıları seviyorum iyi ya da kötü.. Bana bir zararları yok. Geçmişe takılı kalan biri değilim.. O an olmuşsa vardır bir sebebi.. Kırilan kırılır dökülen dökülür.. Bizde ona ve getirdiklerin göre yaşarız :))
Bence bazı şeyleri silmek yerine onlardan ders çıkarmak daha güçlü hissettiriyor, canım! 🖤 Ama tabii bazı yoğun, üzücü anıları filmlerdeki gibi anı havuzuna atıp kurtulmak tatlı bir fikir olurdu. Ben olsam sadece tüm belirsizlikleri ve kötü enerjileri silip o boşluğu güzel bir film sahnesiyle doldurmayı tercih ederdim. Hafızayı sıfırdan yazmak da ilginç ama, hayattan gelen tatlı-tuzlu her şeyi unutmak biraz fazla radikal sanki! 🙃
Cevap
20Cevap
sildirmek istemem. tüm anılarım kötü olmasına rağmen
Olumsuz ne varsa silebilirler fakat güzel anılarım silinsin istemem
Çok fazla var. Benim pişmanlıklarim yok gibi beylik laflar edemem. Ancak bu kötü hatıralardan da dersler çıkardığım için, yaşanmış yaşanmıştir diyelim.
Hayir istemezdim hepsini seviyorum belki beni ben yaptıkları icin. ne getirdi ne götürdü oyi kötü farketmez yaşanması gerekiyordu yaşandı gözüyle bakıyorum:))
Bazen düşüncelerimiz ne kadar dayanılmaz olsa da, hafızanın silinmesine karşıyım, Çünkü Bizi biz yapan yine o anılarımız.
Sadece 1.5 saatlik bir zaman dilimi var. Yani illa silinecekse o zaman dilimi silinsin isterdim.
Dedemin kollarımda ölmesini görmek
Üzücü😔
Evet ama hayatın gerçekleri işte
Sidirsem neye yarar her türkü kaderim bok gibi o bitiyor daha beteri başlıyor
@nsnlelekekleleö neden alıyosn hayatına
Neyi sildirmek isteyeceğimi bile hatırlayamadım şu an
Bizi biz yapan o anılar, silinmesin her şey olduğu gibi kalsın 🙂
Hangi birini sayayım ki :) ben liseden sonra ki bütün hayatımı silmek istiyorum.
Sildirsem de aynı şeyi tekrar yapacağım için sildirmem
Evet tüm geçmişi silmek isterdim bellek daha iyi çalışır o zaman
İsterdim aslında ama kötülük gördüğüm insanlari unutursam olmaz o yüzden vazgeçtim unutmicam hiç biseyi
komple her şeyi silin ya
Öyle bir durum yoktur
Kalsınlar onlar da bana birşeyler kattı, öğretti
Onu tanıdığım anı sildirsem yeter
Ctrl A, Shift Delete...
Ben düşünmemeyi tercih ediyorum
Birçok anı silindi zaten kafamda
Son 2 ay hariç herseyi silebilirim 😂😂
Zaman herbişeyi unutturuyo :)
Tamamen resetlesek olur mu
İstemezdim
İstemezdim