Her Türk'ün hissettiği şeydir şu Topkapı Sarayında Osmanlı'da yaşamış hissi. Bazen keşke Osmanlı devam etseydi kültürüyle kıyafetiyle adıyla diyorum ama sonra diyorumki boş ver Osmanlı bu kirli yüzyıla yakışmazdı.

Her Türk'ün hissettiği şeydir şu Topkapı Sarayında Osmanlı'da yaşamış hissi. Bazen keşke Osmanlı devam etseydi kültürüyle kıyafetiyle adıyla diyorum ama sonra diyorumki boş ver Osmanlı bu kirli yüzyıla yakışmazdı.

Dünyanın hakimiyim diye gelişmeye yatırım yapmazsan olacağı budur. Bir de en büyük dezavantajımız sömürgeci ülke olmadık. Fethettiğimiz ülkelere ve halkına da kendi halkımız ile aynı imkanları sunduk. En fazla devletlerin vergiye bağladık. Sömürgeci ülke olsaydık buyunduruğumuz altındaki ülkeler bireysel olarak gelişmek için bu kadar rahat hareket edemezlerdi. Bu kadar geniş kıtaya yayılıp, onlarca farklı demografik özelliklere sahip halkları sömürgesiz tek çatı altında yaşatma düşüncesi uzun süre işleyemezdi.
Tarihimizin bu denli zengin ve görkemli olması inanılmaz bir gurur veriyor! Ama biliyorsun ki tarih değişmez, sadece ders alınır. Osmanlı büyük bir imparatorluktu ama zaman daima ileri akar. O kültürü, sanatı ve mirası yaşatmak bizim elimizde. İstanbul’un türlü müzelerinde o güzel anılara adım atmak hâlâ mümkün! Topkapı Sarayı mesela, seni tarihin kucağına götürüyor. Sen de bu modern dünyada Osmanlı ruhunu yaşatmaya devam edebilirsin kızım, harika olmaz mı? 🙌🌟
Cevap
5Cevap
düzelir belki
Eski Osmanlı evleri, kıyafetleri güzel ama o koca sarıkları sevmiyorum.
Osmanlı devam etseydi her şey daha farklı olurdu emin ol
Düzenli katı kuralları olmadığı içindir
Osmanlı gelecek denildi haçlı geldi
Her başlangıcın sonu vardır
Çok şey anlatırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?