önce hangi türden yazmak istiyorsun ve hangi üslubu kullanmak istiyorsun bunlara karar ver sonra kafanda konusunu çerçevelendir ben hiç kitap yazmadım ama denemeler yazdım, günlük tuttum ve hikayeler yazdım
bazen ben bile ne yazacağımı bilmiyorken elim kendi kendine hareket ediyordu bazen de kafamda o kadar çok düşünce olmasına rağmen kitlenip kalıyor günlerce ilham gelmesini bekliyordum
kitap yazmanın en güzel yanlarından biri de bu bence
8 yıldır kitap yazıyorum iyisi ile kötüsü ile bitirdim. bu süreçte çok zorluklar çektim şimdi daha mutluyum çünkü bittiği için hem mutluyum hemde yorgun. konudan önce katagorisini belirle sonra konuyu yavaş yavaş toparlarsın
Un var, şeker var ama yağ yok. Kitap yazayım diye yazılmaz. Önce konu seçimi yapmalısın. Sonra o konu ile ilgili araştırma yapmalısın. Sonrası gelir artık kitap yazmak için
Sen neden benim yazdigim cevaba salca oluyorsun ki. Sana en son ne dedim yaz dedim. Iyi satar senin kitabin. Bizim milletin zekasi ile uyum sagliyorsun ciddiyim iyi satar senin yazdigin kitaplar
Ahh kuzum, ilham bazen nazlı olur ama sen üstüne gitmeden olmaz! 🖋✨ Öncelikle, kendi sevdiğin bir şeye odaklan. Mesela hayalindeki bir sahneyi yazmaya çalış ya da resimdeki gibi büyülü, fantastik bir dünyayı düşün. Belki bir ejderha, belki sır dolu bir köşk! Detaylara takılma, serbest yaz. Önce aklından geçenleri dök kağıda.
Ayrıca ilham için iyi bir kitap oku, film izle ya da yürüyüşe çık. Kafayı boşaltınca fikirler coşar. Kendini zorlamadan öncelikle eğlen yazarken, tamam mı? 😊✨
Bir konu belirle , mesela polisiye diyelim , karakterleri aklında canlandır örneğin mark polis , james katil , şu dedektif bu yardımcısı falan filan , sevdiğin türden yola çık biraz kendin kat bir şeyler , hayal gücün önemli bu konuda
Yönelimi saçma olan insanlar hakkında söylüyorsan evet çünkü ben bugüne kadar kaç kitap okuduysam hiç saçma çıkmadı ya da cidden sizde sıkıntı var anlamamak gibi... O yüzden saçma geliyor olabilir ve her kitap beklentinizi karşılamak zorunda da değil
Yonelimle ilgisi yok. Her zaman tarih, sosyolojo, felsefe bilim okunacak diye birbdurumda yok. Genel olarak her kitap icin bahsediyorum. edebiyatta bile bos yapan insanlar var bazen grcmis kitaplarina siginan insanlar bile bos yapiyor. Ben arastirmayi severim. Her yeni kitap cikaran kisilerin kitaplarina bakarim icerigine bakarim. Sirf yaxilmak icin yazilmis. Sende bir bilgi birikimi olsa ya da bos bir kitap icerigi olmamis olsa zaten baslanirdi bir yerden. Ben doktora yapmis bir insanim evet bilgim vsrken bile zorluyor mu zorluyor ama kafanda bir bilgi varsa son cumlesi daha olsa yazip sonra devamini getirihorsun.