Yunan hocam bana yavşıyor mu?

Yunanistanda maalesef 47 yasında ünlü bir kemençeciden online kemençe dersi alıyorum, adam da karizma bir adam çok da yetenekli dolayasıyla gönlümü çeldi epeyce. İngilizce konuşuyoruz derslerde.

2. Dersimizin sonunda Kasım'da Atina'ya gideceğimi, herhangi bir önerisi olup olmadığını sordum. O ise "Oh gelmeyi çok isterdim ama Selanik'te yaşıyorum" dedi.

Ben de yanlış anladığını sadece öneri istediğimi söyledim. O da biraz öneri verdikten sonra "ama yine de sana şehri göstermek isterdim... atinada olacağım aslında... sen kasımda tam ne zaman geliyorsun?" dedi, cevap verdim.

Güzel vakit geçireceksin dedi yalnız mı yoksa arkadaşlarla mı gideceğimi sordu yalnız dedim. En iyi dedi keşke orada olsaydım dedi gülümsedi, ben de keşke dedim güldü. Tekrar konuşacağız değil mi? dedi.

Ben de evet dedim. Kemençeyi kenara koydu eğer ihtiyacın olursa beni ara dedi, nerde kalacağımı, hangi otelde kalacağımı sordu ben ayarlamadığımı söyledim.

Telefon numarasını verdi, sen de ver dedi. Numaralaştık. Dersi kapatırken de "take care my love iyi geceler" dedi öpücük atıp gülümseyip kapadı.

Sonraki derste de nereli olduğumu, nerde doğduğumu, nerde yaşadığımı, ne iş yaptığımı sordu. Ben de çalışmadığımı öğrenci olduğumu söyledim. Hangi üniversite diye sordu, lise dedim. Biraz durdu oh my god dedi you are a little girl dedi yes dedim güldü yunanca hayır hayır dedi, "20lerindesin, değil mi?" dedi. Ben de 18e yeni girdiğimi söyledim.

Sonraki derste de çocuklarından bahsetti... Ders sırasında da kamerayı ellerinden kendine getirip "hep ellerimi gördün ama ben yüzümü unutmanı istemiyorum dedi" böyle flörtöz-şakacı bir tavırla gülüp yüzünü göstererek. Dersin sonunda da türkçe "seni ben ellerin olsun diye mi sevdim" söyledi. Zaten tutkulu bir adam olduğundan tutkulu tutkulu bakarak söyledi. Böyle iste.

Şimdi, bu adamın amacı ne? Ben ondan hoşlandığım için mi abartıyorum? Böyle davranıp kafası karıştırması benim suçum mu?

Yunan hocam bana yavşıyor mu?