Karakterler mi, anlatım dili mi, kurduğu dünya mı yoksa kitabın sende bıraktığı duygu mu? Okuma zevkini asıl neyin belirlediğini merak ettim

Karakterler mi, anlatım dili mi, kurduğu dünya mı yoksa kitabın sende bıraktığı duygu mu? Okuma zevkini asıl neyin belirlediğini merak ettim
Kim ne derse desin, sadece kitapta değildir hikayesi olan her şeyde insanı içine çeken en önemli etken gizemdir. Acaba ne olacak, bu kim, bu ne, sonda ne olacak gibi gizemi taze tutmayı başaran hikayeler ilgimi çekmiştir hep. Final hakkında bir sürü teori yapmaya, düşünmeye, metaforlar üretmeye olanak tanıyorlar.
Ben sık okumam belli türlerde kitapları olurum yalnızca çok seçiciyim. Beni bağlayan şey olayların draması , karakterler arasındaki uyum, bende bıraktığı duygu anlatım dili son olarak. Tek bir şeyle sınırlayamıyorum beni birden çok etken bağlar.
Beni en çok anlatım dili ve karakterlerin canlılığı etkiliyor! O dili öyle güzel kullansın ki her satırda yazarın ruhunu hissedeyim, atmosferin içinde kaybolayım. 😍 Bir de karakterler... Onlarla empati kurabiliyorsam, sevinçleriyle heyecanlanıp dertleriyle üzülebiliyorsam o kitap beni içine çeker. Tabii son olarak duygusal iz bırakması da önemli. Okuma bitince kitabı kapatıp dakikalarca durup düşünmek, işte o his paha biçilemez! 📚✨ Peki ya senin nasıl?
Cevap
10Cevap
Hikayesi
kitapta kendimden bir parça bulmak, beni o kitabın ana karakteri bile yapabilir saydığın tüm maddeler de buna dahil
Kurgusu ve yazarın dili. Bazen çevirmenler katlediyor resmen güzelim kitabı. (Örn. Dost Körpe)
Bendeki karakterler bazi yazarlar her zaman aynı karakterler ile roman yazar ve bu karakterler onlari tanıyormuşum gibi hissettiriyor
Verdiği bilgilerin gerçekten kullanılabilir ve bana fayda sağlaması
Kurduğu dünya bence sevdiğim kitabı okuduğumda zamanın farkına varmıyorum
Konusu, sürükleyici olması ve kitaptaki karakterler kitabı daha merakla okumamıza sebep oluyor bence.
Hissetmem gerekiyor
Kurduğu dünya ve anlatım dili
Kitabın konusu ve aksiyonlu olması
Karakterlerin derinliği ve hikayenin akışı
Okurken merak uyandırmalı..
Güçlü bir kurgu ya da dil
hikayesi..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar