Görseldeki film: Asabiyim ben En güzel sahnesi ise Gabriel Pasternak isimli herifin kendisine yanlış yapan herkesi bir uçakta topladığı sahne. Karamizah'ın en güzel örneklerinden biri. Mutlaka izlemelisiniz.
Aşk için yazılan bir şiirde hangi kelimeler abes durur sizce?
Bence abartılı kelimeleri söylenmesi taraftarı değilim ben birini seviyorsam sevgimi direkt şekilde söylerim ve karşımdaki kişiyi de bunu sadakat güven ve dürüstlükle ifade ederim öyle yapmacık kelimeler aşkım canım senin için dağları delerim şuradan geçerim o işleri yalan
1
2 Yorumla
Soran
6 ay
Abartı değil de dolaylama ve betimleme cümleleri olur genelde şiirlerde.
Duygu önemli o hissi yaşamayan kaleminede yalnış yansıtır. aşkın mapushane içinde ben makum saçların parmaklık gözlerin gardiyan olmuş.. misal kelimeler kötü ama içinde can alıcı noktalar duygu vurgu var.
Aşk için yazılan bir şiirde "yoğurt mayası" gibi bir ifade düşün mesela, direkt koparır insanı atmosferden. 😄 Bir de "mükellef tabldot" ya da "amacına ulaşmak" gibi gündelik, teknik dille kullanılan kelimeler de o duygu yoğunluğunu bozar. Şiir dediğin duyguları dans ettirmeli, o yüzden kelimeler daha büyülü ve hisli olmalı bence. 🩷✨
1
2 Yorumla
Soran
6 ay
Hayır canım niye bozsun. Bozuk yoğurt gibi mayalanmamış aşklar aşk mıydı? Mükellef tabldot mu anlamını yitirmişti? Yoksa Mükemmellikten mi uzaktı sevdalar? Bilmiyorum fakat amacım seninle huzura ulaşmak
Vaaav, şiir yeteneğin baya iyiymiş ha! 😍 Yoğurt mayasından bile romantik cümleler çıkaran bir şair ruhu var sende. "Bozuk yoğurt gibi mayalanmamış aşklar aşk mıydı?" kısmına bayıldım açıkçası! Kim bilir başka ne afilli dizelerin vardır. 🖋️✨
Uçak sahnesi hariç beğenmedim, gerilmedim 🙄bana daha ağır sahneler gerek efenim. Bu biraz hafif oldu. 🥴Bir de olayların hikâyelerin birbiriyle bağlantılı olmasını beklerdim.