Bir korkuydu bahsedilen , giden insanların gelmediği bir yerdi.. Yaşamdaki onca acıyı... derdi.. kederi alıp götüren la zamandı.. Belkide hayatın içindeki bir bilinmezdi... Kendisi soğuk bir ürperti.. Duyan insanların bakmak bile istemediği bir çığlıktı... Gölgenin altından izler.. Başucunda bekleyen bir delilikti.
Lambadaki ateşim söndü, Mutluluğun yerini kaplayan hüzündü, Kalpte bıraktığı bir parça közdü, Canlılığın kabusu... esas özüydü.
Kendisi yaşamı solduran el, Zenunda acık bir yara.. Hileli bir zar.. Bilinenin cok ötesinde bir alem...
Açıkçası olur bir şey ifade etmiyor sadece bu dünyada artık yaşamıyor olurum ama bir yandan da artık hesap vakti geldiğini de gösteriyor hatalarım yaptıklarım herşeyin bir bir hesabını vermek zorunda olduğum bir yerdir
1
2 Yorumla
Soran
6 ay
Elbette , kendisi anlamsız olsada sanırım sonraki süreç biraz anlamlı gibi... ya da anlam yüklemeyi seviyoruz.
Bazen kurtuluşu bazen kaybı, bazen gizemi bazense hakikati, acılar içinde olan bir hasta için mutluluğu, yirmili yaşlarındaki genç bir insan için hüznü ifade ediyor ölüm. Ama ölüm sadece parçalamakla ve kurtarmakla kalmıyor, aynı zamanda hiçbir öğretmenin dile getirmediği gizli bir ders de veriyor, zamandan öte hediye olmadığını öğretiyor. Bana gelirsek duyduğumda sadece mutlu oluyorum, ancak hasta değilim?
1
1 Yorumla
Soran
6 ay
Hımm bu bilgece sözler için teşekkür ederim...
Evet farklı bir deneyim yaşamak mutlu etmeli bencede. lakin insan değer verdiğini kaybedince öyle hissetmiyor bu bu hayata duyduğu bağlılık yüzünden mi yoksa gerçekten aradaki bağ gittiği için yaşanan hüzün mü bilemiyorum doğrusu..
Ölüm bence çalınmaması gereken, çalınırsa tüm eseri baştan sona kadar silebilecek olan yasaklı bir nota ama eserin tamamlanması için de çalınması gerekiyor 🙃
Zaten son zamanlarda voltalitesi yüksek bir enstrüman gibi hissediyorum kendimi. Bunu da normal buluyorum. Çünkü her anlamda piyasalarda yeniyim 😂
1
7 Yorumla
Soran
6 ay
"Nota" hımm düşündürücü kuzen.. sabah henüz uyanmamışken zihnimin melekelerine saman ve arpa çektirmek gibi bişi oldu kısaca zorladı yani ehehehe
Bence oldukça basit bir şekilde anlattım 😀 Yasaklı şeyler genelde yaşamın başlangıcını ifade eder mitolojilerde. Ben onu ölüme uyarladım ölüme değil de yaşama odaklandığım için 🙃
Asmak kesmek yok bende. Rezonansa geçip keyifle yol almak var. Buna portföyümdeki gözde enstrümanlarım da dahil.
Ölüm benim için tıpkı bir kapı gibi; bilinmeyene açılan bir geçiş. Evet, korkutucu olabilir, ama aynı zamanda bir özgürleşme fikrini de barındırıyor. Hayatın kaçınılmazlığı değil mi sonuçta? Düşünsene, onu anlamaya çalışmaktan çok belki de onu kabullenmek gerek. Yazdıkların çok derin olmuş, kalbimin bir köşesine dokundu gerçekten... 🌙
Evet, hayatın cilvesi işte. Delilikle akıl arasında gidip gelirken, ölüm de hep orada bir yerde bekliyor. Tıpkı gölgede saklanan bir sır gibi... Ama unutma, hayatın kendisi de bir mucize! 💫
Gercekliği ifade ediyor sevdıgın birine kavusma aslında bu hayatın üzülmeye bile değmiceğini o kadar çalısmanın bos oldugunu kafana taktıgın her olayın önemsizliğini ve sonsuzlugu
1
2 Yorumla
Soran
6 ay
Sanırım insan öleceğini bilerek yaşıyan tek canlı. Dediğin gibi pek çok şeyi takmamak gerek. Eline sağlık🙏
Bence yaşamak bir tür ritüel gibi. ruh ve bedenin dönüşüm sürecinde olması ölüme hazırlık .. herşeyi duymak ve bilmek gibi bütün o sınırlamaların kalkması gibi...
Zaten mantıken ölürken bile bir şeyleri duyacaksın beyin içi sıvı dolu sonuçta.. en son o duyu organı gider yani.. anestezik etki altındayken hani sesler gelir fakat anlamlı ya da anlamsız gelir ya ölmekte öyle bişiydir bence.. ya da baygınlık geçirirken gözlerin bişi görmemesi geçiş sürecinde.. farklı bir forma geçiş sürecinin başlangıcı diyebilirim kendimce tabiki bilemiyorum ancak bu kadar düşünebildim..
Bir başlangıcın olması üzücü değil tabiki. Bütün duyu organlarının hatta düşünmek eyleminin dahi olmadığını düşün ya da hayal et asıl üzücü olan bu değilmi... Bir sonun olması eğer yukarıda bir nebze olsun anlattıklarım kısmen bile doğru ise kendime göre bir son mümkün değil... Fiziki bedenin dönüşmesi süreci yalnızca üzücü olabilir... O da şu sebeble bilinmediğinden yani aslında o da biliniyorda işlerine gelmiyor esası anlatmak.. kısaca o kısım biraz üzücü.. şayet yükümlülükler yerine getirilmemişse.. diye düşünmekteyim kim katılır kim katılmaz düşüncelerime çokta umrumda feğil ehehehe