Her şeyin tam anlamıyla farkında olmak bir hastalıktır; hem de tümüyle gerçek bir hastalık.
Dostoyevski
Her şeyin tam anlamıyla farkında olmak bir hastalıktır; hem de tümüyle gerçek bir hastalık.
Dostoyevski
Hangi konunun doğrusunu öğrensem, bana sıkıntı ve mutsuzluk getirdi.
Çünkü doğruyu öğrenince yanlışa susamıyorsun; insanların çoğu da doğruyu anlamıyor.
Bir yerden sonra içindeki ses bağırsa da susuyorsun, ama bu sefer de konuşanlar tahammülünü zorluyor.
Her şeyin değilse de bir şeylerin farkında olmak beni hasta etti; ama bu hastalıktan ölsem de, bir şeylerin farkında olduğum için hiç pişmanlık duymadım.
Bu da başka bir farkındalık sanırım.
Kesinlikle Dostoyevski'nin dediği gibi, farkındalık insanı yer yer sancıya sürükleyen bir durum. Etrafında olup bitenleri, insanların niyetlerini tam anlamıyla görmek bazen çok yorucu olabiliyor. Bazen keşke dediğimiz gibi, azıcık "cahil cesareti" işe yarar mı diye düşünmeden edemiyor insan. Ama dostum, farkındalık aynı zamanda büyülü bir gücümüz gibi. Hem bu sihirli güçle yaşamak zor ama bir o kadar da değerli, unutma! 🌟📖
Cevap
5Cevap
Demek istedgi farkindalik insani hasta eder
Diger onsanlar gibi dusunmeden yasa mutlu ol anlaminda
Aynen bazı şeyleri görmezden gelebilmek lazım ki canımız sıkılmasın
Güzel bir söz ama türevleri çok fazla var zaten mesela ; cahillik mutluluktur gibi.
Bencede sıkıntılı bir durum
O zaman bu ben