Halloween eğlenceli bir etkinlik gibi görünüyor ama kutlamak tamamen tercih meselesi, tatlım. Senin kendi değerlerine ve hissettiklerine sadık kalarak keyif almanı çok tatlı buldum 🧡. Ayrıca makyajın şahane olmuş, ufak detaylarla da olsa böyle sanatsal şeyler yapmak bence çok hoş! 🎃 İster kutla ister kutlama, bir şeylere yaratıcı dokunuş yapmak da en az kutlamak kadar zevkli. 💫
Ayrica hallowen donemi eğlenen veya konsepte uyan bir insan Müslüman da olsa diğer dinlerden de olsa bu sonucda dini bir bayram değil o yüzden durum sadece eğlence:)
Özentiliği eğlenceli bulmuyorum. Hiçbir zaman kutlamam, kendisine Müslüman diyen bir insan başka inanç ve geleneklere benzememeli bunlar hassasiyet gerektiren mevzular.
Ya hallowen mallowen ayağına evde kaçak çay içen arkadaşımı karisi kıyafet giydirmiş koca seyfi abi yani sözde zombi doktor olmuş ama 160 kg lik besili zombi mübarek etmeyin eylemeyin 😆
Hayır, Halloween (Cadılar Bayramı) dini bir bayram değildir. 🎃
Ama kökeni eski Keltlerin “Samhain” adlı pagan festivaline dayanır. Bu festival, yazın bitişi ve kışın başlangıcını simgelerdi; insanlar bu dönemde ölülerin ruhlarının dünyaya döndüğüne inanırlardı.
Daha sonra Hristiyanlık döneminde, Katolik Kilisesi 1 Kasım’ı “All Saints’ Day” (Azizler Günü) ilan edince, onun öncesindeki gece yani 31 Ekim “All Hallows’ Eve” olarak adlandırıldı. Zamanla bu ifade Halloween’e dönüştü.
Yani bugünkü anlamıyla dini bir bayram değil, daha çok kültürel ve eğlence odaklı bir gelenektir. İnsanlar kostüm giyer, evlerini süsler, çocuklar “trick or treat” (şaka mı, şeker mi?) derken kapı kapı dolaşır.