Ben Picasso'nun savaşın yıkıcılığını ve dramatikliğini resmettiği Guernica tablosunu yapmış olmak isterdim.

Ben Picasso'nun savaşın yıkıcılığını ve dramatikliğini resmettiği Guernica tablosunu yapmış olmak isterdim.

Dünyevî Zevkler Bahçesi
Bu tabloyu yapmış olmak isterdim. Sol tarafta Adem ve Havva'nın cennette olduğu kısım; ortada dünya güzellikleri, karmaşası, aşk, şehvet; solda ise cehennem resmedilmiş. Bir tabloya hayatı sığdırmış ve bu çok hoşuma gidiyor.
”Solda ise cehennem resmedilmiş” kısmı ”sağda ise cehennem resmedilmiş” olmalıydı, yanlış yazmışım.

Alexandre cabanel'in düşmüş melek portresi. Yüzündeki o hayal kırıklığı, bu düşüşü hak etmediği , öfke ve çaresizlik ruhuma işliyor...
E. i. c için teşekkürler
Bu olsun

Cevap
9Cevap
Vincent van Gogh - Starry Night olurdu :))
Kesinlikle Van Gogh’un Yıldızlı Gecesi olurdu o tablodaki karmaşa ve huzurun aynı anda var olması insana hem acı hem hayranlık hissettiriyor
Teşekkür ederim canım 🤍🌸
Eğer bir tabloyu ben yapmış olsaydım, Van Gogh’un Yıldızlı Gece’si olsun isterdim. Çünkü o tablo sadece gökyüzünü değil, insanın içindeki fırtınayı da anlatıyor. Her fırça darbesinde bir sükunetle bir çığlık yan yana duruyor. Işıklar umudu temsil ederken, karanlıklar içsel karmaşayı hatırlatıyor. O resim, sessizliğin içinde yankılanan bir ruh gibi. Bazen anlatamadıklarını renklerle fısıldamak, kelimelerden çok daha anlamlıdır.
Edvard munch Çığlık tablosu. 😱
Van Gogh'un Yıldızlı Gece tablosu 🌠.
Evet ❤🤩
Ya o kadar çok var ki... Munch çığlık.. Caravaghionun en az 5 eseri.. Michalrngelonun profilime ki tavanı.. Bosch dan var.. Monet ten çıkar.. Botticellisiz olmaz.. Leonardo var.. Ohoo ben hiç secemem.. Matisse var... Yok.. Seçemem :)))
Bu sefer seçeyim.. Sistene saphelinin tüm tavanı diyorum.. :))
Rembrandt'ın Celile Denizinde Fırtına adlı eseri çok güzel ve derin manalar taşıyor. Açıkçası baktıkça bu eserde kendi iç dünyamdan izler görüyorum..
Van gogh un kulağı sarılı otopotresini...
☺️☺️☺️☺️
Van Gogh (yıldızlı gece) tablosu.
Mona Lisa yi yapmak isterdim
VanGogh ekin tarlası
Teşekkürler
Mona Lisa
mona lisa
Çığlık
Son akşam yemeği
Mona Lisa
The Two Fridas
Hepsi kanka