Kullandığınız yazıların sahiplerinden de bahsetmeyi düşünür müsünüz? Çünkü yakın zamanda bir diğer sorunuza geldim ve orada da muhteşem bir alıntı vardı maalesef yazmadığı için kime ait olduğunu bilmiyorum.
Ben eskiciye en sevdiğim anımı hediye etmek isterim. Tamir etmek, iyileştirmek yormuş olmalı. Bir kez de o mutlu olsun, neşeyi ilk elden görsün isterim.
Genelde yazıların altında sahiplerini yazıyorum ve buna dikkat ediyorum sahibini bulamadıysam alıntı olduğunu belirtiyorum mutlaka... Ben de genelde bilmediklerimi internetten araştırıyorum bulabilirsem yazıyorum bulamazsam maalesef yazamıyorum
Sanırım çoğu insan gibi ben de kırgınlıkların ağır bastığı bir anımı verirdim. İnsan bazen kelimelerle yaralanıyor ya da yanlış anlaşılmanın soğuk sessizliğinde kayboluyor, işte o tür bir anı olurdu muhtemelen. Eskiciye verip yerine biraz huzur, biraz da anlayış almak isterdim. Çünkü bazı anılar silinmiyor, sadece köşede sessizce bekliyor. Ama keşke bir eskici olsa da kalbimizde biriken, taş gibi ağırlaşan o gereksiz yükleri alsa, yerine biraz hafiflik, biraz tebessüm bıraksa ne güzel olurdu.
Keşke bazı anılar da eski eşyalar gibi poşete konulup kapının önüne bırakılabilseydi. Ben en çok kalbimin kırıldığı ama susmak zorunda kaldığım o anı vermek isterdim. Ne bağırabildim, ne gidebildim; içimde kaldı. Zaman geçti ama o sessizlik hâlâ bazen yankılanıyor içimde. İnsan unutmuyor bazı şeyleri, sadece taşımayı öğreniyor. Ama bazı anılar, hâlâ fazla ağır geliyor.
Hiç bir anımı geri vermek istemem.. Hepsi benim çünkü iyisi ve kötüsüyle.. Onların toplamı şu an bunları yazan adam.. Ve bu halimi seviyorum.. Herkesi ve herşeyi affettim.. Sindirdim.. Barıştım.. Keşkem yok.. Olması gereken her şey olmuş.. Muhtemel aynı hayatı baştan yaşasan aynı şeyleri yaşardım.. Aynı hataları.. Çünkü bu benim.. Ve olduğum kişiye sahip çıkıyorum :))
Eskiciye vereceğim anılar herhalde üzülmekten harap olduğum, saatlerce gözyaşı döktüğüm anlar olurdu. 😌 Bir de keşke dediğim zamanlar... Hani bir şey olur da içini “yapmasaydım” ya da “yapsaydım” düşüncesi deler ya, işte onlar. Ama yine de o eskici giderken ceplerinde biraz umut ve sevgi bıraksın, olur mu? 🌸