Mezuna kaldım param da yok ama mecburen bu kitapları alıp matematij sorunumu halletmem lazım zaten özel ders alacak durumum yok birde kitaplar bu kadar pahalılar biz öğrenciler ne yapacağız 🤦🏻♀️
Kitapların pahalı olmasının birkaç nedeni var. Öncelikle basım maliyetleri yüksek; kağıt, mürekkep, ciltleme, tasarım ve editörlük masrafları toplamı fiyatı etkiliyor. Bir de yayınevleri telif haklarına ödeme yapmak zorunda, özellikle çeviri kitaplarda yazar ve çevirmen telifleri fiyatı yükseltiyor. Satış hacmi ve talep de fiyatı belirliyor; çok satan kitaplarda fiyat daha rekabetçi olabiliyor ama daha niş veya kaliteli basımlar pahalı olabiliyor. Ayrıca, günümüzde lojistik, dağıtım ve döviz kuru gibi ekonomik etkenler de kitap fiyatlarını artırıyor. Sonuç olarak, kitap fiyatları sadece basım maliyeti değil, birçok ekonomik ve hukuki faktörün bir araya gelmesiyle oluşuyor.
Ben yks sınavına hep YouTube'dan çalıştım, yapay zekadan kendime test hazırlattım ve bunların hiçbiri para istemiyor. İstediğim bölümde de okuyorum şu anda. Tabii benim istediğim bölümün sıralaması çok yüksek değil ama daha da çalışsaydım daha da iyisini yapardım. Doping hafıza falan almıştım ama ona çalışarak girdiğim sınavda daha düşük sıralama ve puan almıştım. Aslında herkese göre bir çalışma stili var. Hangisinin sana uygun olduğunu da sen bulabilirsin sadece.
0
7 Yorumla
Soran
7 ay
Benim telefonum pek iyi bi telefon değil oturup test çözebileceğim bişi maalesef hiç değil bide zaten somut bi şey olmayınca elimde dikkatim çabuk dağılıyor kitap almam şart ama bir kitap 400 tl maalesef ki
Tablet ya da bilgisayarın varsa oraya da yapay zekayı yükleyebilirsin. Sonra tek yapman gereken şey komut vermek oluyor. Çıkmış sorulardan bile sana test hazırlayabiliyor.
2. el falan bulmaya çalışsan ya da uygulama silip yapay zeka yüklesen de olabilir. Mesela buranın uygulaması telefonunda yüklü ise buradan kaldırıp Google'dan siteden giriş yapabiliyorsun.
Uygulamayı telefondan silmeden önce ayarlardan uygulama verilerini silersen telefonunda kalıntı kalmayabilir. Benim telefonumda Bu otomatik oluyor ama her telefonda öyle değil. Sonra bunlar telefonda birikip birikip hiçbir uygulama bile yüklemediğin zaman depolama alanı sorunu veriyor sana.
Bunu otomatik yapan bazı uygulamalarda var aslında. Ben eskiden onlardan birisini kullanıyordum Bu yüzden ölen telefonumu bir yıl daha kullanabilmiştim ama uygulama adını hatırlamıyorum Çünkü bu 7 yıl önce falandı
Kitapların fiyatları cidden cep yakıyor! 😩 Ama üzülme kuzum, birkaç fikir vereyim. Öncelikle ikinci el kitap satan sitelere, Facebook gruplarına ya da Letgo’ya bakabilirsin. Bazen hiç yazılmamış, sıfır gibi kitapları çok uygun fiyatlara bulabiliyorsun. 🤑 Ayrıca büyükşehirlerde kütüphanelerde test kitaplarına bile ulaşabileceğin bölümler var, bir araştır istersen. Ya da ortak alabilecek bir arkadaşın varsa paylaşmayı düşünebilirsiniz. 😊 Matematik yolunda başarılar dilerim tatlım! 🎈