Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı. Çünkü çok okuyan, çok düşünen insan her şeyin ardındaki boşluğu da görür. Cehalet bir tür koruma perdesidir, ama bilgi o perdeyi yırtar. İnsan ne kadar öğrenirse o kadar fark eder; adaletsizliği, geçiciliği, insanların içtenliğindeki eksiklikleri. Kültürlü insan sadece yaşamakla kalmaz, anlamaya da çalışır. Fakat anlamak bazen acıtır, çünkü dünya çoğu zaman akla değil, çıkarlarına göre döner. Okuyan kişi duygusal olarak daha derin olur, bu da onu yüzeysel mutluluklardan uzaklaştırır. Aslında mutsuz değil, daha farkında olurlar. O farkındalık da ağırdır. Bazen bilmek huzuru değil, yükü getirir ama o yük, insanı sıradanlıktan kurtarır.
53 Yorumla- 8 ay
Doğru
En İyi Cevaplar
- Kültür & Sanat konusunda 772 cevap paylaştı.
8 ayKültürlü ya da okuyan insanlar bakımından değerlendirmiyorum durumu. Yaşam stili ve eğitim sistemi bakımından zaten temelde yanlışlık var. İnsanları köyden şehre Göçe zorladık. Eğitim sistemi bakımından zaten rezil durumdayız. Aman oğlum oku benim gibi bağda bahçede çalışma, aman kızım oku benim gibi ezilme diye diye insanları üniversite mezunu yaptık ama birçoğunu işsiz bıraktık aynı zamanda. Masabaşı çalışmayı matah bir şey olarak görüyoruz. Çoğu olayın rahatına kaçıyoruz. İş beğenmemek ya da illa bir şirkette üst düzey bilmem ne olayım takıntısı bizim millete has bir olgu. Yurt dışındaki yaşam stiline baktığımızda üniversite mezunu insanların bile toprakla haşır neşir olduğunu ya da farklı alanlarda birçok iş yaptığını görüyoruz. Fakat bizim ülkemizde bu durum çok tersine işliyor. İnşaatta çalışmayı ya da duvar ustası olmayı utanılacak bir şey gibi gören insan bile var. Biz bu zihniyeti değiştirmediğimiz sürece daha çok mutsuz oluruz.
31 Yorumla- 8 ay
Köyleri boşalttık ama story atmak için köy kahvaltıları satan mekanlara gittik mesela.
Üst düzey yönetici olmak istedik, ama sanayideki ustalara ağız eğdik işimiz hallolsun diye kçlarında dolaştık.
Bu yaşıma kadar önüme ne meslek gelirse yaptım.
Hastanede de çalıştım sanayide de orduda da.
İnsan yapabildiği şeyi yapmalı ve öğrenmeli.
şu an okumak modası bitti diye düşünüyorum.
Eskiden okumanın önemi vardı, şu an sanatın ve sanayinin önemi var bence.
Kültür & Sanat konusunda 392 cevap paylaştı. Kültürlü insanlar da mutsuz olur ama az insanlar vardır diye tahmin ediyorum. Genellikle eğitimli kültürlü bireyler daha az stresli olurlar, farklı bir bakış açısı dünyaya bakar, iç özüne önem verirler. Mutluluk dışarlarda değil zihnindedir. 🌿
62 Yorumla- 8 ay
Ah be '(
- 8 ay
Haklısın o yüzden yalnızca yalnızım ♫ ♪
8 ayDaha fazla sorguluyor ve daha ince düşünmeye başlıyorsun devamını getiremeyeceğin bir ilişkiye ne kadar hoşlansanda belli olmaz ya bu sefer belki olur diye cahil cesareti ile gidip açılamıyorsun mesela uzaktan sevmek gibi
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, kültürlü ve okuyan insanlar genelde detaylarda boğulabiliyor ve hayatı derinlemesine sorgularken ağır sorumluluklar hissedebiliyorlar. Fiko gibi düşününce, her şeyin farkında olmak bazen insanı yoruyor işte! Ama unutma, mutluluk küçük anlarda ve anı yaşamaktan geçiyor. 🤗 Belki biraz daha anın keyfini çıkararak, sorgulamayı dengeleyerek bir çözüm bulabilirler. 🌟
12 Yorumla- 8 ay
Bulsunlar hemencecik
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,4b cevap paylaştı.
u 8 ayamaçsız oldukları içindir bence amacı olan insan mutsuz olmaz
41 Yorumla- 8 ay
Çok doğru
8 ayNerede olduguna bagli. Ayrica bu iki kavrama nasil bakıldığı da önemli. Zira alanında Türkiyenin belki dünyanın en iyi hocaları denilebilecek kişiler tanıdım bu insanlar hukuku da cigner ayrimcilikta yapar cikarina uymayan bir sey oldugunda cok kolay insani da satarlardi. Dolayısıyla kültür kavramının icini ne ile doldurdugumuz cok onemli. Mesela benim icin yalnızca farkli medeniyetlere, yasam bicimlerine dair birikim kültürlü olmayi yansitmiyor ayrıca bireyin davranişlarinda hukuk kurallarina ne kadar uydugu hakkaniyeti ve adaleti ne kadar gözettiği de önemli. Birey tam da böyle biriyse aksi bir hayatı benimseyen bir toplumda mutlu olması mümkün değildir
11 Yorumla- 8 ay
Maalesef çok haklısın.
Maalesef dememin sebebi de yazdığın görüşte anlatılıyor zaten...
Çünkü ne kadar çok okursan, o kadar çok farkına varıyorsun her şeyin… İnsanların sığlığını, dünyanın adaletsizliğini, ilişkilerin yüzeyselliğini. Cehalet bazen gerçekten huzur oluyor. Kültürlü insanın derdi sadece kendiyle değil, dünyanın yüküyle de oluyor. Gözünü kapatamadığı için mutsuzlaşıyor.
41 Yorumla- 8 ay
Huzura ermek için her şeyi unutmak lazım gibi
Kültür & Sanat konusunda 423 cevap paylaştı. Ne demiş şair 😂
Popüler kültüre köle gibi yapış ama lafa gelince Marley, 2pac
Tabi yüzüne bir dövme demode bir Reggaeton’a bas autotune’u ol Lil Pump
Ama beni H'ler gibi kariyerimle tehdit eder Pozitif’ten Elif Cemal
Ben boyun eğmem soyunu disslerim çıldırtırım etnik fa$'stleri 😂😂😂
32 Yorumla- 8 ay
Hey hey hadi bakalım
Tam tersi bir gözleme sahibim aslında. Gerçekten entelektüel ilgileri olan, okuyup öğrenmekte doyum bulan üretken insanlar gösterişsiz bir mutluluğa sahip oluyorlar. Senin bahsettiğin grup iki yeni dalga fransız filmi izleyip kendini kültür elçisi sanan pseudo entelektüeller.
11 Yorumla- 8 ay
Yani onun da belirli bir seviyesi var diyorsun.
Kültürde bile sınıfsal ayrışmalar mevcut
Gizli Üye(25-29)8 ayMühendis olabilmek için gece gündüz demeden çalıştım didindim. İlk kazandığım sıralarda kafam fene basmiyodu. Sadece matematik yapabiliyordum. Mati fulledim girdim. Okurken sac kalmadı kafamda gecem gündüzüme karıştı. Mezun oldum işsizim. Şu an İngilizcemi geliştirmek için bi kursa gidiyorum. Dün bi kızla muhabbet ettim. 20 yaşında att den çok düşük bi puanla atanmış. Yurt dışını gezerken dilsiz zorlaniyormuş. Ben birak yurt disini şehir disina çıkamıyorum. Dedim ne güzel hayat, millet keyfine öğreniyor. Ben belki cv me dil de yazarım da cebime 3 kuruş para girecek bi ise girerim diye öğreniyorum. Nasıl mutlu olalım ki. Bilsem liseden mezun olunca temizlikçi olurdum
41 Yorumla- 8 ay
Ben Liseyi de açıktan bitirdim
- Kültür & Sanat konusunda 518 cevap paylaştı.
8 ayBence öyle bir genelleme yok, ama kültürlü ve çok okuyan insanlar dünyayı, insanları ve hayatı daha derin görür. Bu derinlik bazen tatminsizlik ve hayal kırıklığıyla birleşince, mutsuzluk gibi algılanabilir.
21 Yorumla- 8 ay
Sağlık olsun aman boş ver
- Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
8 ayBelki de farkındalıktır esas mesele. Düşünsene ırzına geçiliyor ve bundan haberin yok ne güzel. Bir yanda da ypaılanları gören, bilen buna bir dur demek isteyen ama sesi çıkmayan, gücü yetmeyen birileri var. Hayat bu kimselere daha zordur...
21 Yorumla- 8 ay
Farkında olmadan farkına varılmaz.
8 ayKültürlü ve çok okuyan insanlar hayatı derinlemesine düşündükleri için eksikleri ve haksızlıkları daha çok görür ve bu da mutsuzluk getirir kafii
51 Yorumla- 8 ay
Aman ya getirsin boş ver leyloy
Kendi seviyelerinde ve kapasitelerinde insan bulamadıkları için. Zamana ve insana değer verme noktasında aydıkları için. Hayal kırıklığına uğruyorlar. Bu da o insanları mutsuz ediyor.
Saygılar.31 Yorumla- 8 ay
Eyvallah
Çünkü okuyan insan araştırır.. araştıran yanlış yapılan doğruları öğrenir.. okumayana ne anlatırsan onu bilir kabul eder
32 Yorumla- 8 ay
Çok doğru.
Okuyan sorgular.
8 ayÇünkü aşırı düşünüyor ve sorguluyoruz ve farkındalığımiz çok yüksek
41 Yorumla- 8 ay
Maalesef ki öyle
- Kültür & Sanat konusunda 362 cevap paylaştı.
8 aySeleme djdjjd Çünkü daha çok görüyor ve sorguluyorlar Hayattaki adaletsizlikleri fark ettikçe huzursuz oluyorlar
22 Yorumla- 8 ay
Selma.
Çok doğru katılarak katılmak istiyorum - 8 ay
Selim.
Saygılarla kattık
- Kültür & Sanat konusunda 545 cevap paylaştı.
8 ayCehalet mutluluktur da ondan. Farkındalığın yüksek olması yorucu olabiliyor.
31 Yorumla- 8 ay
Çok doğru.
Ben de öyle düşünüyorum.
Farkındalıkları çok yüksek olduğu için mutsuzlar...
31 Yorumla- 8 ay
Maalesef öyle gerçekten
8 ayCahillik mutluluktur diyebilir miyiz öyleyse 😂
32 Yorumla- 8 ay
Keşke deneme fırsatım olaydı
- 8 ay
Yok yok boş ver. Cahil olmak yine de kötü bişey
8 ayÇok okursan kafayı sıyırırsın derler o hırsla daha çok bilmeliyiz daha çok görmeliyiz ağır geliyor
22 Yorumla- 8 ay
Boşuna kırılmadı kafiyeler. d
- 8 ay
Evet 😅
Ben arkadaşlarımı görünce mutlu oluyorum hep mutsuz değilim yalan 😀
21 Yorumla- 8 ay
Nerde yalan nerde ifrita 🙄
8 ayTam aksine mutlu biriyim bunun yanında gayet de belli başlı konularda bilgi birikimim vardır çok sorgularım araştırırım buna rağmen mutlu olmayı tercih ediyorum insan değiştiremeyeceği şeyleri kabullenir sonra hayatta her insanın duygusal iniş çıkışları kabul etmesi gerekiyor her duyguyu insan olarak deneyimliyoruz öfke gibi bir şey bu süreklilik göstermiyor çoğu zaman
10 Yorumla
8 ayMutsuzluk okumaktan gelmiyor. Karşılığından çıkan insanların yanlış olmasından dolayı geliyor. Karşında gördüğünü sen gibi zannedersen o zaman işte zarar görüyorsun. Özellikle kendinden fedakarlık yapan insanlar yani karşısındaki için bir şeyler yapan insanlar genelde üzülüyor. Bu kesinlikle ne kültür ne okumuşluk bununla ilgili değil.
10 Yorumla
8 ayTanrının buyruğu bu aziz kardeşim, şaapmayalım.
11 Yorumla- 8 ay
Yok yok şaapmıyoz yav
8 ayKültürlü insan mutlu cana yakın huzurlu olur enerjisiyle girdiği her ortama neşe katar
11 Yorumla- 8 ay
O da olabilir tabi
Ne bileyim ben Mantar gibi yaşamak kolay değildir herhalde
12 Yorumla- 8 ay
Nasıl ürüyon ya
8 ayZeki insanlar mutsuzdur hep. Diğerleri basit yaşıyor hiçbir şeyin farkında değil yani cahil mutluluğu. Araştırma yok, öğrenme yok, sorgulama yok vs bilinçleri ve bilinçaltında travma yok. Hayvan gibi yaşıyorlar. Ye iç yat uyu
23 Yorumla- 8 ay
Sorgulayan insanlar da karşılaştıkları manzara karşısında mutsuz oluyor ama :/
- 8 ay
Ee ben aksini mi dedim
- 8 ay
Üçüncü cümlenden mütevellit dedim onu ya.
Katılıyorum sana :)
Gizli Üye(25-29)8 ayÇünkü ; herşeyin farkında olmak ve gerçekçi olmak insanı yıpratır ve çok fazla yorar.
38 Yorumla- 8 ay
Ve bir lanettir aynı zamanda
Cevap sahibi8 ayBunu bildigim için çok fazla uyumaya çalışıyorum. Çok fazla müzik dinliyorum zihnimi meşgul tutmaya çalışıyorum. Eger öyle yapmazsam kendimde olmazdım.
- 8 ay
Ben de öyle.
Fakat uyumak ya da uykusuzluk bir işe yaramıyor.
Müzik dinlemek sarmıyorsa yazmayı dene.
Cevap sahibi8 ayBiliyor musun onuda yapıyorum
- 8 ay
Bilmiyorum ama öğrendim şu an. d
Yazdıklarını besteliyorsan falan çok iyi
Cevap sahibi8 ayBir sır vereyim mi bunuda yaptım
Cevap sahibi8 ayHahahaha
- 8 ay
. d Çok iyi o halde :)
Gizli Üye(25-29)8 ayHukuk okuyorum, yasalari ogrendikce asil gercekleri goruyor goz. Tarih severim, ama okudukca sorguluyorum hayati. Nereden nereye diye. Bazen saatlerce bos duvara bakar dusunurum. Insan aslinda ogrendikce okudukca sadece hayati degil, ailesinide gorur. Baska bir goz, baska bir bakis acisi ile. Gelecegi planlamak icin bugune bugunu anlamak icin tarihe bakmak gerek, ama nerede bize ayrilan “bu” zaman. “Bugun” neki? Ne ara gecti mesela. Gezmeyi severim, koredeydim en son ve farkli kulturler farkli hayatlar gordum. Yine dusundum. Insan gordukce okudukca goruyor bosluklari. Cehalet ise gozlere inen bir perde bir nevi koruma kalkani gibi. (Turkcem icin kusura bakmayin Almanyada yasiyorum).
11 Yorumla- 8 ay
Haklisin harfi harfine hepsine katiliyorum fakat insani en çok aydinlatan şey ilim öğrenmek islamla ilgili işte insan o zaman hayatini buluyor
Herkes mutsuz. Kültürlü insanlar duygularını okuma yeteneğine sahip oldukları için dile getiriyorlar. Kültürsüz insan duygularını okuyamıyor. Bence herkes mutsuz oluyor. Çok insani bir duygu.
10 Yorumla
8 ayValla kitaplara o kadar anlam yükledim ki bı ara az daha hayatımı yok edecektim hiç bir şeyi takmıyordum kafaya ciddi bir şekilde hemde 😂 ara verdim gerçekte yaşamayı tercih ettim
00 YorumlaGerçekten öyle, cahil insanlar çok mutlu
41 Yorumla- 8 ay
Keşke deneyebilsek :(
- Kültür & Sanat konusunda 7,7b cevap paylaştı.
8 ayHayat içlerinden geçiyor onların
31 Yorumla- 8 ay
Çok yazık
Çok bilgi mutsuz eder.
31 Yorumla- 8 ay
Öğrenmek zaman aldı...
8 ayNe kadar çok okur ve öğrenirsen, dünyanın karmaşıklığını, adaletsizliğini, geçiciliğini o kadar iyi görürsün ondan.
00 YorumlaÇıta yükseliyor, kafa dengi bulamıyorsun
21 Yorumla- 8 ay
Ve kafa dengi olsa bile bir noktadan sonra saçmalamaya başlyor.
8 ayOkuduklarını anladıkları için
22 Yorumla- 8 ay
Bak bu çok iyiydi
- 8 ay
😀
O yüzden cahillik mutluluk demişler jdng
21 Yorumla- 8 ay
Doğru demişler valla
Akılları baslarında cok oldugu ıcın😂
21 Yorumla- 8 ay
Ağır geliyordur belki de :/
8 ayÇok bilmek hem iyi hem de kötü.
22 Yorumla- 8 ay
İyisi ne ki hocam. d
- 8 ay
Cahil olmaktan iyidir başkan
8 ayMataryalist bakış açısı mutsuz yapar çünkü
24 Yorumla- 8 ay
Eskiden hümanisttim fakat artık antiye doğru evriliyorum.
- 8 ay
Hümanizm önemli ama hayatında illaki bir felsefe olmak zoeunda değil, insan değişkendir ve duruma göre evrilir
- 8 ay
Ben insan değilim gibi geliyor.
Yani denk geldiklerim insansa şayet... - 8 ay
😅😅
Çünkü farkındalar.
Seliler mutlu niye? Cünkü hiçbir seyin bilincinde değil gülüyor😅10 YorumlaAslında kimse mutlu değildir
Bilemiyorum kısacası
10 Yorumla
8 aySlk insanlarin derdinden mutluluğa bir şey kalmıyor ki
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayÇkk basit cahillik mutluluktur. Denk insan bulamıyorsun ben evimin içindeki kültürsüzlerle bile anlaşamiyorum. Misal ben dedikodu yaomiyorum onlar bayılıyor boş çeneleri var ama akılları yok.
10 YorumlaÇünkü dünyayı zeki inaanlar yönetmiyor. Dünyayı pozitif pragmatik insanlar yönetir.
10 Yorumla
8 ayKültürlü müyüm onu ben bilmem ama okuyan bir insan olarak mutluyum :)
10 Yorumla
8 ayÇok şey bilirsen çok kırılırsın, bu kadar basit,
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 751 cevap paylaştı.
8 ayasıl okumaları gereken tek kitabı okumadıkları için
10 Yorumla Kültür & Sanat konusunda 365 cevap paylaştı. Fikoya kurban olsunlar
12 Yorumla- 8 ay
Fiko da başını fikiden alamıyor ki
Gizli Üye(25-29)7 ayBu ülkede yaşıyosan öyle çok okumanada gerek yok, az biraz okusan bile mutsuz olursun zaten. Farklı bir kültürden gelmekte mutsuz ediyor insanı bu ülkedeysen
00 Yorumla
8 aydürüstlüğe kaliteli yaşama ve eğitime olan aşırı ilgi sonucu ortaya çıkan durum bu
00 Yorumla
8 ayKültürlü ve okuyan bütün insanları tanıyorsunuz herhalde))
00 Yorumla
8 ayÇünkü hakikati bilmek acıtıyor zihni. Cehalet büyük mutluluk...
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 736 cevap paylaştı. Cahil olmadığımız için
21 Yorumla- 8 ay
Çok iyi
Gizli Üye(25-29)8 ayHerşeyin farkında oldukları için
22 Yorumla- 8 ay
Lanet gibi bir şey ya
Cevap sahibi8 ayÇünkü zekiler zeki insan mutsuz olur aptallar mutlu olur
Gizli Üye(25-29)8 ayDengine denk gelmesi zorlaştığı için
21 Yorumla- 8 ay
Olsun can sağlıgi olsun
8 ayben cahilim mesela, kültür yok, ama mutluyum tavsiye ederim :D
00 Yorumla
8 ayGerçekler ortaya çiktiği için okuyup meslek sahibi olmak ayri bir konu tabi de
10 Yorumla
8 ayToplumu eğitimsizler oluşturduğu için. Bir komşu dahi eğitimsizse evinde huzurunu kaçırabilir gürültüsüyle örneğin.
00 YorumlaKültürsüz okumayan insanlardan
22 Yorumla- 8 ay
Çok kalp kırıyorlar değil mi
8 ayÖlüyorum ama kültürlü değilim ve mutsuzum
21 Yorumla- 8 ay
Çok geçmiş olsun
8 ayÇok şey biliyorlar ama Basra mutsuzlar bence ama sonra mutlu olabilir
10 Yorumla- Devamını Gör (28)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri