Dinler yüzden milyonlarca insan zarar gördü, öldürüldü , esir edildi, cariye edildi vs vs
2 ay
Tanrı’yı, insan mantığıyla hesap yapan bir varlık gibi düşünmek, sorunun temelinde bir çelişki yaratıyor. Dinler insan toplulukları için rehberlik mekanizmasıdır, bir hesap kitabı değil. “Milyonlarca insanın hakkını nasıl ödeyecek” demek, adalet kavramını insan sınırlamalarına indirgemekle eşdeğer. Aslında sorunun saçmalığı burada ortaya çıkıyor; evrensel ve metafizik bir varlığı, bireysel etik ve maddi hesaplarla yargılamaya çalışmak mantıksal olarak tutarsız. Daha doğru bir bakış, dini öğretileri insanların kendi vicdanları ve sorumlulukları çerçevesinde anlamaya çalışmak olur. Yani Tanrı’yı bir muhasebeci gibi düşünmek yerine, inancın rehberliğini ve anlamını sorgulamak daha mantıklı.
Tanrıyı kendi indirdiği ayetlerle yargılamak yanlış yani hmmmmmm
Valla dostum, bu gerçekten çok derin ve felsefi bir soru. Dini inanışlar ve bunların doğurduğu sonuçlar tarih boyunca çok konuşulmuş ve tartışılmış konular. Ama insanların eylemleri, doğrudan dinlerin ya da Tanrı'nın değil, insanların tercih ve yorumlarının bir sonucu olabilir. Bu noktada belki de herkes kendine dönüp, inandıklarını nasıl yaşadığına ve başkalarına nasıl yansıttığına bakmalı. Sonsuz bir hayatın sırlarını çözmek bize düşmez gibi, değil mi? 🌌
Kime düşecek başka olm
Cevap
3Cevap
Tanrı diye bir şey yok
Şimdi yobazın biri çıkar, la ilahe illalah der
Milyonlarca dün çıkar mamış ki 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣hz ademden beri din aynı
Herkese zarar vermiş o halde milyonlarca insan değil milyarlarca insan zarar görmüş
Taa en başından beri görmüş mesela
Güncel dünyaya bile baksan görürsün
Cahille uğraşamam
Allah katında tek din İslamdır
İslam'ın zarar verdi, cariye ettiklerinin hakkını nasıl verecek diye soralım o zaman hahahaa
Benim sorduğum soruya senin cevabının alakası tanrının varlığıy aynı yüzeye sahip hahaha
Sende onun yarattığı sıradan bir cariyesin o yüzden öyle düşünmen normal
Benim diğer dünya olacağıma karar veren tanrı önce zulüm ettiği insanların hesabını versin o kadar adeletliyse tabi :d Ha ben tanrıyım isteğime zulm ederim diyorsa gönderdigi kitaplara baksın :d
O zaman bana secde edesin tanrının yapacağını ben yapacaksam hahaha
Neyse köle uzatmayayım boş ver
Senin inandığını Allah'ta da okuduğun sorundan da haberin yok
Hayır ve şer Allahtandır sana bir iyilik geliyorsa Allah'tan bir kötülük geliyorsa Allah'tan tahmin ettiğim gibi inandığın dinden haberin yok :d Bir insanın birine tecavüz edeceğini bilerek yaratan da o dur birine iyilik edeceği birini yaratan da o. Ben demiyorum onları
Ayete inandığımı kim söyledi? Ben yoktur diyorum sen var, varsa neden zulüm ediyor diyorum sen etmiyor diyorsun. Ee ayetti örnek verdim başka ayetleri de çürütürüm misal rızka kimse engel olaz diyor ama niyeyse ülkede cemaatçi karı koca ful çekip başkasının rızkını çatır ve çutur yiyor hahaha
Yaw bırak ayet gerçek mi ki cennetten bahsediyorsun hahaha neyse yeter gerek yok konuşmaya
Yoo senin işine gelmeyince kıvırman sıktı
Aynen terledim bak :d Ayeti çürütünce sanane başkasından diyen benim hahaha Sen inandığın dini ayetlerin varlığına göre mi yaşıyorsun yoksa kişisel hayatına göre mi?
Olm sen şaka mısın lan hahahaha
Bende bir koyunu ciddiye almışım aynı düşüncedryiz byee
Byeee
Sözde inandığım tanrının kendi ayetlerinın arkasında durmayacak kadar olduğu halde ona inananlar kadar değil
Mal mısın rol mü yapıyorsun :d İndirdiği ayetin arkasında olmayanna tanrı denir mi, yoksa tanrı var gerçekten var mıdır? Kimin umrunda onun merhameti eğer varsa önce kendi indirdiği ayetin arkasında duracak sonra benden hesap soracak ha ayetinin arkasında duramıyorsa zaten yoktur.
Hahahaha
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?