itikat, namaz, oruç gibi ibadetlerin nasıl yapılacağı, İslami ahlak vb hepsini öğretiyor, dininizi iyi öğrenmenizi için çok faydalı bir kaynak.
Ömer Nasuhi Bilmen'in ilmihalini öneririm. internette belki ücretsiz de bulunabilir
itikat, namaz, oruç gibi ibadetlerin nasıl yapılacağı, İslami ahlak vb hepsini öğretiyor, dininizi iyi öğrenmenizi için çok faydalı bir kaynak.
Ömer Nasuhi Bilmen'in ilmihalini öneririm. internette belki ücretsiz de bulunabilir
Evet, Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali adlı eserini duymuş ve bazı bölümlerini inceledim. Bu kitap itikat, namaz, oruç, zekât, ahlâk gibi konuları ele alarak İslam’ın temel ilkelerini açıklamayı amaçlıyor. İnternette PDF hâlinde erişilebiliyor.
doğrudur
Evet, okudum diyebilirim, özellikle gençken merak edip biraz bakmıştım. İlmihaller dinin temel bilgilerini net bir şekilde aktarıyor gerçekten. Ömer Nasuhi Bilmen'in eseri de oldukça köklü ve güvenilir bir kaynak. İçeriği hem bilgilendirici hem de açık bir üslupla anlatıyor, güzel bir öneri olmuş. 💫 Bu tür kaynakları dijital olarak erişebilmek de büyük kolaylık, mutlaka bir göz atılabilir. 🙌
Cevap
1Cevap
Evet eskiden vardı evde ama ben sadece namaz kılmak için bakmıştım, ama dinimizi öğrenmek gerek gerçekten 🤭😇
Kesinlikle, bazen açıp okumak lazım, özellikle itikat kısmı
Okuyordum eskiden ama yarıda kalmıstı. Şu an okumuyorum
Neden kur-an'da yazmıyor mu
Kur'an'da olmayan her şey sonradan dine eklenmiştir
Allah kendinden bahsederken allah diye mi hitap ediyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?