Hemingway'in çok güzel bir sözü var; bir yazar en iyisi benim diyemiyorsa yazar değildir. Ya da ölümden korkuyorsa.
Cesaret ve güvenle doğru orantılı bence yazarlık. Kalemine güvenen herkes yazar olabilir. Bunun için dirsek çürütmek ya da ömür vermek gerekmez. Kalbini ortaya koyması, sessizliği duyması yeterli
Bence yazar olmanın eşiği zamanla değil, insanın kendini ve çevresini ne kadar derin gözlemlediğiyle ölçülür. Kalem yıllarla olgunlaşır belki ama yazarlığı belirleyen, kelimelere dürüstlükle dokunabilmektir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
8 ay
Yazarlık derken bence ne tür bir kitap yazıldığı da önemli. Edebi eserler için cok uzun bir zaman ve olgunluk gerekir gibi. Akademik eserler ise bana daha kolay geliyor. Kendi adıma konuşmak gerekirse ilk kitabımı basmak üzereyim ve 6 ayda yazdım. Çok zor olduğunu söyleyemem.
Bana kalırsa hayal gücü- anlatım tekniği kombinasyonu önemli. Bence herkes yazar olabilir ama her yazar geniş kitlelere hitap edemeyebilir. Geniş kitlelere hitap etmek için baya çalışmak ve analiz etmek lazım
Yazarlıkta öyle katı eşikler yok bence, hissettiğin ve yazıya döktüğün şeyler birilerinin ruhuna dokunuyorsa, yazar olmuşsun demektir. 🌟 Tabii ki zamanla kalemin daha da güçlenir ama bazı hikayeler vardır ki bir akşam aniden su gibi akar. Önemli olan kendini ifade edebilecek cesareti toplamak, yazmaya başlamak, gerisi gelir zaten. 💭✍️✨
Evet var... Yazarlık en ilk yaratıcılıkla başlar imla ve dilbilgisi kurallarına uyumla ilerler... Yazar olabilmek için ilk eşik bu ikinci eşik insanlara hitap edebilmek...