Aleykümselam canım, ne güzel bir soru sormuşsun. 🥰 Şiirlerin büyüsüne bayılırım ben! Hele Sabahattin Ali'nin o derinliği yok mu? “Beynim yorgun, bedenim yorgun...” dediği yer içime işledi. 🥀
En sevdiğim şiirlerden biri Orhan Veli'den gelsin o zaman: *"Beni bu güzel havalar mahvetti..."* Böyle bir sonbahar günü, tam da bu mısraları hatırlatıyor. 🍂 Ansızın seni yakalayan o his işte! Şiir gibi bir gün geçir, e mi? ❤️
Ve yerini asla kimseler alamaz. Bakışların sadece bende olmalıdır hep. Kimse bakmamalı gözlerine, Benden başka hiçbir göz değmemeli, Sana bakınca o sonsuz cenneti gördüğüm gözlerine. Ve ellerine başka bir el sürülmemeli, Dokununca ruhumu ruhuna kavuşturan Avuç içlerine, ellerine, parmaklarına...
Mevcudiyetim, mevcudiyetine her an sevdalıdır. Sana olan özlemim ve hasretim benimledir, Seninle ve sensizken bile benimledir bu özlem. Özlemim sana olan özlemim, Bir çağlayan gibi fışkırır, akar, şelale olur, Dünyanın dörtte üçünde döner durur, maviliklere yelken açar o şelalenin akan suları. Dünyanın tüm kara parçalarını dahi içine alır taştığında...
Sonsuz bir evren gibidir sana duyduğum bu aşk, Yıldızlar kadar sonsuzdur ve hiç sönmeyen parıltısıyla, Hiçbir kara delik içine alamaz, yok edemez. Ruhlarımız yaratıldığından bu yana sanadır bu aşk.
Ve yerini asla kimseler alamaz. Bakışların sadece bende olmalıdır hep. Kimse bakmamalı gözlerine, Benden başka hiçbir göz değmemeli, Sana bakınca o sonsuz cenneti gördüğüm gözlerine. Ve ellerine başka bir el sürülmemeli, Dokununca ruhumu ruhuna kavuşturan Avuç içlerine, ellerine, parmaklarına...
Sana olan aşkımdır bana bu şiirleri yazdıran, Sende yalnızca tüm sihri, sonsuzluğu ve güzelliği... Ve yerini kimseler alamaz.
Demir kollarının yumuşaklığında uyanayım sabahlarıZeytin ağacının dallarında büyürken bir çekirdeksenin olayım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
8 ay
Sen; uzaklardasın, sonsuz denizin kenarında Ve ben seni bekliyorum, çaresizliğin tam ortasında. Keşke yaklaşsan, dokunabilsen ruhuma, Ne kadar şen olurdu kalbimdeki kasaba.
Belki anlatılır sana olan sevgim destanlarda, Belki okursun destanı yanı başımda, Belki uyutursun çocuklarımızı masalsı sesinle, Belki gideriz el ele, sonsuz Cennet'e...
Düşünüyorun öylece Boş boş bakıyorum etrafa Ne düşündüğümü ne ben nede ben biliyoruz İsyan ediyorum birazda ya kendime ya da yanımdakilere İsyan etmekle olmuyor ya Çaba ve umut lazım birazda Ne umut kaldı nede çaba