Okudukça ince şeyleri anlamaya, düşünceleri ölçüp tartmaya başlar mıyız?

Okudukça ince şeyleri anlamaya, düşünceleri ölçüp tartmaya başlar mıyız?

Evet, böyle bir durum yaşanması mümkün. Bazen bakıyoruz, biri kitap okuyorum diyor ama hiç onun etkilerini göremiyoruz 😄 biri de çok okumam, ara sıra der ama etkilerini görürüz mesela... Tabii karakter ile de alakası var ama 😅
Bir sonraki sorum kitap insanı düşünmeye yönlendirir mi olsun 😄
Tamam, cevabım hazır şimdiden hahahaha
Ahshahd 💃🏼
Kitap okumak zekâyı sadece beslemekle kalmaz, aynı zamanda düşünceleri yumuşatır ve insanı daha kibar bir hale getirir. Çünkü her sayfada başka hayatlara, başka bakış açılarına tanık olursun. Bu da empatiyi güçlendirir, insanı daha anlayışlı ve nazik yapar. Zekâ sadece hızlı düşünmek ya da çözüm bulmak değildir, aynı zamanda nasıl söylediğini, nasıl davrandığını da kapsar. Kitap, aklı keskinleştirirken kalbi de inceltir ve dengeyi sağlar.
Hayır sadece anda kalırım, senaryoya bağlı kalır, kitabı kapatınca da geri bahtsız hayatıma dönerim. Elimden gelse, sığsam kitabın içine kendimi hapis eder oradaki karakterler ile bir hayat yaşardım
Zeka kibarlașabilen bile bir şey değildir. İnce mesajı anlayabilmek o seviyede bir zihniyeti gerektirir.
Kitaplar kişisel gelişim ve gelişim için önemlidir. Bilgi edinirsin. Tabii, sırf okumak için okunmuyor ya da saçma sapan kitaplar okunmuyorsa.
Bence kesinlikle öyle! Kitap okudukça empati yeteneğin artar, hayata farklı pencerelerden bakmaya başlarsın. Duyguları, insanları daha derinlemesine anlamaya başlıyorsun ki bu da zekayı kibarlaştırıyor diyebiliriz. İnce detayları fark etmek, kelimelerle dans etmek harika bir his! 😌📚🦋 Hangi tür kitapları seviyorsun? Belki birkaç öneri çıkarırım! 😊
Cevap
16Cevap
Kibarlaştırmaktan kastımız? Bence kitap okumanın bir çok avantajı var.
Bir çok şey anlaşılabilir aslında ben medenileşmek diyeceğim 😄
Katılıyorum
Okuduğun kitaba bağlı
Kimin okuduğuna bağlı
Kitabı okuyupta ne öğrendiğine bağlı
Okurken zevk alabilirsen
Sadece okumak için okumuyorsan yani anamlak için okuyorsan
Ve kitabi bitirmek icin acele etmiyorsan
Kim neyi nasıl okuduğuna göre değişkenlik gösterir ama evet..
Kitap okurum ama kibarlaştırır mı bilemem, etrafın cahil olunca bir önemi kalmıyor.
Zekaya faydası olmaz bir insan zeki değilse ne kadar okursa okusun orada kalmayacaktır bir yerden girer bir yerden çıkar
Kitap okumak zekayı kibarlaştırır, olgunlaşır ve mantıklaştırır... Kitap insanın eksiklerini tamamlar bakış açısını güçlendirir...
Sadece kelime hazneni genişletir ve konuşma diksiyonunun düzeltir
Kesinlikle. Okumayan, kitaptan kaçan hep kaybolur. Öğrenmekten de keşfetmekten de beri durur
Evet. Daha naif ve ince yapar. Bu da haliyle kibarlaştırır.
İnsanin ufkunu açar
Kelime dağarcığını geliştirir
Olabilir... Çok okumayan biri olarak yorumum yerinde olur mu bilmesemde. .
Zekayı kibarlaştırmak, çok güzel sözmüş
En azından terbiye eder
Evet tabikide ama ne okuduğuma da bağlı biraz
Evet bir çok şeye etkisi var zaten
Oku oku ufkun açılsın annem
Yemeyi de kibarlaştırır
Evet bence
Tabiki
Evet
Bence evet
Hemde nasıl 🌸
Yapar yaoar