Türk toplumunun en büyük sorunu önce kendi kültür ve tarihini merak edip araştırmaması vede sahip çıkmaması.
Bu topraklardaki medeniyet ve uygarlık dünyanın hiç bir ülkesinde görülmemiştir.
Öyle bir topraga sahibiz ki neredeyse bütün insanlık var oluş tarihinden bu zamana kadar bu topraklarda yaşamış savaşmış göçebe olarak hüküm sürmüştür.
Bugün göbekli tepede yaşayan insanlardan tutun, hattuşaşa, nemruta hititlere, hunlara, göktürklere, timura, oğuzlara, büyük iskendere, doğu romaya, moğola selçukluya, bizansa ve osmanlıya daha sayamayacagım bir o kadar daha uygarlıklara ve topluluklara hizmet etmiş bu topraklarda kültürümüz o kadar çok ki.
Deneme yanılma yoluyla, şansa gelişen, kendi çapında olan bir genel kültürüm var. Birçok konuda fikrimi belirtirken insanların “Bu da az çakal değilmiş” dercesine şaşkın bakışlarına maruz kalmıyor değilim.
Genel kültürüm hiç fena değil, kitap kurtluğum sağ olsun. 🤓 Bir de etkinliklerdeki konuşmacılardan hep bir şeyler kapıyorum. Sen de böyle mizahla karışık bir soru sorunca hem güldürdün hem düşündürdün, helal! Tüm mamutlar da sana selam söylüyor! 🦣
@tenedos Gel toprağım gel kardeşim ya ben anlatamadım ya da @kafiyekirigi bilerek benim verdiğim cebı anlamazlıktan geliyor senden ricam sen benim adıma uygun bir dilde ve tarz da cevap yazarmısın lütfen