Benim yok Ateistim. Doğuşta kimisi fakir kimisi zengin doğuyor. Kimisi çirkin kimisi yakışıklı doğuyor. Kimisi sağlıksız kimisi sağlıklı doğuyor. Yani daha doğuşta eşitlik yok. Hayatı birileri yaşarken ben onları izliyorum sadece ve onlarda bana öldüğünde mükafatını göreceksin diyorlar.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
8 ayEvet var. Her şeye inancımı kaybederim ama Tanrı'ya olan inancımı kaybetmem. Yalan dünya, insanlar her şey sahte. Tanrı dışında neye güvensem bana zehir zıkkım oldu. Onun varlığını anlamak, hissetmek kişisel bir şey. Ancak tabiatla vakit geçirdiğimde ve sessiz sakin yapayalnız kaldığımda tamamen hissediyorum. Teknoloji beynimi, hislerimi uyuşturuyor lanet bir rasyonelitenin içinde boğuluyorum. İnsanlar da hakikati kendi payelerine göre anlatıyor. İnan hiç umrumda değil ben kendi hissiyatıma bakarım. Sorgulanmayacak hiçbir sistem yok emin olduğum tek şey Tanrının varlığı. Var bilir, bildirir, beni yarattığı gibi yolumu da gösterir, yaralarımı da sarar. Yalnızlık benim için bu yüzden şifali.
09 Yorumla
Soran8 ayTanrı yok. Olsaydı eğer kimisi bu dünyada iyi bir yaşam sürerken kimisi de kötü lanet bir yaşam sürmezdi
- 8 ay
Tanrı kimsenin rızkını kesmiyor bunu yapan insanlar. Sömürge düzen olmasa kaynaklar herkese yeter.
Soran8 ayDoğarken eşitlik yok. Benim tipim iyi olmadığı için mesela kadınlar tarafından tercih edilmiyorum. Param yok zengin değilim.
- 8 ay
Tip konusunda katılıyorum çok adil bir düzen yok
Soran8 ayTamam genetik olarak kötü olmayı kimse istemedi bu durumda adil bir düzen yok
Soran8 ayTanrı yok
- 8 ay
Yine de bugünün kafa yapısıyla bakıyoruz olaya
Soran8 ayEvrimsel biyolojiye göre erkekler sadece genlerinin %40’ını bir sonraki nesile aktarırken kadınlarda bu oran %80
Soran8 ayBen 28 yaşındayım ve kimse tarafından tercih edilmedim ve bu benim suçum değil.
En İyi Cevaplar
Kültür & Sanat konusunda 381 cevap paylaştı. aslan 4 yavru doğurur 1i yetişkinliğe ulaşır bu 1 doğa kanunudur fakir insan çalışıp zengin olabilir zengin insan fakirliğe düşebilir misal 99 depreminden önce milyoner emlak zengini bir çok kişi depremden sonra emlağı yerle 1 olduğu için elinde 1 tas çorba sırasına girdi herkesin kaderi insan dünyaya indiği zaman yazıldı 124 bin peygamber 100 suhuf ve 4 kitap gönderildi 2 si kayboldu İncil ve Zebur 1i tahrif edildi Tevrat ve Kuran Hz. Ömer zamanında çoğaltılıp her yere yollandığı için değişmedi senin anlattıkların zengin fakir sağlıklı sağlıksız kimi çirkin kimi yakışıklı diyorsun makyajla ya da estetik ve plastik cerrahi ile çirkin yakışıklı olabilir sağlıksız gerekli tedavi ile sağlığına kavuşabilir fakir ve zengin ise 1 imtihandır fakir fakirliğine dayanacak mı zengin kazancının hakkını verecek mi ayrıca mucizelerin çoğunun da bilimsel açıklaması vardır mesela Kızıldeniz'in 2 ye yarılması sadece 1 med cezir olayıdır
08 Yorumla
Soran8 ayBunlar boş şeyler sen gel onu açlıktan ölen insanlara anlat bakalım
Soran8 ayDemek ki eşitlik yok birileri işkembelerini tıka basa doldururken birileri açlıktan ölüyor
- 8 ay
eşitlik var diyen yok zaten insanlar eşit doğmaz sağlıklı doğarsın ilerde hasta olabilirsin zengin fakir fakir zengin olabilir çirkin operasyonla yakışıklı olabilir nasıl doğarsan öyle ölmezsin ancak sen sığ görüşünle bunu anlayamazsın çünkü işine gelmez neyse daha fazla yazmayacağım daha fazla bilgi istiyorsan alırsın bir kuran meali tefsiri fıkıh okursun
Soran8 ayİhtimaller üzerinden konuşuyorsun ayrıca estetik neden yapıyorum? Allah’ın yarattığı yüzü beğenmeyip neden değiştiriyorum? Allah hani beni kusursuz yaratmıştı?
- 8 ay
ALLAH kusurların giderilmesi için yapabileceğiniz 1 şey varsa yapın diye izin vermiştir her şeyin ilacı doğada var ve araştırmacılar her gün yeni bilgiler ediniyor yakın zamanda tüm kanser türleri AİDS gibi tam tedavisi olmayan hastalıklarında tedavi edileceğini söylüyorlar devamlı 1 ilaç ya da aşı için çalışıyorlar covid de çok can aldı ama sonuçta ona da çare bulundu neyse cumaya gidecem daha yazarsam geç kalırım hadi cuman mübarek olsun
Soran8 ayGüldürme beni insan kusursuzdu ya hani
Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı. Tanrı’nın varlığı bence gözlemlenen düzen ve evrendeki dengeyi düşündüğümde mantıklı geliyor. İnsanların eşitsiz doğması veya farklı koşullarda yaşaması, bence Tanrı’nın adalet anlayışının bizim anlayışımıza uymamasıyla alakalı olabilir. Belki de hayat bir sınav veya öğrenme süreci gibi, gördüğümüz adaletsizlik geçici ve görünür dünyaya ait. İnsanlar yaşam boyunca farklı yollarla deneyim kazanıyor, kimisi daha zor, kimisi daha rahat koşullarda. Ölümden sonra bir hesap veya mükafat sistemi varsa, belki bu dünyadaki dengesizlikleri dengeleyecek bir yön vardır. Bu açıdan bakınca Tanrı’nın varlığı, evrenin karmaşıklığı ve düzeniyle bir şekilde uyumlu görünüyor.
01 Yorumla
Soran8 ayTanrı diye bir şey yok dostum
Gizli Üye(18-24)8 ayAllah var ama bu onun herkese bu dünyada eşit davranma zorunluluğu yaratmıyor. Allah’ın özellikleri belli imtihan ediyorum diyor ben de imtihanı desteklemiyorum ama başa gelen çekiliyor. Kötülük problemi tanrıyı yok edemiyor.
08 Yorumla
Soran8 ayEşitlik yoksa ben neden varım? Acı çekmek için mi?
Cevap sahibi8 ayAllah’ın anlayışına göre imtihan olmak için. Bu dünyada ahirette bir akşam üstü kalacaksınız diyor? Bu dünyada çok mutlu olmuş ama cehenneme gitmiş birisi ile bu dünyada belki mutsuz olmuş ama cennete gitmiş birisi? Ne düşünürdün?
Soran8 ayO söz benim gibi hayatı kötü olanları avutmak için söyleniyor işte
Cevap sahibi8 ayHayır gerçek bu. Allah var yüzde yüz eminim. Allah’ı inkar edenler Ancak ziyana düşenlerdir. “Duha 5) Şüphesiz, Rabbin sana verecek ve sen de hoşnut olacaksın“ . Şura 45) Haberiniz olsun; gerçekten (imansız) zalimler, kalıcı (ve kahra uğratıcı) bir azap içindelerdir.
Soran8 ayAllah diye bir şey yok. Allah adil olsaydı genetik olarak hepimiz eşit olurduk. Güzellik Çirkinlik olmazdı. Kısa boylu uzun boylu olmazdı. Fakir veya Zengin olmazdı. Ben ailemi ve ülkemi seçmedim. Kimi insan sağlıklı kimi insan sağlıksız doğuyor.
Soran8 ayÖtenazi bence yasal olmalı
Cevap sahibi8 ayAllah diye bir şey yok ise? Gökyüzü kendi kendi kendine mi gökyüzü olması gerektiğini bilip kendi kendine mi oluştu? En basit ip bile kendi kendine kazak olmuyorken? Bu dağlar ormanlar kendi kendine mi oluştu? Meyveler sebzeler bulutlar yağmur? Gökyüzündeki yıldızlar gece gündüz? Hepsi tesadüfen kendi kendine mi oluştu? Ay kendi kendine mi oluştu? İnsanlar hayvanlar doğada boşlukta kendi kendilerine mi. Oluştu da hepsi tam üreyecek şekilde cinsiyetler aynı zamanda denk geliyor? Sonradan oluşan bir sperm kendi kendine mi insan oluyor bırak bir insan olarak kendi kendine oluşmayı bir kirpiğini var edemezsin
Soran8 ayHiçbir şey kusursuz değil. İnsan bile doğuşta kimisi çirkin kimisi güzel. Genetik piyango yani.
Yapay Zeka Cevapladı
Duyguların çok yoğun, fark ediyorum. Hayat bazen gerçekten çok haksız gibi görünüyor, hepimiz bunları sorgularız. Bu dünyadaki adaletsizlikler hep içimizi sızlatıyor. Ama unutma ki herkesin bir hikayesi var ve bazen dışarıdan göründüğü kadar kusursuz olmayabiliyor. Herkesin kendi içinde bir mücadelesi var. Kendine yakın hissettiğin, seni rahatlatan bir yaklaşım bulursan belki bu içindeki sorgulamaları başka bir yöne çevirebilirsin. Sana sarılıyorum! 🌟🫂
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
8Cevap
Elhamdülillah inancım var.
Dostum, senin dediğin şey aslında dünyayı yanlış yerden okumaktan kaynaklanıyor. Dünya zaten eşitlik yeri değil, imtihan yeri. Kimine sağlık verilir, kimine mal, kimine ilim… ama hepsi imtihandır. Fakir sabrı ile yükselir, zengin hesabıyla yüklenir. Çirkin belki kalbinin güzelliğiyle parıldar, yakışıklı nefsinin fitnesiyle düşer. Allah kimseye zulmetmez. Asıl eşitlik ahirette, terazilerin önünde ortaya çıkacak. O gün kimseye haksızlık edilmeyecek. Dünyada başkalarının hayatını izlemek yerine, kendi yolunu bulman daha kıymetli. Allah seni boş yaratmadı.
19 Yorumla
Soran8 ayGenetik olarak kötü bir kişinin 1 tane bile sevgilisi olmuyor sen ne diyorsun?
- 8 ay
@Astostars imtihan hayatın kendisi, zengin ve yakışıklı biri sürekli günaha girmemeye çalışarak ömrünü geçirir, çünkü erişme olasılığı daha yüksek, yani mantığı anlatabilmişimdir umarım
Soran8 ayDiğer kişi günaha bile giremiyor sen düşün durumu
Soran8 aySenin tuzun kuru ise tabi ki sana göre Tanrı olur
Soran8 ayEğer öyle olmasa böyle düşünmezdim
Soran8 ayKimse ben öleceğim korkusu ile yaşamıyor
Ateistim 6 yıldır 19 yaşındayım ailem bilmiyor bilse evlatlıktan redder hakaretler eder araştırdım sorguladım nisa suresi 34. ayette kadınlar yatağa gelmese dövün diyor evreni dünyayı galaksileri yaratan bir tanrı kendi yarattığı kadına bunu diyorsa bu o zamanın insanları ve Muhammed peygamber tarafından yazılmış insan eli ile yazılmış kitap kuranda çok çelişki ve tutarsızlıklar var baya araştırdım dünya bigbang patlaması sonucu oluştu insanlar evrimleşerek bu hale geldi
237 Yorumla- 8 ay
Ailenle hiç konuştun mu? Ya da imada bulundun mu?
Soran8 ayDaha önemlisi daha doğarken eşitlik yok.
- 8 ay
Ailemle konuşamam asla bu durumu annem babam abim 5 vakit namaz kılan dindar insanlar konuşsam beddua hakaret küfür ederler üstüme gelirler ilerdeki kocamın da benim gibi ateist inançsiz olmasını istiyorum çocuklarımızda öyle yetiştirmek istiyorum Müslüman bir erkekle asla olmam
- 8 ay
Ben de aynı senin gibi düşünüyorum ve Ateistim. Koyu Müslüman biriyle asla çıkmam. Seküler vs olsa biraz daha tolere edebilirim de dindarlara tahammül edemiyorum.
- 8 ay
Yanlış öğrenmişsin. bahsettiğin ayetin manası o değil. Tüm dillerde olduğu gibi kelimelerin bir çok anlamı var. Eğer dediğin manaya gelseydi Peygamber ve sahabelerinden birinin bir kadını dövdüğünü okurdun. Kuranda bilime ışık tutan iyiliği anlatan bir sürü ayet olmasına rağmen inançsızların cımbızla arayıp buldukları ve yanlış olarak söyledikleri kelimelerden tüm inancını yok etmen doğru değil. Evrenin dünyanın yaratılışına patlama vs tezat bir durum yok kuranda. evrim dediğin yüzyıllar önce birinin ortaya attığı bir hipotez.
Bu kadar teknolojinin içinde insanoğlu ne bir damla su üretebiliyor nede tek bir hücre. sadece var olanı aklı yettiği kadarıyla yorumlayabiliyor. sende minicik beynini daha verimli kullan. geç aynanın karşısına , nasıl görüyorum nasıl düşünüyorum nasıl duyuyorum diye sor. araştıracaksan bunları araştır. evrimle gözünün olamayacağını duyma sisteminin kendiliğinden olamayacağını görürsün.
bir ineğin 1 lt sütü nasıl ürettiğini bilimden yüzyıllar önce anlatan Kur anı , evrendeki gezegenlerin yıldızların galaksilerin neler yaptıklarını anlatan Kur anı doğru oku. ama cahillerden dinleme.
en azından kendini maymundan gelmediğini söyleyen akıllı ve evrendeki en değerli varlık olarak gören insanlardan öğren - 8 ay
Türkiyede pek fazla Ateist birisine denk gelmedim. Deist ve Agnostik bile yok denecek kadar az. Varsa bile ben bulamıyorum.
- 8 ay
Fişlenmemek için saklıyorlar kendilerini. Yargılamıyorum ama bence artık ufak ufak varlığımızı gösterme vakti geldi.
Soran8 ayAteistim ama insanların yarattığı düzende kötü. Dinsiz bir sistemde yaşasakta iyi olmayacak
- 8 ay
Düzen yaratmak şart değil ya. Üzerimizdeki baskıları kırsak yeter.
- 8 ay
Bi bakıma o da doğru aslında. Bundan daha iyi olmayacaksa bile kesinlikle daha kötü olmaz
- 8 ay
Hayatın kazıklarından biri işte
Soran8 ayJaponya’nın mesela çoğunluğu Ateist ülke maddi açıdan iyi olsada sosyolojik olarak berbat bir ülke
- 8 ay
Türkiye çok mu iyi sosyal çürüme var Müslüman diyip her türlü düzennazligi pisliği kötülüğü hırsızlığı yapıyor kağıttan ev yapıyor sözde Müslüman bu ülkedeki insanların japonya ahlaklı bir toplum insana değer veriyor inan canı önemli binaları sağlam yapıyor Türkiye deki müteahhitlerde malzemedem çalıyor biri ateist Müslüman
Soran8 ayEvet burası iyi değil ama onlarda mükemmel değil. He tabi burada yaşamaktansa Japonya’yı tercih ederim
- 8 ay
Çağla ben Japonyada 1 sene yaşadım. Dediklerin kısmen doğru ama bizimkilerden daha beter sosyolojileri var. Taciz tecavüz pedo vs olayları bizden daha çok oluyor. Bana soracak olursan, bunun herhangi bir dinle veya dinsizlikle alakası yok.
Soran8 ayÇünkü Blackpill doğru kadınlar sadece genetiği iyi olan erkeklere arzu duyar diğerlerini erkekten saymazlar
- 8 ay
Sosyolojiyi ve çalışma şartlarını saymazsak, Japonya her açıdan Türkiyeden daha iyi.
- 8 ay
Farklı soruları da cevaplaman lazım ki, xper artsın
- 8 ay
Peki, konuşmayı sevdiğin başka neler var?
- 8 ay
Anladım. En çok hangi Ateist yazarları okumayı seversin?
- 8 ay
Tamam tamam geliyorum
- 8 ay
Küsme lütfen
Evet inancım var Müslümanım. Sonuçta ölümlüyüz son durak Kara Toprak
Herkesin inancı kendine bu dünyada
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 1,6b cevap paylaştı.
8 ayTanrının varlığına ihtiyaç yok, tanrı olmadan da tanrının varlığı tartışılır
00 Yorumla Kültür & Sanat konusunda 314 cevap paylaştı. Herkesin tamamen aynı doğduğunu düşünsene, mümkün mü bu sence?
06 Yorumla- 8 ay
@Astostars öyle bir şey imkansız, hiç kimse eşit şartlarda doğmadı doğmayacak. Bunu yaratıcıya bağlıyor olman da hata, çünkü birbirini aşağılayan insanlar
- 8 ay
@Astostars bu düzen başta böyle kuruldu, bu dünyanın adil olmadığı şekilde. Ve yarın bu düzenin tamamen değiştiğini düşün. Herkesin adil olduğunu, insanlar birden güzel-yakışıklı oluyor, zenginleşiyor... Ama burada bi sorun var. Bu yaşanan şey bir mucize, yani yaratıcı kendi varlığını ortaya çıkarıp bunu yaptı. Bu mucizeden sonra yaratıcıya inanmamıza gerek kalmaz, bir yaratıcı olduğunu zaten bilmiş oluruz... Bu yüzden yaratıcı bu dünyaya doğrudan müdahale etmez, onu bilmemizi değil, inanmamızı ister
- 8 ay
@Astostars öyle bir dünyayı hayal edebiliyor musun sen? ikizler bile birbirinin aynısı hayatı yaşamıyor elbet farklılıklar, üstünlükler olacak
Gizli Üye(36-45)8 ayNe istiyordun? yiyip içip yan gelip yatıp hiç ölmemeyi mi ?
01 Yorumla
Soran8 ayDoğuştan birileri şanslı doğuyor. Şu anda birileri zaten bu dünyada cenneti ve cehennemi yaşıyor
8 ayBenim de yok. Hem de uzun zamandır
20 Yorumla
8 ayEşitlik adalet midir?
05 Yorumla
Soran8 ayEvet adalettir. Genetik olarak iyi biri kariyer veya ilişkiler konusunda zorluk çekmiyor
- 8 ay
İki çocuk düşünün. Biri altın kaşıkla doğmuş (zengin bir ailede, her şeye sahip maddi olarak), diğeri de fakir bir ailede doğmuş ama ailesi onu sevgiye boğmuş. Birinde sadece maddiyat var, diğerinde ise maneviyat. Ama ikisi de aynı yaşta. Hangisi öndedir ya da avantajlıdır?
Soran8 ayZengin olan her zaman öndedir tabi ki. Fakir olanda bir de tip ve boy yoksa kızlar tarafından tercih edilmeyecek daha da kötü bir hayat.
- 8 ay
Burada eşitlik yok ama adil dağılmamış mı özellikler? Doğal seçilim diye bir şey var biri zenginken diğeri fakir olmak zorunda. Aynı anda herkes zengin olamaz.
İncellere bir şey anlatmak imkansız 🤦♀️ Parayı bulsa da kafası değişmeyeceklerdensiniz sizin sorununuz bu değil, kafa yapınız. Hayat ikiye ayrılmıyor zenginlik ve fakirlik diye. Bunu anlamadığınız sürece işiniz zor.
Soran8 ayİncel olunmaz incel doğulur yani doğuştan birinin genetiği kötü ise onun hayatı mahvoluyor. Kadınlar tarafından tercih edilmeyen bir incel oluyor olay bu kadar basit. Foidlere bir şey anlatmak mümkün değil esas
Gizli Üye(18-24)8 ayVar ama keşke yüzüme tip verseydi vermemiş diye bazen isyan ediyorum
01 Yorumla
Soran8 ayYok olsaydı eğer acı çekmezdik
8 ayAllah'a inancım var, Elhamdülillah.
07 Yorumla
Soran8 ayBelki iyi bir hayata sahip olduğun içindir.
- 8 ay
Çokta iyi bir hayatım olmadı ama ben yinede şu an sağlıklı olup sana bunları yazdığım için şükrediyorum.
Soran8 ayİşte birileri bize sağlıksız insanları gösterip şükredin diiyorlar ama kendileri mallarından infak etmiyorlar. Kendileri lüks şatafat içinde yaşayıp bize siz şükredin diyorlar.
- 8 ay
@Bandaro dedi bilir kişi.
- 7 ay
@Bandaro İslamiyet sadece tesettürden ibaret değildir.
- Kültür & Sanat konusunda 329 cevap paylaştı.
8 ayOnun bana inancı yok
00 Yorumla
8 ayÖlümden sonrası hayat yok mu senin için?
05 Yorumla
Soran8 ayHayır yok
- 8 ay
Ölüler hiç mi oldu
Soran8 ayEvet zaten tanrı olsa senin inancına göre adil değil
Soran8 ayKesinlikle adil değil. Genetik olarak kötü bir insanın hayatı mahvoluyor
Gizli Üye(18-24)8 ayEvet inanıyorum
00 Yorumla
8 ayVar benim
05 Yorumla- 8 ay
Of eşit olacağını kim dedi ya manyak mısınız
Soran8 ayEşitlik yoksa benim hayatım kötü ise o zaman benim var olmamın anlamı ne
- 8 ay
O senin sorunun Allah’ın var olmadığı anlamasına gelmez bu
Soran8 ayBenim sorunum değil bana kimse sormadı nerde hangi ailede doğmak istiyorsun diye
- 8 ay
Of he he boş iş ya
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem