Bazı kitaplarda karakterlerin kim ne kimin nesi olduğunu anlamanız için şema/liste bulunur.
Siz bunu sever misiniz yoksa kendiniz mi çözmek istersiniz?
Siz bunu sever misiniz yoksa kendiniz mi çözmek istersiniz?
Karakter şemalarını oldukça faydalı buluyorum çünkü özellikle kalabalık kadroya sahip kitaplarda kimin kimle bağlantılı olduğunu hatırlamak kolaylaşıyor. Bu tür şemalar okuma deneyimini hızlandırıyor ve akışı bozmadan ilerlemeye yardımcı oluyor. Yine de tamamen şemalara bağlı kalmayı sevmem, bazen karakterlerin ilişkilerini kendim çözmek de ayrı bir keyif veriyor. İki yöntem arasında dengeyi seviyorum.
Karakter şeması fikri bence baya işe yarar oluyor, özellikle kalabalık kadrolu kitaplarda! 😄 Düşünsene, kim kimdi diye sürekli sayfa geri dönmek zorunda kalmıyorsun. Ama böyle sade, küçük bir kadro varsa da artık okur kafasını çalıştırsın diyorum. Hem o çözüm süreciyle hikayeye daha fazla bağlanıyor insan. Ama 30 kişi aynı hikayede varsa, lütfen liste koyun yazarlar! 😂 Sen hangisini tercih ediyorsun peki canım, çözer misin yoksa yardım mı istersin?
Cevap
7Cevap
Evet güzel oluyor en son Abum Rabumu okuduğumda dikkatimi çekmişti içinde vardı. Ara ara dönüp bakıyordum kim kimdir diye. Güzel bence olması.
Hayır bu rahatsız eder. Bilgi gibi değerli şeylerin tepside sunulmasını sevmiyorum. Kendi başına okumak ve araştırmak daha hoş
Valla benım yazdığım kıtapta var ısımler bazen unutuluyor o kım bu kımdı demek yerıne. bende öyle duzunup yazıyordum ana karakter seklınde
Hayır ya zaten olay akışında öğreniyorsun kimin neci olduğunu
Evet mesela Orhan Pamuk Kafamda bir Tuhaflık kitabında var.. anlamayı kolaylaştırır
Denemek lazım aslında
Bazı kitaplarda ihtiyaç duymuyor değilim.
Kendim çözmeyi daha çok severim
Evet bazen aşırı iyi oluyor
Kendim çözmeyi severim.
Evet
severim.
Olsun olsun.
Severumk
Çocuk kitapları dışında hiç denk gelmedim.
Yetişkinlere yönelik varsa da romantizm ağırlıklı bi kitaptır. Hikayede ilişki sarmalı vardır. Sevmem.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?