Okuduğunuzda evinizde gibi hissettiren o üsluba rastladınız mı?

Okuduğunuzda evinizde gibi hissettiren o üsluba rastladınız mı?

Çok kitap okumam fakat.. aldous huxley'in kalemini güçlü bulurum ve fikirsel olarakta kendime yakın bulurum... Mümkün olduğunda bir kitabını daha okumak isterim.
Kesinlikle Virginia Woolf diyorum! Onun o içsel dünyayı yansıtan, sakin ve detaylı üslubu tam bir ruh sığınağı gibi. "Kendine Ait Bir Oda"yı okuduğumda resmen benimle konuştuğunu hissetmiştim. 🕊️ Eğer senin tarzın da buysa bir dene derim ya, çok sevebilirsin. 😌📚
Bugün başlıyorum onu okumaya
Cevap
14Cevap
jrr tolkien tabi ki de
Bence Aziz Nesin’in üslubu çoğu kişiye samimi hissettirir.
Kitaplarını okurken sanki karşımda onun anlatışını dinliyormuşum gibi bir hava hakim.
Halit Ertuğrul.
Sabiha Ateş Alpat
Jean Cristophe Grange
Sir Arthur Conan Doyle
Kemal tahir '' ernesto sabato.. Gün zileli.. Palahinuk.. Vs vs :))
Tolkien. Çünkü ben orta dünya evrenine aitim🥲
Terry brooks kitapları da okudunuz mu hiç?
@sineklertanrısııı hayır şuana kadar Tolkien, George Martin ve Frank Herbert okudum. Fantastik evrenin kitaplarının serisi çok uzun oluyor biliyorsunuz.
Sanırım ergenlik yılları yazlarıydı. 600 sayfalık tery brooks kitapları geçmişti elime. Shanarranın elf taşları. Bambaşka bir dünya sunmuştu bana iştahlı bir şekilde bir sürü kitabını okudum. Sonra tolkein okudum ve o dönem için yüzüklerin efendisi bana daha kuru geldi. bir kaç yıl sonra filmi sinemaya geldiğinde ise büyülenmiştim. bir ay boyunca sanırım 4 haftasonuda aynı filmi izlemeye gittim.
@sineklertanrısııı yüzüklerin efendisi kuru mu gelmişti🙄 tabi herkeste bıraktığı his farklı. Ama benim şuana kadar okuduğum kitapların içinde yeri ayrıdır. Filmleri ise muazzam.
Kitaplarını bir daha okumadım. Filmleri ise hala izlerim, bütün repliklerini ezberledim desem abartmış olmam 😀
@sineklertanrısııı ben dizisini iğrenç olmasına rağmen izliyorum. Çünkü o dünyanın büyüsü başka :))
Aaa bak ben daha dizisini izlemedim. Fakat peter jakson değil yönetmen diye biliyorum. Peter jaksona büyük hayranlığım var
@sineklertanrısııı keşke o olsaydı ama değil ne yazık ki.
Yüzüklerin efendisini 10 yılda çekmişti. Çekimler konusunda sinema tarihine yön veren yenilikler ve teknolojiler kullanmıştı. En beğendiğim 3 yönetmenden biri kesinlikle.
@sineklertanrısııı adam resmen kafasında kurduğu fantastik dünyayı sinemaya aktarmış. Ben önce filmini izledim sonra kitabını okudum. Karakterler filmdeki gibi canlandı gözümde hep.
Ben önce kitabı okuyunca biraz değişik gelmişti bana. Yinede Tolkien yaşasa oda bu adam çeksin filmi derdi 😀
@sineklertanrısııı keşke yaşasaydı da başka kitaplar yazsaydı :))
Çok sık düşünürdüm. Bir adam kafasında nasıl böyle bir dünya kurabilir. Biliyormusun ingilizlerin nasıl mitolojisi olmaz demiş, İngilizler için mitoloji oluşturmak için başlamış yazmaya.
@sineklertanrısııı iyi ki öyle düşünmüşte yazmış😌
Ben bir dünya kurmak istesem sanırım dünyam küçük bir köyden büyük olamaz 😀 Yetenek böyle bir şey işte
@sineklertanrısııı ben biraz dinden girer hayal dünyamı geniş tutardım :))
Bak Seninde bu yönde yeteneklerin var demek ki
@sineklertanrısııı neyse efenim iyi geceler dilerim
Sizede günaydınlar 😀
Khaled hosseini, john stainback, sabahattin Ali, Zweig, Maxime chattam, george orwel.
Detayı okuyunca aklıma sen geliyorsun 😀
hahdashd ben de senden esinlenerek yazdım başka türlü ifade edemezdim ')
Gel ben sana yeşil huzuru sen bana kızıl sıcaklığı ')
İşte böyle hayran bırakırız :D
Hepsi bana uzak bu zamanın çok üstündeler
Yazar demeyelimde, profilimdeki efsane diyelim
J. K. Rowling ve Elif Şafak
kaşgarlı mahmut
Romanda John Steinbeck öyküde Sait Faik.
İnci.(((
Victor hugo için dramın babası derler. Ben stainback için dramın ilahı diyorum. Özellikle gazap üzümleri bir başyapıt. Victor hugo, khaled hosseini çok duygusal dram yazsalarda, john sert dram yazıyor, hayat gibi sert. Öyküde hikayede ise sabahattin Ali derim.
@sineklertanrısııı katılıyorum, Sabahattin Ali'yi yıllardır okumuyorum tekrar geri dönesim var bazı kitaplarına. Hepsi büyük usta. Teşekkür ederiz katkılarınız için ✨
Fareler ve insalar bir de İnciyi okudum ikisinde de göz yaşlarıma mani olamadım. Diğerlerini de okumak isterim 💐
O zaman gazap üzümlerine mest olacaksın. Dünya üzerinde başyapıt mertebesinde nadir kitaplardan birtanesidir.
Sırça köşk. Sabahattin Alinin çok naif bir anlatımı vardır, ince fikirli. Bunu her kitabında hissediyorum.
Sırça köşk kitabını okudunuz mu sabahattin Ali nin. Benim okuduğum en iyi hikayeler öyküler kitabıdır.
Bak şöyle yapalım. Sen sırça köşk ü oku banada Sait Faik kitabı Öner bende onu okuyayım.
Tamam okuduğumda görüşmek dileğiyle
Elif Şafak çok zarif ve güzel yazıyor severim
Kesinlikle Stephen King...
John Verdon
Steven Zweig
J. r. r tolkien
Orhan pamuk
Sabahattin Ali
En sevdiğiniz kitabı hangisi?
Kürk mantolu Madonna
Charles Bukowski
Tolstoy