Merhaba KScanlar nasılsınız? Bir çok milletin geçmiş dönemlerinde onurlu davranışları temsilen bir çok şey olmuştur. Japonya samuraylarla ünlü bir geçmişi olduğu için bir çok şeyi onurlu bir davranış olarak görmüşler harakiri zaten hemen hemen bir çok geçmiş dönemsel filmlerde ele alınan bir şey. Seppuku bir intihar mıydı dersek bana göre değil ölmeden başkasının öldürmesi bunu tam kılmıyor gibi.
Seppukuda kişi kendi karnına bıçak kılıç saplar en güvendiği kişiden kafasını kesmesini isterdi.
Kadınlar savaşta esir olmamak için tec.. Uğramamak için tek başına yaparlardı bunu. Meiji dönemin de yasaklanmasına rağmen Yasak olsada 2000 li yıllarda bunu deneyen olmuştu.
Ben aynadakiajan, İyi bir çocuk olursanız evinizde ki aynada beni görebilirsiniz. 🕵️ #aynadakiajan
Hangi ülkelerin dönemsel davranışlarını onurlu bulmuştursunuz bana göre Japonya seppuku?
Ülke olarak aklıma gelmedi ama olay olarak Malazgirt Romen Diyojen ve Alparslan arasındaki diyalog geldi. Diyojen bize esir düştüğünde baya korkuyor kim bilir bana ne muamele edecekler diye, işkence mi ederler, öldürürler mi vs kaygılarla doluydu. Alparslan ise "benim sana yapacağım muamele senin bana yapacağından daha iyidir" diyerek onu güzelce misafir etti merhametle yaklaştı. Çok onurlu bir yaklaşım bence. Çünkü intikam alma imkanın varken bir seçim olarak onurlu davranmak her yiğidin harcı değildir. Canım atalarımız iyi ki varlar 😌
Bir de soru detayını okuyunca geldi aklıma Moğol istilalarının olduğu dönemlerde savaşta köşeye kıstırılan kadınlarımızın çoğu maalesef tecavüze vs uğramamak için kendilerini nehire veya kuyuya atarak intihar etmişler. Çok zor ve üzücü bir durum. Savaşın detayları vs aklıma gelmedi ama bu kanımı dondurduğu için kalmış aklımda.
Benim aklıma ilk olarak Spartalıların disipline dayalı yaşam anlayışı gelir. Ölümü bile bir görev bilinciyle karşılamaları dikkat çekicidir. Aynı şekilde Vikinglerin Valhalla inancı da onurlu bir duruş taşır. Bu tür davranışlar kültürün inşa ettiği bir gurur biçimidir.
Kızılderililerin doğa sevgisi doğa uğruna ormanda kalmaktan vazgecmemeleri Hintlilerin renkli ve her binlerce cesitte dini kabule geçmeleri ayrışmadan yaşamaları Japonların bu kılıç saplama filan çok travmatik bir öğreti aslında
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
9 ay
Onurlu bir halk Japonlar Türklerle akraba
1
0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Hangi ülkelerin dönemsel davranışlarını onurlu bulmuştursunuz bana göre Japonya seppuku?