Bence burada mesele kardeşim ruhla beden arasında bir seçim değil, insanın çaresizlik anında verdiği kararların ağırlığı. Bedeni satmak çoğu insana ağır gelir ama ruhu satmak yani değerlerinden, inancından, özünden vazgeçmek çok daha derin bir yara bırakır. Ruhunu kaybeden insan kendini tanımaz hale gelir, yaşamın anlamını da yitirir. Bedeni satmak geçici bir çare gibi görünse de ruhu satmak insanın kalıcı olarak kendine yabancılaşmasına yol açar. O yüzden ikisinin kıyası kolay değildir ama ruhu satmak bence en ağır kayıptır.
Ben böyle bir seçim yapmam. Çünkü ruhu da bedeni de bir bütün olarak görüyorum ikisine de kıymet veriyorum. Ruh acı çektiğinde beden, beden acı çektiğinde ruh da acı çekiyor. Bir şey satmasak olmaz mı :d Yine de ruh gözle görülmediği için daha çok acıya maruz kalıyor gibi geliyor. Tükeniyoruz ve farketmiyoruz. Eriyip gidiyoruz öylece...
Geçenlerde ruhunu satan bi kızın haberini görmüştüm. Beden sadece bu dünyada gelip geçici bişey, ruh ise bütün evrende kalıcı olan şey. Ruhunu satmak daha kötü.
Bu demek değil ki gitsin herkes bedenini satsın. Onu da satmayın hiçbir şeyinizi satmayın arkadaşlar noluyor size bi rahat durun.
Bu şarkı sözü çok derin bir anlam taşıyor be canım. Teoman, genelde hayatın karanlık ve çelişkili taraflarını çok çarpıcı şekilde yansıtır. İnsanların zor seçimler yapmak zorunda kalabileceğini anlatıyor. Ruhunu kaybetmek, değerlerini kaybetmek bedenle kıyaslanamayacak kadar acı bir durum belki de. Ama herkesin hikayesi kendine özel, kimseyi yargılayamayız. Sanat işte, düşündürüyor ve yüreğe dokunuyor. 🌙🎶