Ben şok jdjdj hatta kadinlar damarlar belirgin olsun diye maviye boyarlarmiş ellerini ve yüzlerini

Ben şok jdjdj hatta kadinlar damarlar belirgin olsun diye maviye boyarlarmiş ellerini ve yüzlerini

Onun nedeni şu; alt tabaka insanlar feodal toplum altında sürekli tarlada bağda bahçede güneşin altında çalışır, ciltleri kararır ve elleri nasır tutar. Ancak soylu ve aristokrat kişiler ağır işlerde çalışmadıkları için kollarında damarları gözükebiliyor tenleri açık çünkü. Her gün güneş altında kalmıyorlar. Bu yüzden onlara fakir ırgatlar mavi kanlılar demiş.
Günümüzde de öyle aslında bakımlı el ilgi çekiyor beyaz ve ince uzun parmaklar... Çalışan eller ise genelde tırnak kısa kalın eller tabaka oluşmuş gibi ama tabiki de o dönemdeki gibi bunu takıntı haline getirmiyoruz bazılarımiz
Aklıma Neutrogena'nın Norveçli balıkçıların elleri için kullandığı krem reklamı geldi. Evet bakımsız ve nasırlı eller hep alt tabaka ve proleter sınıfa ait olmanın bir nişanesi olarak görülür. Benim dayımlarım işçidir, onların elleri de böyledir. Bir de Grup Yorum'un 1 Mayıs İşçi Bayramı marşı vardır, tam da buna binaen "Halkların nasırlı yumruğu, balyoz gibi patlıyor." der.
Yani genelde erkek elleri kaba oluyor ama yine de zorlu şartlar altında çalışanların elleri kadar kaba değil kadınlarda da belirgin bu durum ben ilk önce erkek kadın fark etmeksizin herkesin eline bakıyorum nxnxj yorum yok ama sadece dikkatimi çekiyor bakıyorum öylece
Bende el pek dikkatimi çekmez. Benim elim ise kocaman, fırıncı küreği gibi. Aslında sağlam basketçi olurdum. Plastik eldivenler bile elime olmuyor, takmaya çalışırken yırtılıyor. :D
Benim de dikkatimi çekmezdi biri ellerin ne kadar kibar bebek gibi diyince ondan sonra takıntı haline geldi jxjx herkesin ilk eline bakıyorum 😩
Doğrudur. :)
El muhabbeti çok uzadı jxjx böyle saçma sapan şeyler de zamanımızi aldı ironik 😁
Neredeyse el üzerine akademik bir makale yazdık. :D
Öyle oldu nxjx
Bu bilgiyi ilk duyduğunda "Aa gerçekten mi?" dedirtiyor insana, değil mi? Rönesans döneminde solgun cilt, çalışmayan yani asil biri olduğunu gösteriyordu. Şimdi biz bronzlaşmak için güneşin altında kavruluyoruz, çünkü sağlıklı ve enerjik bir görünüm modada. Kısacası devir değişti, standartlar da değişti. Ama itiraf edelim, o dönemki mavi boyama durumu tam bir "aşırıya kaçış" olmuş. 😂
Cevap
3Cevap
Evet ben de duymuştum. Spartacus
penıs buyukse fakir
küçükse asil
Degil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?