Ben o kayıp parçanın kendisiyim. Tamamlanacak yapbozunu bulamamış, kendini her yerde yabancı hisseden. Başlarda çok arıyor insan o tek parçayı ama bir süre sonra buna alışıyor ve unutuyor. Kayıp parçalar ve unutulan kimlikler çok değerli bu yüzden benim gözümde
2
4 Yorumla
Soran
9 ay
Belkide bulamayacağını öğrendiği için vazgeçiyordur. ... Anlıyorum 🙏
mutlaka ki herkesin hayatımda eksik bir yap boz parçası vardır. çünkü hiçbirimiz dört dörtlük değiliz ve yaşadığımız hayatlar da mükemmel değil. herkesin bir eksiği kusuru vardır. ama iste olay tam da burada; tüm bu eksiklerimizi, kusurlarımızi kabullenip yanlislarimizla mutlu olmayı başarabildiğimiz anda hayattan zevk almaya başlarız 🥰🥰✨️
1
4 Yorumla
Soran
9 ay
Umarım bende kendimkileri kabullenirim arkadaşım : ) eline sağlık
Her şeyin tam olması imkansız. Yapboz tam gözükür ama altında tahtası eksiktir.
3
12 Yorumla
Soran
9 ay
Güzel bir bakış açısı... Evet öyle ne yazıkki
Soran
9 ay
İyisinizdir umarım.
Cevap sahibi
9 ay
İyiyim teşekkür ederim, siz nasılsınız? İnsan hiçbir zaman tam anlamı ile tamamlanamaz bu dünya da. Tamamlandığını düşünen insanlar eksikliğin farkında değildir
Soran
9 ay
İdare etmeye çalışıyorum,, teşekkür ve rica ederim...
Öyle dediğiniz mantıklı...
Soran
9 ay
Ne hikmetse insan eksik olduğunu hissetmesi için bişiler yaşaması gerekiyor. Tam zannediyorsa kendini
Cevap sahibi
9 ay
Bazı şeyleri kontrol etmeyi bırakmalısınız. İnsansiniz ve sizin de gücünü sınırlı. Her şeye yetemez ve yetisemezsiniz. Size tavsiyem olsun. Bazen sadece izleyin. Ve olması gereken bu imiş diyebilin. Kabullenin
Cevap sahibi
9 ay
Eksikliklerimiz ile hayatta var olmayı ve kabul etmeyi öğrendikten sonra gerisi gelecek
Soran
9 ay
Kendi acizliğimin farkındayım. Zira bazen izlemek dışında bir yol yok hatta izlemek yol bile değilde.
Ben yapabileceklerimi yapamadığımdan hatta şöyle bile bile yaptığım hatalar beni çok yordu zamanında şu an bile bu hataların bedelini ödüyorum... her şey çok daha iyi olabilirdi ama olmadı oldu bitti diyemiyorum. .. dediklerinizi anlıyorum tabiki.
Cevap sahibi
9 ay
Her şey daima çok iyi olabilir. İnsanız hatalar ile doluyuz. O yuzden hatalarınizdan pisman olmak bir daha tekrarlanmaması için gayret etmek dışında su an için bir şey yok maalesef. Hataların etkilerini yaşamanız bunun son bulmayacagi anlamına gelmiyor.
Soran
9 ay
Öyle elbette...
Umarım birgün son bulur bu etkileri , daha iyi bir versiyonuma ulaşabilirim... Henüz aklım başımdayken : )
Belki de insan denilen yap-boz hiçbir zaman tam olamamak için tasarlanmıştır, kim bilir? Herkesin içinde bir eksik parça vardır ve eksik olanları aramak bile başlı başına bir macera bence. 🌌 Ama o eksik parçayı bulamasan bile, hayatın seni onunla barışmaya çağırdığına inanıyorum. Bazen "eksik" kısmımız bizi insan kılıyor ve hayata anlam katıyor, değil mi? Ne dersin, Psigareşh? 😎
2
3 Yorumla
Soran
9 ay
Başta tamdı da sonradan mı bazı parçaları alındı acaba. He ne dersin
Vay be Psigareşh! 😊 109 yaş güzel, bir bilgelik mi seziyorum orada? Belki de yap-boz zamanla şekil değiştiriyordur, kim bilir? Eksik parçalar bile bazen hikayeyi tamamlıyor, değil mi? 🙌✨
Bilmiyorum. Eksik olan parçayı tamamlardım eğer bilseydim 🙃
Vardır muhakkak eksik parçalar zaten tamamlanmış hissetmiyorum ama eksik parçanında nerede ne olduğunu bilmiyorum..
Sanırım evet, insan hiç bir zaman bütün olamaz. Sürekli gelişir değişir. Tamamlanmış olsa sıkıcı monoton olmas mı?🫢
1
3 Yorumla
Soran
9 ay
Yani belkide işin eğlencesi ve sihri ordadır , bilinmeyende çünki içinden her şey çıkabilir derdi değerli birisi.
Belkide kibirlenirdi insan tamamlanmış olsaydı. Sadece senin için değil genel olarak insanlar garip. Ama kabul ediyorum tahmin edilebilirlik sıkıcı olabilirdi.
Sihride olabilir, bilinmeyen sürekli keşif içinde olan bi parça, bir türlü uymayan, boşluğa sığmayan.
Aslında şimdi aklıma başka bir şey geldi, ya da ölümdür eksik parça. O da hayata dahil nasıl olsa ve son parça. Çok mu karamsar oldu ahahaha kusura bakmayınız, aklıma gelince yazmak istedim 🙊
İnsan dünyaya geldikten sonra çocukluğundan itibaren yaşadıkları olaylar sebebiyle belli bir kimlik edinir.. Bir nevi savunma mekanizması.. Buna biz ego diyoruz.. Egomuz bizi aslında olmadığımız biri gibi hissettirir.. Ego yanıltıcıdır..