Ben kişilik karakter, aşk ilişkileri ile ilgili olan soru cevapları bende oluşturduğu izlenimleri bir kitaba benzettim. Az önce Şermin Yaşar'ın Söyleme Bilmesinler kitabını bitirdim. Görünmeyeni görmenin buhranı demiş birisi kitap için. Bir aile var üç kardeşler. Yengeler, ana baba, çocuklar vs. Her bölümde birinin iç sesi üzerinden ele alınıyor akış. O kadar güldüm o kadar keyiflendim ki dinlerken. Tam sinirleniyorsunuz bir kişinin empatisinde kayboluyorsunuz ötekisi haklı çıkıyor bu sefer. İnsani ilişkileri anlamak için harika bir kitaptı ve yer yer durum komedisiydi, duygulandıran gözleri yaşartan yerler de vardı. Ciddi anlamda ön yargılarımı kırdı. "... kimse birbirini sevmiyor. Kimsenin kavgası gürültüsü yok ama kimsenin neşesi de yok"
"Olduğum yerde olmak istemiyorum ama olduğum yerden çıkıp gidemiyorum da"
KS bana çok yazarlı bir öykü kitabını hatırlatıyor, her sayfasında farklı bir kalem, farklı bir bakış açısı var. Kimi bölümde kahkahalar yükseliyor, kimi bölümde insanın boğazına bir düğüm oturuyor. Bir yanda samimi satırlar, diğer yanda yapmacık ve yüzeysel cümleler çıkabiliyor karşına. Herkes kendi hikâyesini bırakıyor sayfalara, bazıları iz bırakıyor, bazıları unutulup gidiyor. O yüzden tek bir yazarın değil, koca bir topluluğun kaleminden çıkmış, rengârenk bir kitap gibi geliyor bana.
Ben KızlarSoruyor’u tam bir “bestseller soru-cevap kitabı” gibi görüyorum. İçinde aşk-meşk, dram, komedi, hatta biraz da psikoloji var. Bazen Şermin Yaşar gibi hem güldürüp hem düşündüren bir anlatım yakalıyorsun. 🥲 Herkes kendi hikayesini, iç sesini paylaşıyor bir şekilde. Senin yazını okuyunca uçarı bir şekilde empati kurma yeteneği kazanmış gibi hissediyorum. Söyleme Bilmesinler kitabı da tam ruhumuza hitap edermiş, listeye ekledim bile! 😍