Dönüşüm, sefiller, suç ve ceza... Gregor samsa sanki benim... Birde alakasız ama ben bazı romanlarda yabancı isimlerden bı halt anlamıyorum yaa iki saat onları okiycam diye bı sayfa ilerleyemiyorum hele Rus romanlarinda dobloski mobloski e... i😂
Bugüne kadar en etkilendiğiniz üc kitap ismi söyler misiniz?
Ivan Gonçarov - Oblomov, bence keyifli (okurken baygınlık geçiren de var), evden çıkmayan miskin bir herifin hikayesi, uç sedanter tip
Hanry Cheriere - Kelebek, gerçek yaşam öyküsü, hapisten kaçış, altın kitaplar çevirisi iyiydi, lezzetlidir
Alacakaranlık Serisi - Çerezlik, akıcı
Dostoyevski - Ölü evinden Anılar - Herkes okumalı net.
Tolstoy - Anna Karanina, aşka ve ucuzluğa doyarsınız. Keyiflidir.
Charles Dickens - İki Şehrin Hikayesi - İlk okuduğum romandır
Stephan Zweig - Olağanüstü Bir Gece - Öyle bir iki sayfa okuyum diye oturup öğle paydosumu p.. ç ettirendir. Tek solukta bitirilebilir.
Adam Fawer - Empati, Çerezlik, elinden bırakamazsın
Victor Hügo - Sefiller, söylemeye gerek bile yok aslında
Emile Zola - ... , her kitabı beni cidden alıp götüren en sevdiğim yazardır. İnanılmaz bir şekilde hikaye seni içine çeker. Detayları, akıcılığı, heyecanı muazzamdır.
Pearl S. Buck - Ana , çinli bir köylü kadınının hayatını anlatır. Bir kadının ve bir annenin en filtresiz halini anlatır. Bayıldım gerçekten çok iyi kitap.
Arthur C. Doyle - Sherlock Holmes Serisi polisiye sevsen de sevmesen de keyiflidir
Jules Verne - Denizler Altında Yirmi Bin Fersah, Seksen Günde Devri Alem, Dünyanın Merkezine Yolculuk, Aya Yolculuk... Bu adam bir efsanedir. Ne hayal ettiyse gerçek olmuştur. Bence bir kâhin :D
Ne demek rica ederim. Hayvan çiftliği iyidir. Toplumsal sınıfları hayvanlar temsil eder. Tavuklar ve koyunlar aptal, alınıp satılan, yumurtaları (çocukları) paraya çevrilen kitle. Taban halk. Atlar ve eşşekler ağır işlere koşmaktan çekinmeyen, gücüne kuvvetine güvenen, kahraman diye şişirilen ama kullanılan, keriz kesim. Filan. Sonu çok güzeldi. Hayvanlar bir insanlara bir domuzlara bakıyor ama birbirlerinden ayırdedemiyorlardı :)
Evet. Domuzlar siyasetçiler oluyor. Önce halkı kışkırtıp yönetimi devirdiler. Daha iyi bir hayat vaadettiler. Sonra bir korku odağı yarattılar. Önceki gibi mi olmak istiyorsunuz? dediler filan. Bunlar gerçek hayatta da böyle. Sonuca baktığında hayvanlar eskisinden daha çok çalışıyor, daha açlar ama ideolojik olarak daha mutlular :) Çok güzel mesajlar vardır. Anlayanın gözünü açar.
Franz Kafka - Dönüşüm Platon - Devlet Platon - Yasalar Lev Tolstoy - Anna Karenina Platon - Sokrates'in Savunması Jack London - Martin Eden Fuzuli - Leyla ve Mecnun Ahmet Şerif İzgören - Avucundaki Kelebek Doğan Cüceloğlu - Mış Gibi Yetişkinler Doğan Cüceloğlu - İçimizdeki Çocuk
Gregor samsa olman için daha 40 fırın ekmek yemen lazım. Evlenirsin barklanırsın çoluk çocuğu evlendirirsin evde tek başına kalırsın çoluk çocuk ölsede kurtulsak olarak baktığında gregor olursun
Son derece yanlış bir bakış açısı. Bazen 30 yaşına gelmiş bir yetişkin 15 yaşında bir cocuktan daha geri kafalidir ve o 15 yaşındaki çocuğun hayatındaki kaoslar 30 yasindaki birinden çok daha fazladır... yaşanmısliklarin yaşla ilgisi yok. su an Filistin'de bombalar altında kalmış her gün savaşa zulme maruz kalmış bir çocukla ülkesinde yaratlikla can sağlığıyla yaşayan 20 yaşında bir birey bir olamaz
Tamda mesele bu. Ben hep bunu yaşarim ailenin en büyük çocuğuyum.23 yılıma çok sorumluluk sigdirdim mecburen... ama yaptıklarım gibi değerim yok ve tek bir gün bazı sorumluluklarimi ihmal edince hayırsız ve tembel bir evlat oluyorum
Ya sen güzelsin ondan. Bende senin kadar güzel olsam kimsenin suratına bakmam. Ayrıca sen köpek gibi hoşlanamazsın. Senin yapacağın benzetme nazımın pirayeyi sevdiği gibi olabilir. Ay'ın dünyanın etrafında dönmesi gibi olabilir hani etrafında dolanır ama yaklaşamaz
Şaka bir yana, Gregor Samsa’nın haline üzülmeyen kaldı mı ya? 😅 Benim liste de dolu dolu:
1. Uğultulu Tepeler: O kasvetli atmosfer hala içimde yağmur bırakır. 2. Martı Jonathan Livingston: O özgürlük aşkını hissetmek inanılmazdı. 3. Kürk Mantolu Madonna: Sabahattin Ali bir efsane.
Bu arada seni çok iyi anlıyorum, Rus romanlarında isimleri takip etmek puzzle çözmek gibi! 😊
İçimizdeki şeytani okurken ordaki çocuğa çok sinirlenmistim beyni ve iradesi yok gibi kim nereye çekerse oraya gidiyordu kızda sonunda ona gerçekten değer verene gitti
Ya kürk mantolu Madonna’daki kadın hakkında neler düşünüyordu sonunda öldüğünü öğrendi ve çocuğunu gördü insan düşüncelerinin ne kadar ileri gidebileceğini güvensizliğini anlatıyor bu kitaplar bize bence
Ah serenad ne güzeldi o kitabı taa ortaokulda okumuştum ama hala konusu ve içeriğini net hatırlıyorum. O kadar kitap okudum ki hepsini birbirine karıştırıyorum ama bunu garip şekilde hiç unutmadım. bu kitabı ortaokulda fen hocamdan araklamistim dahada vermemistim sonra kadın depremde vefat etmiş ogrendim
Haha evet zamanında hepsini okudum şöyleki bı ara kendime bı liste yaptım işte başlık attım Haziran'da okuduklarım diye hedef koydum ve her ay düzenli sekiz kitap bitirdim bu bazen 5-6 ya düşüyordu işte o dönem ne okuduysam okudum. bu arada en çok dünya klasikleri ne yer verdim
Kucuk ama samimiyeti fazla yüzde yüz etkili. mesela ben bir kedi sevmemiş bir hayvana merhameti olmayan bir zengin olmayı istemem ya da parası olduğu halde giyinmeyi bilmemek zamanını iyi degerlendirememek