Bugüne kadar kendimi benzettiğim olmadı sonra ki kitaplarda olur mu bilmiyorum göreceğiz 🙂↔️📚 size benzeyen bir kitap karakteri var mı buldunuz mu? Haydi yorumlara gelin 👀

Bugüne kadar kendimi benzettiğim olmadı sonra ki kitaplarda olur mu bilmiyorum göreceğiz 🙂↔️📚 size benzeyen bir kitap karakteri var mı buldunuz mu? Haydi yorumlara gelin 👀

Çanlar Kimin İçin Çalıyor - Robert Jordan...
Ve Milana Kovalsky / Anuvex.
Milana sıradışı bir insandır. Bir ailesi vardır ama aile içi çatışmalar onu yalnızlığa sürükler. Milana, zaman içinde kendini tanır ve keşfeder. Bir insandan fazlası olduğunu öğrenir. Aslında Anuvex adında, kadim bir şeytandır. Efendisi Balhemod ile tanışır... Balhemod onu hizmetkar olarak değil, bir dost olarak kabul eder. Anuvex zamanla güçlerini kazanır ve geliştirir. Balhemod bu gücü nasıl kullanacağına karışmaz. Anuvex yani Milana ise, bu gücü insanlık adına kullanmaya başlar. Amansız bir mücadeleye girişir. Bu mücadele de çok fazla zorluk yaşar ve psikolojik çatışmalar arasında kalır. Şeytanlığın kötülükle iyilik arasında gidip geldiği bir hikayedir efem.
Charles Dexter Ward diye bir adam. Hikayesini özet geçeyim.
HP Lovecraft'ın "Charles Dexter Ward vakası" adlı hikayesinde geçiyor. Bu kişi bir tımarhanede yatıyor ama doktorların tuhafına giden şey psikolojik anlamdaki kayıtsızlığının yanı sıra metabolizması aşırı yavaş. Mesela dakikada 4 kere nefes alıyor, kalbi aşırı yavaş atıyor ama yine de dinç. Sonra birgün bu adam ortadan kayboluyor. Kaybolduğu saatler de öğlen saatleri. Kimse odadan çıktığını görmüyor, zaten güvenlik de yüksek seviye. Camdan atlayamaz, atlasa bile ayak izleri çıkar çünkü zemin yumuşak toprak. Adamı gören ve duyan olmuyor.
Sonra dedektiflere kayıp ihbarında bulunuyorlar. Dedektif peşine düşüyor ve iyice araştırıyor. Bu adamın geçmişini sorguladıklarında çok başarılı bir akademisyen olacakken üniversiteyi bırakıp yasaklı bilgilere erişmeyi başarıyor. Sonra bir malikhaneye gidiyorlar. Bir tabloda adamın resmi var. O adamın resmi olduğunu zannederlerken Salem Cadı Mahkemeleri'nden kaçan çok uzaktan bir akrabasının resmi olduğunu öğreniyorlar. Yani mahkemelerden kaçan adamla kaybolan adamın tipi (doğum lekesine kadar) aynı. Adam bilgi için her şeyden vazgeçiyor ve büyü yapıyor. Birgün okumak istersen hikayenin sonunu yazmıyorum, ters köşe yapıyor çünkü.
Halide Edip Adıvar-Sinekli Bakkal kitabı, Sultan 2. Abdülhamid'in Zabit Müdürü Selim Paşa

Asi Çakıltaşı kitabının baş kahramanı Merve Karakuyu bana benziyor.
Huyu, suyu, rengi ne varsa hepsi aynı gibi. Sanki Merve'yle kardeşlik bağımız var hissine kapılıyorum. Kitabı okudukça kendimi onun yerine koyup acısını yüreğimde hissediyorum.
Sanırım benim bu hayatta en çok benzettiğim karakter, Matilda gibi bir şey olurdu. Kitaplara olan aşkı, dünyayı kendi penceresinden görme şekli tam bana göre! 📚✨ Ama bazen de Alice (Alice Harikalar Diyarında) gibi maceraperest hissettiğim oluyor. Zamanla sen de kendine benzeyen bir karakter bulacaksın, eminim. 🌟 Senin içinde biraz da tatlı bir Elizabeth Bennet havası var gibi! 😍
Cevap
7Cevap
Gece Yolundaki Lexi karakteri olabilir, ilk zamanki çekingen hallerinden sıyrılıp sonra aşkı için her şeyi göze alan cesur bi kadın profili vardı😅
Özellikle bu bana benziyor demedim ama karakterin düşüncelerinin ince ince işlendiği ve karakterin ruh haline nüfuz edebildiğim kitapları çok seviyorum 🌸
Cesur ve kahraman bir kitap karakteri aklıma gelmedi. Varsa ona benziyorum demektir 😊⚔️
Uğruna şiir yazılan kadın❤
Kitabın ismi after dark ama karakterin ismini unuttum ama yaptiklarini hatirliyorum asgsgsbabha
Alacakaranlık kitabı Bella Swan
Rodion Romanoviç Raskolnikov
Aylak Adam -B
Kürk mantolu Madonna
Dünyanın sonu
Roquentin, Knulp
Jane Eyre
Rapunzel
David Caine'in yıkıklığı biraz benziyor.
Raskolnikov
Joker
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?