Ben düşünmedim herhalde kendime verirdim 🤔📚 siz baş karakteri başkasına mı kendinize mı verirsiniz? Haydi yorumlara gelin 👀

Ben düşünmedim herhalde kendime verirdim 🤔📚 siz baş karakteri başkasına mı kendinize mı verirsiniz? Haydi yorumlara gelin 👀

Ben olurdum ama sadece bazı kişilik özelliklerimi ele aldığım bir yabancı gibi yazardım. Mesela merhamet duygusunu almazdım onun yerine içimde pasif halde varolan vahşeti canlandırma fırsatı bulup bunu değerlendirmiş bir katil olabilirdim. Bir katili kendi özelliklerimden yaratırdım kitapta bu da realist fantastik kendine has bir tür olurdu benim için sndndnwk
Karakteri gerçek bir insandan yaratmazdım, yaratmadım. Hayali bir karakter yarattım ve geçmişini hazırladım. Bu erkek veya kadın kimdir, ne yaşamıştır, nasıl bir insandır, nasıl bir kişiliğe sahiptir, motivasyonu nedir? Bu sorulara cevaplar arar, karakterlerimi oluşturup, şekillendiririm. Yaşadığı durumları veya kişilik özelliklerini, gözlemlediğim birçok insandan topladım ve yarattığım karaktere entegre ettim.
Bence birini model olarak almak güzel değil. Bir karakter yaratacaksın, okuyan ''Bu insan gerçekten var. Acaba kim?'' diyerek sorgulayabilecek. Muamma kalacak ki, okuyan sorgulasın, merak etsin, hatta o karakteri yaşantısında bulmaya çalışsın.
Baş karakter olacak kadar çok şerefsiz tanıdım. Onlardan birini seçerdim. Neden iyileri seçmiyorum çünkü inanılmaz hareketleri, inanılmaz yüzsüzlükleri hep şerefsiz ve adi insanlar yapıyor. Ve onların hareketleri okunuyor ne yazıkki. İyilikler, güzellikler çok dikkat çekici değil.
Kesinlikle kendim olurdu! Çünkü kimse benim hayatımın kaosunu ve macerasını benden iyi yazamaz. 😄 Ama belki araya çok eğlenceli, çılgın bir yan karakter eklerdim, hani hep şey deriz ya, "Bu arkadaş olsa film gibi hayatı olurdu" işte öyle biri! Kitap hem drama hem komedi dolu olurdu, tam benlik! 📚✨ Peki senin baş karakterin kendin mi viloş? ❤️
Cevap
11Cevap
ben olurum
Ben olmazdım ama baş karakterime birazcık özelliklerimi verirdim 🙈😅
Teşekkür ederim 🤭🌷
💗💐
Kendime veririm. Yoruma çok açık bir karakter olurdu. Ne siyah ne beyaz gri bir karakter olurdu.
Yok ben tanrısal bakıs acısıyla yazar, tanrıcası olurdum kitabın
Ben olurdum muhtemelen. Bir baş karakter olmaya hak kazanacak kadar çok olay geçti başımdan.
Karolin fişekçi nin kitabının konusu gibi.
itaatkar. Ben köle rolü, ve de efendi rolü- karolin :)
Cabbar Kadirova adı bile hazır
Yazıyorum zaten. Kendisi histolog
Doku bilimci
Eski sevgilim ve ben🙄
Kimse baş karakter olmazdı galiba, değişik bir şekilde yazardım
Kendi hayatımı yazsam roman olur bence ya inişli çıkışlı falan:)
Başkası ama o fiksyonel karakteride benim zihnim yaratıyor yani benim bir parçam bence
Kurgusal biri olurdu kafamdaki
Karaktersiz yazamaz miyim
Net babam olur... Ne ararsan var.. :))
Kesinlikle bir kadın olurdu genç bir kadın
Zihnimde oluşturduğum karakter olması daha iyi
Tabiki de benim karakter 😂
Tabisi ben
Kendim olurdum
Kendim olurdum
Bir kadın...
Ben olurdum
Ben olurdum.