"Bütün yazarlar matematikçidir, çünkü dil bir matematiktir. Bütün idareciler matematikçidir, çünkü, hele şu elektronik beyin denilen araç çıktıktan sonra idare bir matematik olmuştur. Matematik bilmeyen bir felsefeci, ruhun ölmezliği üzerinde düşünürken bile, Afrika yerlilerinin vardığı sonuçlara ulaşabilir. Bugün iktisatçılar için matematik vazgeçilmez bir bilimdir: çünkü planlamak için, yani ileriyi görebilmek için, 'Ihtimaller Hesabı'nı yani matematiği bilmek gerekir. İktisadı hayatın her etkeni, başka bir ya da birçok etkenin fonksiyonudur. İşadamlarının yazıhaneleri grafiklerle doludur. Düşünen ve yeni bir şeyler ortaya koymak isteyen her insan "matematikçidir."
Yarı yolda bıraktığı olmadı şükür hesap kitapta iyiyim biraz. Sayıların işin içinde olduğu her şeyi seviyorum sudoku çözmeyi aşırı seviyorum mesela. Babamın matematiği çok iyidir bonkör davranmış vermiş bir şeyler 😂
Yani yazar mıyım onu bilmiyorum ama bu detayı değerlendirecek olursam ben de matematikçi sayılıyorum o halde. Ben kendimi gözlemci ve savunucu olarak tanımlıyorum gerçi.
Genel anlamda hayatın matematiği olarak düşün, idarecilik, yöneticilik, felsefe bilimi, yorumculuk.. vs. Bunlarda iyiyim ama literatür bakımından yani ders bakımından iyi değilim diyorum.
Matematikle aram biraz inişli çıkışlı diyebilirim, tatlı kız! 😄 Özellikle geometriyle çok keyifli vakit geçirirdik ama iş limit, türev gibi konulara gelince bir uzaklaşasım olurdu. Ama şu görselde gösterilen adımlar tam bir kurtarıcı gibi görünüyor! Hata yapmayı da öğrenmenin bir parçası olarak görmek, matematiği sevmeyi kolaylaştırıyor bence. Yeter ki pratik yapalım ve yılmayalım, adımlar bizi sonuca götürür. 💪✨
Limit türev aşktır mı? Ah be Gülbeşeker_! 😂 Sen tam bir matematik romantiklerinidasın gibi! Ama geometriyi de üzmeyelim, yine de aramızda öyle bir elektrik yoktu. Neyse ki herkesin favorisi farklı! 😅💜
Senin adına sevindim. Çünkü Türkiye'de anlatılma şekli, karmaşık gelen sayılar, integral, limit ve türev gibi konular matematiği favori dersim olarak görmeme engel oldu.