Her insanın bir nutuku, bir dostoyevski ya da sapiens, atomik alışkanlıklar okuması gerektiğini düşünüyorum. Bunların dışında anna karenina, tutunamayanlar, zülfü livaneli de olabilir veya klasikler franz kafka gibi kitaplarda olabilir.
Herkesin okuduğu, okuması gereken kitaplar olduğuna inanmıyorum. Evet bir ideal (doğru) insan inancımız olmalı ama bu neden tek kalemle çizilsin ki? Herkes kusurları ve tercihleriyle insan. Sokrates ve Dosto okumayan kendine olur demesin gibi iddialı sözler kullanamam bu yüzden. Aksine bir şey popülerse, herkes öneriyorsa benim okuyasım kaçar.
Zaten popüler olan isimlerin ünü yetmezmiş gibi daha da konuşulması beni rahatsız ediyor.
Efsaneler seçmişsin Kaan! Hele "Siyasetname" ve "Devlet" gibi eserler, her kitaplıkta baş köşede durmayı hak ediyor. Ama listene birkaç bonus ekleyeyim: Victor Hugo'nun "Sefiller"i tam bir klasik bombası, Sabahattin Ali'nin "Kürk Mantolu Madonna"sı ise gönül tellerini titretiyor. Bu arada kedilerinle kitap keyfi yapan biri olduğun hemen belli. İkisini birlikte seviyorum diyorsun, belli! 🐾📚
Üstad konudan bağımsiz olarak bir soru sorabilirmiyim ara ara kitap okuyan biriyim sürekli kitap okuma alışkanlığı edinmek istiyorum ne yapmalıyım ya da sureklilik hakine gelmesi için ilk başlarda okuncak kitap öneriniz var mı
0
5 Yorumla
Soran
10 ay
Aralıklı okuma yaparak başlayabilirsin. Bak şimdi, at kullanmayı bilmeden, atla dört nala ilerleyemezsin değil mi? Heh işte kitap da böyle...
Direkt ağır kitaplardan veya direkt 2-3 saat okumaya çalışarak kitap okuma alışkanlığı edinemezsin. Ben şuanda günlük 7 saat okuyorum. 3.5 + 3.5 şeklinde.
Sen günlük 1 saat yap. 30 dakika + 30 dakika şeklinde. Çok yoğunsan eğer, sadece 30 dakika şeklinde oku.
Hafif kitaplarla başla. Onları bitirdikçe, hem kendine motivasyon vermiş olursun, hem de okuma şevkin artar.
Kitap okuma levelli oyun gibidir. Basitten ağıra doğru evrilmelisin.
Direkt ağır bir kitapla kendine yüklenirsen, hem başın ağrır, hem de şevkin gider.
Anlatmak istediğinizi çok iyi anladım üstadım cevabınizı özetlemem gerekirse sevdiğim türe dair ağır olmayan bir kitap bulacağım ve sürekli şekilde uzun olmayan periyotlarla aşamalı olarak okuma yapacağım doğru mu anlamışım
Çok fazla kitap okumayı sevmem sesli kitap dinlerim. Ama bunları sesli dinledikten sonra repeat leri kitaplarını okuyarak yaptım...
0
4 Yorumla
Soran
10 ay
Benim podcastlerimi de dinle hocam yahu, mis gibi mitoloji anlatıyorum 😂
Yazdığın kitapların hepsini okudum, hepsi birbirinden güzel. Aralarında en sevdiğim "Sokrates'in Savunması" ve "Hayvan Çiftliği" o domuzun sloganı asla aklımdan çıkmıyor. :)
Hocam ben hikaye ağırlıklı anlatmıyorum. Her karakterin hikayesiyle topluma verilen psikolojik, sosyolojik ve felsefi bağlamları ele alarak anlatıyorum 😅
Maşallah maşallah çok tatlılar ☺️şuan aklıma ayıp etmişsin okumayarak dicek bir kitap gelmedi ama sizin dediklerinizi okumamıştım onları okumaliyim sanırım
0
7 Yorumla
Soran
10 ay
Okuyun. Okuduğunuz zaman bu sorunun altında yorumlaşarak kitaplar hakkında kritik yapabiliriz. Çok kitap okuyan biri değilseniz, Platon'un eserleri biraz ağır gelebilir. Aralıklı okuma yapmanızı tavsiye ederim. Kızlarım için de çok teşekkür ederim. Kendilerine kitap okumama bayılırlar. :)
Yorum o kadar şımarttı ki, kendimi kanaat önderi gibi gördüm. 😄
Kızlar beğendi mi bilmiyorum. Ama ben, herkesin mutlaka okuması gerektiğini düşünüyorum. Keza bunlara Aristoteles'in "Retorik" isimli kitabını da öneririm. Siyasette manipüle sanatını anlatıyor.
Eh malum... Ülkemizde eline Kur'an alıp halkı müthiş şekilde din ile manipüle eden bir kişi var.
Burada önerilen kitaplar arasında, kolay kolay okumadığıma denk gelmem. Bu ikisini okumadım. Konuları nedir hocam? Zahmet olmazsa biraz bahseder misin?