Benim gibi okuyup, araştıran, keşfeden, gezen kimler bakalım 🧐 📚 sizlerde kültürünüze katkıda bulunuyor musunuz, neler yapıyorsunuz? 👀

Benim gibi okuyup, araştıran, keşfeden, gezen kimler bakalım 🧐 📚 sizlerde kültürünüze katkıda bulunuyor musunuz, neler yapıyorsunuz? 👀

Kaliteli yabancı filmleri ve dizileri izliyorum. Kaliteli kitaplar okuyorum. Yine kaliteli yabancı belgeseller izliyorum 😄 Kaliteli bilim tarih dergilerini okuyorum. Yeni yerler gezip tanımaya çalışıyorum. Merak ettiğim kültürel konuların cevaplarını internetten araştırıyorum
Bazen ansiklopedi karıştırıyorum, ilgili olduğum konularda birkaç tane makale okumuşluğum da var
Okulunu okudum, yüzlerce kitabını, makalelerin... Yetmedi başka okulunu da yan dal okudum. Gene yetmedi sergiler, tiyatrolara, etkinliklere gittim. Neredeyse tüm tarihi ve kültüren mekanları Türkiye kapsamında gezdim ve gene gezmekteyim. Daha ne yapayım gülüm. Ben başlı başına kültür ve sanat olmuşum sjjssj
Kitap okuyacak zaman bulamıyorum kendime, bulsam da odaklanamıyorum. O yüzden internetten araştırmalar yaparak, kısa ama doğru bilgilere erişmeye çalışarak ufak çaplı gelişimler sağlamaya çalışıyorum
Okumak, gezmek, sohbet etmek, izlemek..
Teşekkür ederim hanımefendi ☘️
Okumayı, araştırmayı, keşfetmeyi sevenler kulübüne hoş geldin! 🖤 Ben de tam senin gibiyim, sürekli merak edip öğrenmeye çalışıyorum. Arada kütüphane turlarına çıkarım, İstanbul'daysam kitap kafelerde oturmayı çok severim. Özellikle sahaf gezileri de ayrı keyifli oluyor. 🎨🎭 Ayrıca müzeler, sergiler ve tiyatrolar da olmazsa olmazım! Bir şeyler öğrenmenin o tarifsiz hissi beni her zaman motive ediyor. 🙃 Sen nasıl yöntemlerle kültürleniyorsun bakalım? 👀
Cevap
52Cevap
Müzeleri sergileri gezerim.
Boş vaktimde sanatsal etkinlikleri arastırırım.
Severim böyle yerleri.
En son Tezhip Ve Minyatür Sergisini Gezdim🙋🏻♂️
@psychoparadıse abi ile konuşup kitap okuyorum , film izliyorum
Estağfrullah efenim tecrübelerimizi paylaşıyoruz...
Araştırıp izlemeyi tercih ediyorum. Ansiklopedi çok karıştırırdım internet yokken, artık araştırdığım bişeyi derleyip toplamak daha güzel ve pratik oluyo.
Dediklerini bende yapıyorum ama mesela tarihi oyunlar oynayarakta bilgilerimi geliştiriyorum. Zamanım varsa belgeselde izliyorum kültürleniyorum..
Kitap okuyorum bol bol
Okumayı ve tarihi yerler görmeyi gezmeyi severim tarihi eserleri incelemek künyelerini okumak araştırmak hoşuma gidiyor
Ya bomboş müze gezmeyi kültür zannedenlere çok gülüyorum. Bu kadar saçma bir algı ancak TR de olur.
Müze güzeldir, hele ki böyle yetişkin müzeleri. Özellikle de içinde heykeller ve tarihi eserler bulunan müzeler
Televizyon izliyorum
Evet o kadar huzurlu ki tıpkı yeni aldığın defterin ilk sayfasına başlamak gibi heyecanlı huzurlu ve naif 🍂🍁
Cehalet altın çağını yaşıyor, cahilleşmeye çalışıyorum.
Hem geziyorum, hem yabancı dizi izliyorum. Geçen ay Balkan ülkelerini gezdim mesela
A haber izliyorum reis sayesinde kültürlendik çünkü
Her gördüğüme kafa patlatıyorum, çok tuhaf bir kültür anlayışım var.
Araştırma kiyap diğer yandan artify diyw bir uygulama indirdim abonelik olmadan bi halta yaramıyor
Hiçbir şey yapmıyorum dağ ayısı gibi kaldım ortalıkta. Bari üni'den mezun olayım 😄
Sinema, YouTube, haritalı grafikler ve gündemi sürekli kontrol etmeye çalışıyorum.
Mantar yemeyi denedim bi kere onu da beceremedim...
Bol bol kültür mantarı yiyorum, çok cahil olduğum için de epey okurum..
Çok kitap okurum o ayrı ama müze dendi mi akan sular durur müze sevgisi bir başka
İtalyanca öğrenmeye başladım Google translate aracılığıyla 😂😂
Saymakla bitmez.
Ama bu aralar, kültür abidesi kscanların encük muhabbetindeyim.
En güzel o yere giderek sonra da birinci elden kaynaklar okuyarak kültürlenirsin
Tek başıma gezilere çıkıyorum. Rastgele rotalara katıyorum kendimi
Kendimi geliştirmek için ilimle bilimle meşgulü iştigalim 🤭
Kitap okuyorum ve geçmiş Roma Bizans araştırma
Yapıyor um
Valla açık olayım düz adamım öyle çok anlamam. Film izlerim kitap arada sırada okurum yeterli bana
Kitap okuyırum, dergi bakıyorum, sosyal bir yaşantım var
ODTÜ kütüphanesinde 6 sene geçirdim. Bana yetti hala yetiyor.
Storytel, YouTube bir şekilde teknolojinin nimetlerinden fayladalanıyorum
İlgi alanlarını bul öyle her alanda biraz biraz olmuyor
Kültür zamanla edinilen bir şeyler merak edilip araştırılan gezilen okuyup öğrenilen şeylerdir.
İl il gezerim 😄 mesela dün sabahın köründe saat 9 da tekirdagda adam rakı içiyordu buda bir kültür 😄🤣
Bence kültürlenmek sadece kitap okumak, müzeye gitmek veya film izlemek değildir. Çünkü bu mantıkla, gorili müzeye götürsen bile o yine goril gorildir.😂😂😂
Müze belgeselleri izlerim ve kitap okumak için vakit ayırırım.
Şu an Foucault - Bilginin Arkeolojisi'ni okuyorum. Çoğu zaman okurum. Yabancı dilim de var.
Türkçe sözlüğünden kelime karıştırılıp kelime hazinesi geliştirilebilir
Bol bol kitap okuyup araştırma lar yapıyorum merak ettiğim konularda
Kitap okumayı çok seviyorum ingiliz ve rus edebiyatını özellikle
Param yok gezemiyorum. Sadece kitap okuyorum. Makale filan okumaya çok üşenirim
Okumak yetmiyor. Gündemi ve gündem ilişkilerini takip etmek bunun getirdiği karmaşıklığı gidermek adına araştırmaya otomatik yönlendiriliyorsun zaten. Sonra da okumak çok basit geliyor
Çevremi ona göre seçiyorum
Boo bol okurum, izlerim, araştırırım
Kesinlikle kitap okumak😊. Kitapları çok severim. Okuyacağım ilk kitap da Osmanlılara Karşı İşlenen Savaş Suçları
Dikkatimi çeken her şeyi inceliyorum
Seyahat ediyor, kendimi eğitiyorum
İnsanları tanıyorum oda geçerli mi 😂
Kültürlüyüm ben yeterince
Topladın mı findukları
Yok bitmedi ki hala
Kolay gelsin
Kolaysa başına gelsin 😀
Yok sağol
Nedennnnnnnn
Benim işim bana yetiyor
Ne işin var ki
Boş gezenin kalfalığını yapıyprum
Aferin sanaaaw
İnsanlardan uzaklaşıyorum
virtual tur yapıyorum giza louvre müzesi vs
A haber izliyorum ahahahah
Kitap okuyorum haber takip ediyorum
Kültür gezileri çok iyi denemek lazım
boş vakt yaratmaya başlayark
Kitap sinema meditasyon
Kültürlüymüş gibi davranıyoruz
Kitap okuyorum
Elimden geldiğince okuyorum ve araştırıyorum.
Google amcaya soruyom
Gezi-veri-yorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?