Bence bize televizyonda gösterdikleri çoğu şey, özellikle de çizgi filmlerdeki bazı şeyler gerçekten de var ama biz onları göremiyoruz onlar başka bir evrendeler veya insanlara gözükmüyorlar.. 🧜🏻♀️🦭
Antik dönem denizciliğinin zorlu koşulları ve erkek cinsine özgü bir meslek oluşu göz önünde bulundurulunca fazlasıyla yanlı bir kurgu gibime geliyor. Denizcilerin uzun seferler boyunca dengesiz beslenme ve hijyenik olmayan ortamlar sonrasında yakalandığı hastalıklarla, gördüğü muhtemelen deniz havyanlarını farklı şekilde algılamış olmasıyla türetilen mitsel varlıklar olabilir. Uzun süre karada olmayışlarıyla kadın bedenine duydukları vahşi açlıkla türetilmiş olmaları da muhtemeldir, çünkü deniz erkeğinden hemen hemen hiç bahsedilmez.
Günümüze değin ulaşamayıp yok olan ve o dönem bilinen farklı bir canlı türü de olmalarıda bir ihtimal. Ayrıca Hint denizlerinde yaşadıkları düşünülen "naga" isimli varlıklara ait hikayelerin deniz ticareti ile tüm dünya denizlerine yayılmış ve dönüşüme uğramış olması da olası.
Bu ihtimallerin dışında yarı balık yarı insan bir bedenin varlığını sürdürmesi evrimsel yasalara çok zıt bir durum.
Bazı filmler deniz kızlarını saldırgan gösteriyor, ama hayallerimi süsleyen deniz kızı çok başka.. hiçbir film dizi bunu değiştiremez:)
Küçükken hayalim hep bir deniz kızıyla tanışmak ve beni alıp götürmesi sonsuza kadar denizde yaşamaktı onunla..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
10 ay
Denizin altında insan benzeri bir yaşam formunun evrimleşmesi ne kadar yakın ihtimal bilmiyorum ama denizin büyük bir kısmını keşfetmediğimiz hesaba katılırsa...
Böyle düşüncelere bayılıyorum! Deniz kızlarının varlığı, bence hayal gücümüzün sınırlarını zorlamamız için birebir bir konu! Belki de başka evrenlerde yaşıyorlar ya da biz göremiyoruz, kim bilir? 🌊✨ Hele bir de şu denizlerin derinliklerindeki bilinmeyenlere kafa yorunca sanki mümkünmüş gibi geliyor, değil mi? Belki günün birinde bir tanesiyle karşılaşırız, kim bilir? 🧜🏻♀️💕