selam. bu ara biraz fazla kitap okumaya basladim. gece bi kitaba baslamistim muhtemelen bir saate biter. kitap baya bilinen ve odullu bi kitap duymussunuzdur cogunuz. khaled hosseini-ucurtma avcisi. afganistan’in gercek yuzunu ortaya seriyo biraz. dun geceden beri saatlerce okudum ve surekli agladim. kitaptaki bir bolumde kitap kahramani cocuga babasi en buyuk gordugu gunahi anlatiyordu. ona gore hirsizlikmis, sebebi de hirsizligin sadece bir esya calarak maddi bir amaca dayanmiyor olmasi. aslinda her sey hirsizlik diyor ve dusununce cok hakli. mesela bir adami oldurmek bir yasami, bir cocuktan babasini, bir kadindan esini, bir anne babadan evladini calmak demek. yalan soylemek insanlardan dogrulugu, guveni, durustlugu calmak demek. bir yeri isgal etmek milyonlarca hayati calmak, kulturu, bir olusumu calmak ve hatta insanlardan insanligi calmak demek. hirsizlik diye basitce soylenip gecilen bir seyin aslinda temelde butun suclara ve gunahlara temel oldugunu gormek aydinlatici oldu. kitapta daha cok fazla gercekle yuzlestim sanki, gercekten de mukemmel ama insanlarin berbat ettigi bir dunyada yasiyoruz. bazi insanlar hepimiz ayni etten ve kemikten olmamiza ragmen digerlerini kucuk gormeyi, asagilayip ona her seyi yapabilecek haddi kendinde gormeyi asla esirgemiyor. umarim hepsinin sonlari rezalet olur. irkindan veya cinsiyetinden ya da dis gorunusunden, maddi imkanlarindan vs. bircok sebepten surekli alt sinif gorulen milyarlarca insan var dunyada. bunun farkindaligi icinde olmak aci, yasamak cok daha acidir eminim. bir gun kendilerinden calinan her seyin kendilerine doner umarim, hem de en kisa zamanda. buraya kadar okuduysaniz tesekkuur ederiim. hayatinizda sizden bir seyler calmayacak insanlarla karsilasmaniz dilegiyle 🌸💕🧚🏻✨🌙
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer