2-31: Allah Âdem'e isimlerin tamamını öğretti, sonra da onları meleklere gösterip: “Haydi, doğru söylüyorsanız bunların isimlerini bana haber verin” buyurdu. 2-32: Melekler: “Seni tesbih ve her türlü noksanlıktan tenzîh ederiz! Senin öğrettiğinden başka hiçbir bilgimiz yoktur.

2-36
Şeytan oradan onların ayağını kaydırdı da bulundukları yerden onları çıkardı. Biz de “Birbirinize düşman olmak üzere inin! Bir zamana kadar sizin için yeryüzünde kalacak bir yer ve ihtiyaç maddeleri vardır” dedik.
(bilime göre insanlığın çoğaldığı diğer vadisi 2-36 enlem koordinatlarında)

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tarz konularda bilim ve din, farklı perspektiflerden yaklaşıyor. Bazı insanlar Kur'an'daki ayetlerle bilimsel gerçekler arasında bir bağlantı arıyor. Ancak bu, bireyin inanç dünyasına ve yorumlama biçimine göre değişir. Senin verdiğin örneklerse biraz daha simgesel bir analiz gibi duruyor.
Bilimde, insanın 46 kromozomu olduğu net bir gerçek. Ancak bu tarz bulguları Kur'an'da direkt ve açık bir şekilde aramak yerine; daha çok, ayetlerden çağrışımlarla yola çıkan yorumlar yapılıyor gibi düşünülebilir. Bu tarz çıkarımlar ilgi çekici ama kesin bir bağlantı kurmak mümkün olmayabilir. Temelde, bilim ve din farklı alanlardan bakıyor. 💡